Glosa jménem Uničov

22.01.2013 07:21

Třetí zápas v řadě HC RpR “A“ bodoval, 7 bodů ze třech utkání ukázalo, že tým může hrát se všemi vyrovnaně. Hra měla hlavu a patu, věděli jsme přesně s jakou hrou můžeme uspět a celý tým za tím šel. Uničov hraje hodně zezadu a má výborně pokryté střední pásmo, oproti prvnímu utkání v Uničově nás čekalo lepší mužstvo. I tak jsme sahali po vítězství, možná jsme se ho i trochu lekli, možná jsme si štěstíčko vybrali s HB a s Krnovem a tak ani na nájezdy jsme neuspěli.

Kdybych hodnotil zápas:

Základem byl výborný výkon Mizery po návratu na led, který dostal přednost před Dohnálkem, který vychytal dvě předcházející utkání. Oba gólmani mají formu a potřebný klid. Obrana konečně dostává tvar a v čele s Ludkěm Ručkou - náš nejlepší hráč na ledě. Obrana už nebude slabým článkem mužstva. Návrat Jiřího Švrčka po zranění je dalším plusem pro celý tým. Obranné dvojice Švrček – Švrček, druhá Ručka – Kunčický byly výborné, ve třetí obraně odehrál výborně Víťa Matúš druhý zápas po sobě, vedle sebe měl mladého Paťavu, který ještě nemá potřebné zkušenosti což se promítá do klidu a přehledu, ale chce to čas a bude to jen lepší. Jiné beky tu teď stabilně k zápasu nemáme, takže je třeba pracovat s tím kdo tu je a kdo chce.

Co se týče útoku, tak tady myslím že s Uničovem to bylo slabší, oproti Krnovu. Prvním faktorem byla výborná hra Uničova do zadu a jejich pokrytí středního pásma. Hodně lidem se zdálo, že bruslařky jsme na tom nebyli tak dobře jak minulé utkání. V zápasu nás Uničov přebrusloval naštěstí jalově – ale zase jsme měli výborně pokryté protihráče. Druhá věc je že nestřílíme, z poza hráče, od modré je střelba doslova žádná. Třetí věc je pořád stejná nedisciplinovanost nás sráží. Plusem byla týmová hra, všechny pětky byly vyrovnané. Je výborné, že dokážeme nahradit zraněné, nemocné hráče, mladí nezklamali.

Skopal vybojoval neskutečně soubojů, přešel jeden na jednoho super. Hajda bruslařky výborný, ale bál se zakončit.

 

Diváci

Zklamání byli diváci, návštěva 80 lidí, z toho bylo nejméně 10 z Uničova je špatná. Na to že termín utkání je napsaný v Jalovci, máme stránky, teď už nástěnku je návštěvnost žalostná. Hokej s Uničovem musel bavit, napětí, zvraty, individuální výkony hráčů obou stran zakončené dramatem v samostatných nájezdech. Bude to dlouhá cesta přivést diváka zpět. Bude to práce na několik sezon, obnovit důvěru Rožnováků v mužský hokej. Nejvíce lidem vadí spojení s předraženým zastřešením, každoroční vysoké dotace-způsobené z velké části splácením střechy 3 miliony ročně. Vadí jim také nevábné prostředí a všeobecná chiméra o tom že odboráři hrajou kvalitněji. Je otázkou co s tím můžeme udělat jako HC RpR “A“. Být transparentní, stabilizovaní, mít směr a ukázat lidem že jsme zde. Musím se opakovat bude to dlouhá cesta přivést diváka zpět.

Popřemýšlejme všichni a jakkýkoliv nápad řekněme nahlas a prodiskutujme.

 

Napsal: - Koldas-