Derby jasně pro nás!

09.11.2013 21:50

Základní část 8. kolo

HC Rožnov pod Radhoštěm B - HC Rožnov pod Radhoštěm A 0:5 (0:1,0:2,0:2)

Branky:  12:22 Černý (Matúš), 22:08 Holý (Matúš), 38:22 Vyvijal (Bambuch, Martyčák T.), 47:57 Kroupa (Vaculín,Kunčický), 58:24Martyčák(Vyvijal)

Diváci: 200

Vyloučení: 8:12,

Sestava:

Mizera, (Hnilica)

Obrany:         

Kunčický, Švrček Ja.

Bambuch, Růčka,

 Kolovrátník, Švrček Ji,

Bartek Michal

Útoky:           

Vaculín, Duda, Kroupa,

Babiš, Martyčák T. Vyvíjal,

Černý, Holý, Matúš

Skopal, Křenek, Krátký, Martyčák J.

 

Po 60 minutách na tabuli svítil možná překvapivý, ale plně zasloužený výsledek 0:5. Ani na potřetí domácí tým nevyhrál derby, na ledě šlo jasně vidět kdo je Áčko a kdo Béčko. Ale popořadě, na zápas si našlo cestu více než 200 diváků a atmosféra byla výborná, jde vidět že po hokeji pod Radhoštěm je hlad, škoda že není aspoň jedna montovaná tribuna, která by dokázala asi divy.

Začátek utkání byl velmi vyrovnaný, ale aktivnější bylo áčko, Dohnálek v brance béčka musel řešit několik střel a jeden závar. Gól padl v 13 minutě kdy třetí útok, který hrál výborně se natlačil do pásma a Matúš poslal puk na branku, kde ho po chybě obránce v závaru poslal za golmana Luboš Černý. Další šance v první třetně přicházely ale se střelami z dálky si oba golmani hravě poradili. Druhá třetin a opět začala tlakem A týmu a po nádherném pasu Víti Matůše nedal Tomáš Holý brankáři Dohnálkovi v samostatném nájezdu šanci 2:0. Potom pro B tým přišla další rána v podobě zranění Petra Tejkla, po souboji u mantinelu. Další samostatný nájezd neproměnil Matin Kroupa, B tým zachranila tyč. nakonec přece jenom třetí gol přišel po střele Romana Bambucha od modré tečoval Filip Vyvijal. Tento gol do šaten asi zlomil. Ve třetí třetině jen díky Dohnálkovi nechytli větší příděl, i když od 50minuty měli více ze hry dvě střely lapil bezchybný Mizera a na druhé straně po pěkné teči zvyšoval v 48 minutě Kroupa na 4:0 a v oslabení v samém závěru utkání dal fanoušky vyvolávaného bura Tomáš Martyčák.

Tak se hraje zápas, tým byl od začátku koncetrovaný na svůj výkon, za celý zápas nedošlo k přečíslení, tým bruslil a prosadil se i v koncovce, ke zbytečným vyloučením došlo až v závěru, ale oslabení se ubránila. Byl to týmový výkon a můžeme si přát jen více zápasů bez výpadků jako tento.

 

Hlavní trenér Zdeno Matiz: Toto vítězství nám spadlo z nebe, rozhodla třetí branka. Musím říct že jsme se konečně sešli na treninku v plném počtu a trénovali jsme systém hry, no jsem spokojen vyšlo nám to. Když budem předvádět takový hokej tak i ti lidi budou mít z toho radost a to je to nejdůležitější.

Obránce Roman Bambuch: Utkání bylo hodně opatrné směrem dozadu, dokázali jsme lépe bránit, podržel Míza.

Generální manažer Petr Šotek: Dneska prostě paráda, nic víc, výsledek mluví za vše.

autor prvního gólu Luboš Černý: Tak určitě rozhodl první gól...)) a třetí lajna byla výborná....))

golman, první hvězda utkání Lukáš Mizera: Byla to moje první nula v kariéře za muže, takže se mi to hodnotí dobře. Kluci dneska hráli výborně do zadu, jezdili tam s hráčema nikoho nenechávali samotného, jenom škoda těch faulů , bylo jich hodně, ale zase musím přiznat že na mě nešlo tolik střel.

 

Další domácí zápas už tuto sobotu So 16.11.13 s HC Orlovou B