Divočina v NJ za 2body

03.12.2017 08:47

HK NJ "B" - HC RpR 6:7p (2:1,2:2,2:3)

Branky a nahrávky: 3. Ertel (Kameníček), 8. Kameníček (Ertel), 23. Palacký (Lyzák), 29. Najvar (Hermann), 47. Ertel (Palacký, Kameníček), 48. Kameníček (Palacký, Ertel) - 2. Skopal (Mynarčík, Vyvijal), 35. Vaculín (Vyvijal), 37. Švajda (Holý), 45. Kroupa (Švrček, Vaculín), 50. Skopal (Cvečka), 56. Vaculín (Švrček), 61. Fojtů (Prycl). Rozhodčí: Janda - Klimek, Srníček. Vyloučení: 4:3. Využití:0:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:4, 6:4, 6:7.
 
HK Nový Jičín B: Sonnek (Palička) - Kysučan, Pernický, Teichmann, Nikl, Lyzák "C" - Škubala, Fajmon, Palacký, Tvrdý, Kameníček "A", Ertel, Najvar, Lukáš, Sušeň, Hermann "A"
HC Rožnov: Hnilica (Tkadlec) - Švrček, Mynarčík, Babiš, Valentík, Holý "C", Tůma "A", Bambuch "A" - Prycl, Vyvijal, Dostál, Kroupa, Švajda, Skopal, Krejčí, Štefek, Cvečka, Fojtů, Vaculín
 
Hokejisté Rožnova zajížděli v rámci 15.kola Krajské ligy na led nedalekého Nového Jičína s jasným cílem, získat 3 body. Začátek utkání se hostům vydařil a už ve 2. minutě tečoval Skopal střelu Mynarčíka a Rožnov vedl 0:1. Ve 3.minutě už ale bylo srovnáno zásluhou novojičínských posil ze Studénky Ertela a Kameníčka, kteří si vyměnili mezi sebou puk a prvně jmenovaný střílel do odkryté klece – 1:1. O pět minut později si oba hráči role vyměnili a po přihrávce Ertela poslal Nový Jičín do vedení Kameníček – 2:1. Více jsme v první třetině už neviděli a tak se šlo do šatny za stavu 2:1 pro domácí.
 
Druhá třetina začala tlakem hostí, který utnul ve 23.minutě novojičínský Palacký a zvýšil vedeni domácích na 3:1. Ve 29.minutě to s rožnovany začalo vypadat už hodně špatně když Najvar kličkou a zasunutím puku mezi Hnilicovy betony zvýšil na 4:1. Po tomto gólu si hosté z Rožnova vytvořili několik gólových příležitostí ale bohužel tyto šance zůstaly nevyužité. Nový Jičín na tento tlak zareagoval oddechovým časem aby trenéři uklidnili své svěřence. Ve 35. minutě už se ale Rožnovu podařilo snížit zásluhou Vaculína na 4:2 a o chvíli později už to bylo jen o gól když dorazil střelu Holého do odkryté svatyně Švajda – 4:3. Hosté pokračovali v tlaku ale branka už do konce druhé dvacetiminutovky nepadl.
 
Do třetí části šli hokejisté Rožnova s jasnou vizí a to otočit tento zápas ve svůj prospěch. Vyrovnání přišlo ve 45.minutě zápasu kdy Švrček nabil mezi kruhy Kroupovi a ten střelou z první propálil vše co mu stálo v cestě – 4:4. Jak už to bývá zvykem, rožnované opět udělali hrubé chyby v defenzívě a body z tohoto utkání se zase vzdálily. A znovu úřadovala dvojice Kameníček – Ertel. Nejprve vrátil domácí do vedení Ertel a o chvíli později zvýšil na 6:4 Kameníček. Pro hosty to byl tvrdý direkt, ale bojovali dále. V 50.minutě našel Cvečka mezi kruhy najetého Skopala a ten snížil střelou na 6:5. V 56.minutě už bylo opět srovnáno. Střelu Švrčka od modré usměrnil tečí Vaculín a vyrovnal na 6:6. Více už nám tato třetina nepřinesla a šlo se do prodloužení. Prodloužení bylo velice krátké, Prycl zavezl kotouč až k bráně domácích, zpětnou přihrávkou našel volného Fojtů a ten po 14 sekundách rozhodl o bodu navíc pro Rožnov.
 
Hodnocení utkání Tomáš Holý obránce: Odehráli jsme těžký zápas, Jičín hrál velmi dobře, v soubojích nepříjemní a jejich první lajna hrála skvěle i do útoku hrálo se už v 13:15 to taky nebylo pro nás optimální. Prohrávali jsme už 6:4 takže nakonec za dva body můžem být rádi. To tak někdy bývá hrajeme dobře a body žádné, a pak jak dneska kdy to nebylo ono, ale za dva body do tabulky.