HC RpR "A" - HC Kopřivnice 2:3pp - Konec sezony -

02.03.2013 23:09

HC RpR "A" - HC Kopřivnice 2:3pp (2:1, 0:0, 0:1 -0:1 )

2. zápas čtvrtfinále play off

Branky Rožnova p.R. :

3´ Vaculín (Kroupa, Černý), 10´ Babiš (Jakub Martyčák,Tomáš Martyčák)

Branky Kopřivnice :

11´ Kameníček, 53´Bílek, 65´Kaňovský

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Mizera – (Hnilica) 

Obrany:

Růčka, Matuš -  Švrček Jak, Švrček Jir.

Útoky:

Kroupa, Černý, Vaculín – Babiš, Jakub Martyčák,Tomáš Martyčák -  Jakeš, Holý, Randýsek, - Křenek

Vyloučení: 6:9
Využití:  0:0
Oslabení:  0:1
Poměr střel: 
Diváci:  170

 

Druhý zápas play off s Kopřivnicí začal tlakem domácí ch korunovaným v 3 minutě gólem po spolupráci prvního útoku, zakončoval Vaculín. Kopřivnice znervózněla a domácí měli i další šance. V 10 minutě po výborné souhře druhého útoku zvyšoval Kamil Babiš na 2:0. bohužel náskok vydržel jen minuta  a Kopřivnice snížila z nenápadné akce, když se zpoza branky prosadil Kameníček. V čase 16:41 se Rožnovští museli bránit v oslabení ve 3 hráčích 1:38min, výborně chytající Lukáš Mizera si , ale dokázal poradit a i trojice hráčů nepouštěla hosty k dorážce. Druhá třetina začala opět oslabenáíma Rožnova, všechny se přečkaly s přispěním dobře chytajícího Lukáše Mizery. Ve vlastní přesilovce byly i šance zvýšit náskok bohužel nepovedlo se. Jinak druhá třetina byla poznamenána i technickými problémy výstroje, když dva hráči Rožnova ztratili nůž z bruslí, Luděk Ručka musel utkání vzdát kvůli vysokéí teplotě a Jakub švrček po loktu v obličeji odešel předčasně ze hry. Do třetí třetiny se muselo udělat několik změn už v tak nahlodané sestavě způsobené chřipkou (chyběli Duda, Kunčický, Vlach). Už tak oslabené mužstvo bylo vystaveno tlaku Kopřivnice, která se snažila vyrovnat, bohužel k vyrovnání došlo ve vlastní přesilovce při špatném střídání v 53 minutě, 7minut před koncem utkání, kdy skvěle umístil střelu Bílek. Od té doby hodně unavené mužstvo Rožnova, Kopřivnice začala přebruslovat. Poslední velkou šanci na rozdílový gól spálil Tomáš Martyčák. Po 60 minutách došlo  k malému zdržení způsobeného rozhodčím , který si nebyl jistý v systém dohrání zápasu. Potom, ale většina Rožnováků šlapala vodu a Kopřivnice začala domácí přehrávat. Vítězný gól přišel v čase 64:13, 47 sekund před nájezdy.Kopřivnice začaa slavit postup do semifinále. i tak můžeme říct že Rožnov odešel ze serie se vztyčenou hlavou a 2 tým tabulky po základní části hodně potrápil. Hráčům patří dík za výborné výkony v závěru sezony, a nelze než doufat k stejnému navázání v sezoně další. Co se týče fanoušků , 170 lidí je výborná návštěva a doufejme že hokej se jim líbil a příští sezonu přijdou opět.

Miroslav Martyčák, asistent trenéra: Poslední zápas sezony jsme odehráli dle možností které nastaly před zápasem vinou nemocí. Výkon zbylých hráčů hodnotím jako velmí srdnatý a bojovný.Myslím že jsme divákům předvedli hokej který se musel líbit.Gratuluji soupeři k postupu, poděkování všem hráčům za celou sezónu, fanouškům za povzbuzení a sponzorům za podporu. Doufám že se všichni potkáme v příští sezoně.

Zdenko Matiz, hlavní trenér: Jsem samozřejmě smutný z dnešní prohry, protože si myslím že jsme mohli aspoň to jedno vítězství urvat. Bohužel naše chyba 6 minut před koncem zápasu, při střídání v přesilové hře. Samozřejmě gratuluji soupeři k postupu, byli hokejovější, šlo vidět že několik hráčů hrálo vyšší soutěže. My se z toho musíme poučit, klukům samozřejmě poděkuji, protože dneska tady chybělo 6 lidí ze základu, byly problémy s bruslemi, se zraněnými v průběhu duelu. Podívejte se Kunčický chyběl, to je taková hlava - mapa, Duda to je takový mozek a mezek první pětky, Ondra Vlach umí podržet puk, umí vyhecovat manšaft, Luďa Ručka skončil v průběhu po zranění a přesto mužstvo sahalo ještě po vítězství, to bych rád zdůraznil. Do dalších sezon bude pro tuto soutěž důležité mít čtyři pětky, podívejte se Kopřivnice taky přijela s 12 hráči a měla toho dost. Chtěl jsem ještě ten jeden zápas, možná jsem viděl i možnost dál.

Martin Vaculín: Nemáme se za co stydět, máme hlavy na hoře. Prohráli jsme, ale po tom co jsme začínali na zelené louce od nuly, to je úspěch. Dneska to bylo jak v lazaretu, ale porvali jsme se o to až do konce, tak se hraje play-off.

Petr Šotek generální manažer: Dneska výborné, začátek super, hráli jsme s tou chladnou hlavou a podařilo se. Měli jsme deset funkčních hráčů, ostatní byli nemocní. Jak jsme se bavili minule bez trestu v pěti můžeme hrát vyrovnaně s nejlepšíma. Kopřivnice prokázala kvality, měla v zápase výborný obrat. Závěrem přesto musím poděkovat všem nejen za dnešní zápas, ale za celou sezonu.