Druhá třetina opět rozhodla HC RpR-HC Bohumín 2:6

19.01.2017 20:34

HC RpR - HC Bohumín 2:6 (0:0,1:3,1:3)

Branky: 16:04 Kroupa (Vyvíjal), 37:00 Vyvíjal (Babiš, Švrček) 51:27 Holý (Dostál)

Vyloučení: 5:2     Využití: 0:0  V oslabení: 0:1

Diváci: 46 diváků

Sestava: Netolička- Švrček, Skopal, Bambuch, Kocur, Valentík, Babiš - Kroupa, Vyvíjal, Krejčí, Prycl, Kunčický, Švajda, Dostál, Holý, Cvečka, Halla


V nezvyklém termínu ve čtvrtek a v 17:00 dojel do RpR Bohumín, bohužel dojel v plné síle. První velká šance přišla v 4.minutě, kdy Netolička v brance domácích vytěsnil střelu horní tyč, potom měl šance i domácí celek, ale Halla promáchl, Kunčického vychytal hostující golman a Prycl nedošáhl na přihrávku. Hosté vyzkoušeli Netoličku z mezi kruhu, ale zázračná teč lapačky zabránila gólu a když Rožnov přežil 73sekund oslabení 3na5 tak první velmi vyrovnaná třetina skončila 0:0. 

    Druhá třetina začala náporem hostů a po dvou minutách točení v obranném pásmu Rožnova to skončilo u volného Křibíka a 0:1. Potom pro změnu uzavřeli domácí hosty a od modré nechytatelně Valentík 1:1 ,25minuta. Bohužel hosté potom využili v dalším střídání zaváhání Valentíka na modré, Babiš ještě na chvíli zachránil brejk hostů 1:2, ale se puk se na konec dostal k hráči Bohumína a 1:2 v 30 minutě. Potom v 34minutě po akci Marka Ivana do třetice hráč Bohumína sám před Netoličou a 1:3. Domácí v druhé třetině nějaké šance neměli. 

Úvod třetí třetiny byl v platonickém tlaku domácích, který ale skončil gólem Bohumína  v 50minutě v přesilovce. V 52minutě Rožnov dostal možnost první přesilovky, ale už riskoval a Marek Ivan potrestal v brejku příklepem do horního rohu nechytatelnou ranou na 1:5 (tu dostat golman do hlavy tak pro něj jede sanitka...). Potom snížil z ojedinělé akce Tomáš Holý střelou mezi nohy - třetí gól v třetím domácím zápase. Na druhé straně ale odoěděl na konečných  2:6 další veterán v řadách Bohumína Miroslav Javín, rána to byla taky dobrá a od modré šla přesně do víka.

Musím pochválit rozhodčí, až na jedno vymyšlené vyloučení Rožnova to bylo OK, škoda že poprvé v sezoně. Hrálo se velmi rychlev 18:55 bylo po všem. Hra to byla nahoru dolů, kombinačně pěkná.

Hodnocení trenér domácích Lubomír Poruba: Jsme trošku v psychické dece, Bohumín výborně bruslil, ve třetí třetině jsme už hráli na riziko, ale věřím že to s Novým Jičínem prolomíme, kluci moc chcou.