HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Orlová 5:14 (1:6, 3:4, 1:4)

13.11.2016 09:44

HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Orlová 5:14 (1:6, 3:4, 1:4)

 

Branky: 23:57 Švajda, 56:51 Vaculín (Dostál)

Vyloučení: 9:8 navíc

Využití: 1:1

V oslabení: 0:2 !!!

Diváci: 60 diváků

Sestava:

Brankáři: Mizera do 33:57 stav 2:9 potom – Hnilica

Obrana 1: Skopal - Valentík

Obrana 2: Minarčík - Kunčický

Obrana 3: Blaha - Valentík

Útok 1: Vyvijal - Krejčí - Prycl

Útok 2: Švajda - Halla Seb. - Kitzberger

Útok 3: Dostál – Vojkůvka - Cvečka

 

Na led Rožnova který se potýká s velkou marodkou a po posledních utkáních je i psychicky zdrcený přijela první Orlová. Hned v úvodu hosté vlétly do utkání naplno a v 4 minutě byl už stav 0:2 po střelách do horních rohů. Potom domácí měli dvě dobré šance při závarech před hostujícím Urbánkem, ale i při dorážkách nebyli schopni přehodit už ležícího golmana. Další gól padl až v 10 minutě opět do sítě domácích potom co rychlý brejk nádherně vykombinovali hosté až do prázdné kasy. Pravá smršť ale přišla až mezi 15 a 19 minutou, kdy hosté dokázali skorovat 3x. Rožnov odpověděl golově v čase 18:57, kdy samostatný únik zakončil Filip Vyvijal. Po první třetině teda tenisově 1:6.

Ve druhé třetině byl hokej nahoru dolů celých 20 minut. Prvně v 25 minutě, druhý v 29 minutě 1:8. Naštěstí rychlá odpověď byla v 30minutě, kdy mladý Dostál obral o puk za brankou hostujícího golmana a předložil Cvečkovi který nezaváhal 2:8. Potom ve vlastní přesilovce byly opět velké závary před hostujícím golmanem Urbánkem ale místo gólu přišel brejk a neskutečná střela do růžku. To už vzdal domácí golman Lukáš Mizera a do branky šel Martin Hnilica, který předvedl několik dobrých zákroků. V další domácí přesilovce už po pěkné kombinaci udeřilo a Tomáš Prycl zužitkoval přihrávku Filipa Vyvijala a Roberta Skopala. Bohužel hned v zápětí Orlová reagovala na 3:10. Do konce třetiny ještě po pěkném přečíslení a střela Filipa vyfikala rychle a přesně dorážel Robert Skopal 4:10.

Třetí třetina se hrála opět naplno a šancí bylo dost bohužel jen neschopnost trefit se prázdné branky kterou Rožnov předvedl dvakrát a z blízkosti protlačit puk za golmana hostů způsobil že dal jen jednu branku a to Jan Mynarčík z rychlého brejku. Hosté se trefili 4 krát a naposled v čase 59:59.

 

Trenér domácích Lubomír Poruba:

Dneska jsem říkal hráčům ať si zápas zkusí hrát i se silnějším celkem otevřeně. Při našem nedostatku obránců nemělo smyls hrát beton, chtěl jsem aby se hráči psychicky zvedli, aa naladili na vyšší tempo. Mrzí mě že se opět ukázalo že se v koncovce nedokážeme prosadit, šancí bylo dostatek. Orlové tam nadruhé straně spadlo všechno, tam lze vidět rozdíl mezi mužstvy.