HC Kopřivnice - HC RpR "A" 3:1 (1:0,1:1,1:0)

24.02.2013 09:27

HC Kopřivnice - HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

22.kolo KHL

Branky Rožnova p.R. :

36´ Ručka Luděk (Kunčický)

Branky Kopřivnice :

2´ Kaňovský, 40´Suchý, 54´Hrubý

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Hnilica – (Dohnálek) 

Obrany:

Růčka, Černý, Švrček Jir -  Kunčický, Ručka. - Švrček Jak, Paťava

Útoky:

Kroupa, Duda, Vaculín – Babiš, Randýsek, Křenek - Bukovjan, Holý, Jakeš - Holiš

Vyloučení: 7:10 ( 10min Duda)
Využití:  1:0
Oslabení:  0:0
Poměr střel: 
Diváci:  220 (21 z RpR)

 

Rožnovské áčko potvrdilo zlepšující se formu a psychickou pohodu po postupu do play – off i na ledě druhé Kopřivnice, když přihlédneme k  postavení týmů v tabulce, tak diváci mohli sledovat až nezvykle vyrovnaný zápas. Kopřivnice začla utkání aktivněji a hned v druhé minutě po ostřelování Rožnovské branky padl gól. Po gólu se hra odehrávala především ve středním pásmu. Bohužel zbytečné fauly z Rožnovské strany, způsobily oslabení 5na3 v 12 minutě, Martin Hnilica který dostal přednost v Rožnovské brance měl co dělat, ale všechny střely pochytal a naopak  aktivnějším se stal Rožnov. Kamil Babiš nedokázal dorazit puk po skrumáži do branky. V poslední minutě první třetiny v čase ujížděli dva na jednoho Vaculín a Holiš, bohužel druhému jmenovanému golman Kopřivnice střelu vyrazil betonem.

V druhé třetině měl více ze hry Rožnov pod Radhoštěm, hlavně Kamil Babiš se dostal dvakrát sám do nájezdu na Kopřivnického golmana Unzeitiga, který ale v obou případech nájezd chytil. Z velkého tlaku se podařilo vyrovnat až druhé pětce a střele Luďka Ručky z úhlu pod víko golmana, 1:1. V dalším střídání se do šance dostal Randýsek a dorážku do prázdné Babišovi chytil opět vynikající Unzeitig. Nedáš dostaneš platilo doslova a v poslední minutě po špatném napadání Kopřivnice využila přečíslení 3na1 a překonala Hnilicu v brance 2:1. Ve třetí třetině se Rožnov snažil vyrovnat a šlo vidět hodně přečíslení na obou stranách s mnoha šancemi které pokrývali oba golmani. V jednom brejku byl zahákován hráč Kopřivnice Hrubý a nařízené trestné střílení proměnil v čase 53:23. Rožnov se snažil snížit, případně vyrovnat, šanci v dalším samostatném nájezdu měl Martin Kroupa – nedal, potom se hra rozpadla a chyběl systém. I přesto hlavně konec první třetiny a celá druhá třetina patřila Rožnovu, který se utká v play-off hraném na dvě vítěžné utkání právě s Kopřivnicí. První zápas se hraje už tuto středu v Kopřivnici, druhý v sobotu 2.3.2013 v Rožnově pod Radhoštěm. 

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák: Utkáni bylo kupodivu vcelku vyrovnané a nebýt naší tragické koncovky mohl i výsledek nakonec vypadat jinak. Netuším v jaké sestavě soupeř nastoupí k příštímu zápasu, ale pokud zlepšíme zakončení a vyvarujeme se zbytečných faulů, tak si myslím že nejsme úplně bez šance. Play off začíná od nuly a my můžeme jenom překvapit. Sportu zdar.

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis: Když se dívám na poměr střel v první a druhé třetině, hlavně ty čtyři samostatné nájezdy, tam jsme měli dát branky. Jmenovitě Babiš to je něco strašného, to se nemůže stát on se dostane do čtyř nájezdů a nedá branku. Ve třetí třetině to už bylo nahoru a dolů. Musím říct že jsme se od Vánoc zvedli a dneska jsme tu hráli vyrovnané utkání. Šance v play-off s Kopřivnicí je otázka proměňování šancí a přístupu obou týmů k utkání. Chtěli bysme tady hrát otevřený hokej, nechceme si udělat ostudu a sezonu dohrát se zvednutou hlavou.

 

Kamil Babiš, útočník: Prohru beru na sebe.

 

Termíny pro čtvrtfinále play-off

1. utkání - HC Kopřivnice - HC Rožnov pod Radhoštěm A
Středa 27.02.2013 v 18.00 hod
     

                                    
2.utkání- HC Rožnov pod Radhoštěm A - HC Kopřivnice 
Sobota 2.3.2013 v 17.00 hod   DOMA ZS Bučiska


případné 3.utkání - HC Kopřivnice - HC Rožnov pod Radhoštěm A
Středa 6.3.2013 v 18.00 hod