3 vlastní góly, 4 ve vlastní přesilovce, HC RpR - HC Bohumín 5:8

23.11.2014 07:34

HC RpR - HC Bohumín 5:8 (2:1, 2:3, 1:4)

Branky a asistence: 13:23 Jiří Švrček (Tomáš Holý, Martin Vaculín), 13:37 Martin Vaculín (Martin Kroupa), 27:39 Martin Vaculín (Martin Kroupa),  30:56 Luděk Ručka (Filip Vyvijal), 54:47 Filip Vyvijal

Sestava:

Brankář: Richard Dohnálek (Martin Hnilica od 53:14)

1.ob: Jiří Švrček - Roman Bambuch

2.ob: Luděk Růčka - Jakub Švrček

3.ob: Michal Bartek- Miroslav Mikel

 

1.útok: Martin Vaculín(Krátký) - Tomáš Holý - Martin Kroupa

2.útok: Halla - Duda (Skopal) - Vyvijal

3.útok: Prycl - Švajda - Mikuda

120 diváků, přesilovky: 10:10 , RpR 1x 10minut, 2x nájezd, využití 2:2, střely

 

Zápas s Bohumínem opět gólově nezklamal, poslední tým po bojovném utkání získal první body do tabulky, i když do 37. minuty prohrával. Utkání začalo Rožnovskou přesilovkou 5:3, opět bez gólového efektu. Na druhé straně po rychlém brejku přišel první gól, kdy nešťastně dorazil odraženou střelu za záda Richarda Dohnálka Roman Bambuch. Naštěstí ze stupňujícího tlaku domácích přišel v přesilovce gól od modré z hole Jiřího Švrčka, o 14 sekund později po nádherné akci Martina Vaculína , který objel vše i golmana a zvýšil na 2:1. Další gól i přes šance nepřišel, naopak v nástupu do druhé třetiny v oslabení dezorientovaný Miroslav Mikel srazil rukavicí puk do vlastní sítě - 2:2. V půlce utkání ale opět přišla akce prvního útoku a po nepovedené rozehrávce hostujícího golmana dal Martin Vaculín na 3:2, o tři minuty později po drtivém tlaku Luděk Ručka 4:2 a v tu chvíli se zdálo vše jasné. Jenže v naší přesilovce v 37. minutě přišla špatná rozehrávka brankáře Dohnálka a 4:3, na to reagoval domácí kouč a vzal si oddech, těch překvapivých gólů bylo asi hodně.  Oddech nepomohl a za necelou minutu ve stejné přesilovce trefil smolař Miroslav Mikel do noh bránícího hráče, který ujel a nájezd proměnil - 4:4.
Třetí třetina začala bohumínským tlakem, Martin Kroupa však ujel a když už puk letěl do odkryté klece, golman hodil hůl a bylo nařízene trestné střílení,při kterém náš střelec netrefil bránu a hra pokračovala v naší křeči, hráči puky zbytečně tahali a nedokázali si přihrát a k jednoduchosti hokeje to mělo daleko, k tomu se přidaly nervičky a tak to nemohlo dopadnout jinak. Bohumín vyloženě čekal na brejky a chyby, Rožnov mu je připravovali na zlatém podnosu, nešťastný odraz puku od plexiskla, který doputoval až ke kapitánovi soupeře přímo před naší bránu a ten zvýšil 4:5,  potom během zakládání přesilovky se nechal Martin Vaculín jako poslední hráč obehrát a přišel další gól. Následovala křižná přihrávka přes obranné pásmo na hůl Bohumíňáka od Jirky Hally a 4:7-opět během přesilové hry, to už se nechal vystřídat golman Dohnálek. Naše šance přicházely, ale byly upachtěné a hráči Bohumína hráli velmi obětavě. Snížení přišlo od Filipa Vyvijala z trestného střílení, kdy nádherně rozhodil golmana. Další potřebný gól nepřišel i kvůli zbytečnému vyloučení Martina Vaculína na 4 minuty, a v oslabení 5na3 přišel 8 gól Bohumína (8 gol v zápase, avšak teprve první po kombinaci hostů).

Utkání by si zasloužilo hlubší rozbor, hlavně od trenérů. Chybělo vše, co mužstvu přinášelo úspěch - bezchybnost vzadu, minimum zbytečného vylučování, jednoduchost hokeje.

Asistent trenéra Miroslav Martyčák: Dneska špatný zápas,3 vlastní góly, na další 4 soupeři přihrajeme. Myslím, že už se Studénkou to nebylo ono. Bohumínu musím pogratulovat, dali do toho dneska hodně bojovnosti a trestali všechny naše chyby. Musíme se poučit a změnit myšlení na ledě. Čekají nás těžcí soupeři Kopřivnice, Orlová, Horní Benešov.