0:39 T. Holý 0:1, 59:11 T.Holý 5:6

22.12.2013 08:49

HC Bohumín - HC Rožnov 5:6  (1:4, 2:0, 2:2,)

Branky: 1. Holý (Vyvijal, Jakub Švrček), 10. Kroupa (Bambuch), 16. Vyvijal (Jiří Švrček),  18.Vyvijal (Holý, Tomáš Martyčák),  48.Tomáš Martyčák (Vyvijal),  60. Holý (Tomáš Martyčák),

Vyloučení: 11:7 +OK

Sestava: Mizera,  

Kunčický, Bambuch,

Švrček Ji.,Švrček Ja.   

Ručka, Černý

 

Babiš, Vaculín, Kroupa,

Martyčák T. ,Holý, Vyvijal, 

Krátký, Skopal, Křenek.

Diváci: 40 

 

Na důležitý zápas do Bohumína odjel tým s prvním i druhou pětkou nezměněnou, ve třetí pětce dostali od začátku šanci mladí, a za nima se po zranění vrátil do beku Luďa Ručka. I díky Luďo vi byla v autobusu dobrá nálada, která se přenesla i na led už v první minutě, kdy Tomáš Holý bekendovou střelou otevřel skóre. V druhé minutě ale už bylo vyrovnáno, kdy kompletní třetí pětka nedokázala zastavit dva útočníky a ti po třetí dorážce srovnali. Bylo jasné že utkání bude jako vždy s Bohumínem gólové, a vzpomněl jsem si na Michala Bartka jak u autobusu říká pokuď nedáme šest gólů tak nevyhrajem. Hrálo se nahoru dolů a oba golmani měli co dělat, naštěstí jsme se prosadili my, když Martin Kroupa nádherně zakončil individuální akci v 10 minutě, v 15 minutě se z brejku nemýlil Vyvijal a o dvě minuty potom po kombinaci celé pětky dorazil tentýž hráč puk za čáru, 4:1. Nemuselo to být vše protože Kamil Babiš v zápětí trefil tyčku, ale i tak první třetina vyšla, byli jsme aktivní, hladoví po gólech a taky jsme je dali, všichni na ledě makali a po zásluze se dařilo vše, k tomu soupeř dělal v zadu chyby, my měli štěstí u dvou závarů které naštěstí Mizera vyřešil. Druhá třetina byla ale bohužel úplně jiná, Bohumín začal více přistupovat k hráčům a my odpadli v aktivitě. Do třetiny domácích jsme se dostali jen dvakrát, a to v 10 minutě kdy Vaculín měl výbornou střeleckou pozici ale těsně minul a při přesilovce v poslední minutě třetiny. Jinak jsem byli pod drtivým tlakem soupeře, který dal dva góly, první opět třetí pětce při prvním střídání a druhý po chybné rozehrávce jinak dobře hrajícího Kunčického. Důležité bylo že všechny oslabení a to i pět na gtři jsme přežili, tady musíme říct že jsme v oslabeních opravdu v posledních zápasech výborní. Samozřejmě nebýt Mízi v brance tak Bohumín  zápas otočí.Třetáí třetina začala opatrněji, ale i tak došlo k vyrovnání po dorážce na 4:4, další minuty vypadaly špatně, naštěstí si vzal puk Tomáš Martyčák, přejel přes půl hřiště udělal obránce a vymetl levý růžek branky, záchrana 5:4. No abysme se dlouho neradovali za minutu 5:5. Potom jsme měli štěstí v podobě hodně vyloučených domácích, ale v 3 minutové přesilovce 5na3 jsme i z těch největších závarů nemohli dát gól. V posledních třech minutách Bohumín hodně tlačil a měl i šance, Naštěstí se tlačil tak moc že 40vteřin před koncem ujel Tomáš Holý a rozhodl. Potom ještě vyloučení na našií straně a power play soupeře a velké nervy a skvělý Míza.

Co říci více než že tým za vítězstvím šel, střelkecky se probudila druhá pětka, která to tam teď sází a Míza má formu a tým bodoval v posledních 4 zápasech.

Komentář ZDENKO MATIS: První třetinu jsme zvládli výborně, potom nás strašně moc podržel Lukáš Mizera. Bohumín výborně fyzicky připravený manšaft, napadali ve dvou, nátlaková hra to už se dnes moc nevidí. My jsme opět udělali chyby, které nás mohly stát výhru. Celkově ale hodnotím letošní sezonu lépe, v loni si vzpomínám jsme byli ve velké krizi a řešili jsme těžce situaci po Karviné. Cíl byl před sezonou šesté místo a tabulka se nám hodně vyrovnává. Třeba béčko šlo hodně nahoru, tam lze vidět dobrou práci pana Tejkla. My musíme teď o Vánocích dobře potrénovat a připravit se zvládnout ty lednové zápasy. Pro mě je nyní cíl hlavně play-off. Prostě ještě na tom herně ještě nejsme jak ostatní týmy, ale jdeme pořád nahoru. My ty hráče máme kvalitní na to 3,4 místo, ale pořád tam ještě něco chybí abysme ty zápasy herně zvládli lépe.