HC Kopřivnice – HC Rožnov 7:2 (0:0,3:0,4:2)

30.11.2014 14:08

HC Kopřivnice – HC Rožnov 7:2 (0:0,3:0,4:2)

Branky: 50 Kunčický (Černý), 58 Mikel (Kroupa)

Vyloučení: 6:5 +5+OK

Sestava: Dohnálek (Mizera) – ‚Švrček Ji, Bambuch, Švrček Ja, Mikel, Kunčický, - Holý, Kroupa, Vaculín, Vyvijal, Švajda, Mikuda, Černý, Skopal, Krátký.

Diváku: 328, z Rpr. 11

Rožnováci přijeli na horký led Kopřivnice ve značně okleštěné sestavě. Pracovní povinnosti nepustily obránce Růčku s Bártkem, pro nemoc útočníky Yukhina,Prycla,Dudu a Hallu. Kdo očekával rozhodnutý zápas v první třetině, ten se mýlil. Hosté urputnou obranou a aktivním bruslením podpořené dobrým výkonem brankáře Dohnálka drželi bezbrankový stav až do 33. minuty. Jak už to bývalo zvykem za starých časů inkasovali tři branky během tří minut. Tímto se domácí dostali do herní pohody a jejich tlak se stále stupňoval. Přesto do konce druhé třetiny další branku nepřidali. Nutno říci, že i hosté si za uplynulé dvě trětiny vypracovali slibné šance. Zvlášť Kroupova a Vyvijalova si říkaly o zakončení gólem. Ostatní zastavil brankář Unzeitig nebo tragické zakončení.

Ve třetí části se domácí snažili navýšit brankový příděl. V 46min. Štěpjak zvýšil na 4:0, ale o čtyři minuty na to Kunčický snížil backhandem na 4:1. Mohlo se zdát, že může dojít k zdramatizování utkání. To by nebyli ale rožnováci, aby diky své nedisciplíně a nesoustředěnosti se nechali totálně rozhodit a tak jim Kopřivnice tentokrát v závěru třetiny během dvou minut nasázela další tři branky. Bojovný výkon po většinu utkání tak zanikl a hosté odjížděli domů s výpraskem.

 

Komentář Miroslav Matyčák: Musím sportovně uznat, že domácí byli lepší. Nebýt našich dvou výpadků, mohli jsme odjíždět pro nás s příznivějším výsledkem. Přesto musím kluky pochválit, že i přes nekompletní sestavu a postupným úbytkem sil zápas nevypustili a snažili se bojovat.

 

V sobotu 6.12.2014 poslední domácí utkání tohoto kalendářního roku - proti Orlové!