Áčko převzalo vládu nad Rožnovem

27.01.2013 08:58

HC Rožnov pod Radhoštěm “B“ – HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

 

Branky Rožnova p.R. “A“ :

10´ Kroupa, 24´ Kroupa (Duda), 37´ Babiš (Tomáš Martyčák), 59´ Tomáš Martyčák (Kroupa)

Branky Rožnova p.R. “B“ :

49´ Švajda, 54´ Bambuch (Golasovský)

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Mizera –(Dohnálek) 

Obrany:

Jakub Švrček, Jiří Švrček - Kunčický, Růčka – Matúš, Mičulka, (Paťava)

Útoky:

Kroupa, Duda, Vaculín - Babiš, Tomáš Martyčák, Jakub Martyčák - Holý, Skopal, Černý  - (Randýsek, Bukovjan, Hajda, Křenek)

Vyloučení: 8:9 (+1 osobní trest 10min)
Využití:  0:2
Oslabení:  0:0
Poměr střel: 
Diváci:  198 (230)

Rožnovské áčko potvrdilo lepší povánoční formu a utkání dovedlo k zaslouženému vítězství. Diváci mohli vidět rychlý hokej s celou řadou šancí a osobních soubojů plynoucích ze vzájemné rivality. Obě mužstva si byla vědoma důležitosti utkání, první třetina se hrála opatrněji. Už ve druhé minutě byl vyloučen hráč áčka Jiří Švrček po ostřejším zákroku na 2+10minut a béčko získalo v přesilovce navrch a v prvních deseti minutách mělo dvě dobré šance, tu první chytil výborný Lukáš Mizera v brance, tu druhou zastavila tyč. Áčko odpovědělo ve své první přesilové hře, Martin Kroupa vzal ve středním pásmu puk a už ho nikomu nepůjčil, obkroužil branku a zavěsil v čase 10:00. Béčko gól nepoložil a bojovalo, ale kromě střel z dálky, které lapal Mizera k ničemu výraznějšímu nedošlo.

Druhá třetina začla velkým tlakem A-týmu, ke třetímu útoku který hrál v první třetině výborně se přidal druhý, který dělal obraně B týmu velké problémy.Gólově ale opět udeřil první útok, opět zafungovala spolupráce Kroupa-Duda a prvně jmenovaný 2:0, ve 24minutě. Jagoš v brance domácích potom řešil několik velkých šancí, tyto nevyužité šance mohly zápas rozhodnout už dříve, ale opět jako s Uničovem něco,... prostě góly chyběly. V 31 minutě se dostal B tým k přesilovce 5na3, ale výborně hrající Áčko odolalo v pohodě a dokonce Martin Vaculín měl na holi velkou šanci. Až v 37 minutě se prosadil při samostatném úniku po výborném vysunutí Tomáše Martyčáka Kamil Babiš. Po dvou třetinách svítil na tabuli stav 0:3 a kdo si myslel že zápas se už jen dohraje se mýlil. Když se Béčko nedostalo k ohrožení z blízka nebo k dorážce začalo to zkoušet střelbou z dálky. V čase 48:33 kapitán B týmu Švajda využil chybného střídání a dělovkou od kruhů snížil na 1:3. Dalších pět minut se hrálo ve středním pásmu , když přišel závar před brankou A týmu a nejlépe se zorientoval Bambuch a snížil na rozdíl jednoho gólu. Trenér A-týmu reagoval oddechovým časem, který pomohl a jeho tým začal opětovně bruslit a hrát do předu, přišly i další šance a v čase 58:02 v přesilové hře dal Tomáš Martyčák po drtivém tlaku 3 útoku gol na 4:2. Bohužel RpR A se stihl v závěru nechat opět vyloučit a béčko zkoušelo power-play, která už ale nevyšla. Konečný stav utkání 2:4, a HC RpR oplatilo porážku z prvního vzájemného utkání před pěknou kulisou 198 diváků, kteří se nemuseli nudit. Už příští týden nás čeká doma v sobotu v 17:00 Studénka.       

  

Hodnocení trenér Zdenko Matis:

Dnes proti nám stál nepříjemný soupeř, takticky dobře připravený. Musím pochválit naši obrannou činnost, tam jsme plnili co jsme si řekli. V určitých fázích utkání jsme měli na víc, měli jsme rozhodnout dříve, 2-3 góly jsme měli dát na víc. Zase nás svazovala určitá nervozita, která se projevila ve dvou obdržených gólech. 

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák:

Z naší strany výborný zápas, nepouštěli jsme soupeře před naši branku. Ukázali jsme naši sílu na ledě, první třetina nebyla ideální, ale potom jsme je přehrávali.  Pochválit musím v brance Lukáše Mizeru, v útoku zase řádili Kroupa s Dudou. I moji kluci odmakali na ledě neskutečně soubojů. Máme v kádru 26 hráčů, všichni neskutečně na trénincích makají, dneska jsme na led poslali to nejlepší. Je mi líto že nemůžou hrát všichni, ale prostě tak to chodí, mladí musí čekat na svoji šanci. V průběhu sezony vinou zranění dostali hodně šancí, ale teď se musí sbírat body. 

 

Hodnocení kapitán A týmu Martin Vaculín:

Musím poděkovat všem klukům, tak se hraje - týmově. Nedělali jsme individuální chyby a to vedle týmového pojetí dnes rozhodlo. Všichni museli vidět že to nehrajeme jen pro chuť na pivo, ono to pod vedením pana Matise ani nejde. Všichni chcou hrát  a bojují,  myslím že jsme se vydali správnou cestou.

 

Hodnocení Roman Bambuch B tým: Z naší strany to bylo dneska špatné. Nepouštěli nás do  šancí, k dorážkám a ještě jsme museli podstupovat hodně osobních soubojů, což nás stálo hodně sil.