HC RpR "A" - HC NJ"B" 10:2 aneb totální destrukce NJ "B" ve druhé třetině!

17.02.2013 08:45

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ – HC Nový Jičín “B“ 10:2 (1:0,7:1, 2:1)

 

Branky Rožnova p.R. :

20´ Černý (Jakub Švrček), 23´ Vaculín (Kunčický), 23´ Černý (Jakub Švrček, Holý), 24´ Vaculín (Kroupa, Duda), 31´ Babiš (Holý, Černý), 32´ Holý (Babiš, Kunčický), 35´ Duda (Kunčický, Matúš), 37´ Kroupa (Matúš, Vaculín), 50´ Skopal (Randýsek, Bukovjan), 54´ Kroupa (Duda, Vaculín),

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Dohnálek – (Hnilica)

Obrany:

Kunčický, Jiří Švrček – Matúš,  Mičulka - Jakub Švrček, Paťava

Útoky:

Kroupa, Duda, Vaculín -  Holý, Černý, Babiš - Bukovjan, Skopal, Randýsek – Krátký

Vyloučení: 9:9
Využití:  3:1
Oslabení:  0:0
Poměr střel:  47:31
Diváci:  120

 

 

Rožnovské Áčko potvrdilo zlepšující se formu i v přímém souboji o play - off a deklasovalo NJ „B“ 10:2. Oba týmy nastoupili v oslabené sestavě, v Rožnovském týmu dostali příležitost hráči z lavičky a junioři. Z NJ přijelo 12 hráčů.

V začátku utkání domácí vyvinuli velký tlak, ale Jičínský gólman vyřešil několik situací v brankovišti. Že nepadl gól jde hlavně na vrub nedůrazného zakončení. Na druhé straně NJ “B“ zahrozil z brejku, ale Dohnálek v brance to zachránil. Gól přišel až v čase 19:41, kdy vše před sebou prostřelil Luboš Černý. Po první třetině 1 – 0.

Druhá třetina začala velkou šanci Nového Jičína, kterou famózně chytil Richard Dohnálek. To na druhé straně se začli hráči gólově prosazovat, v jedné minutě padly 3 góly Vaculín, druhá branka Černý a Vaculín, hlavně první gól po kombinaci Kunčický - Vaculín musel diváky potěšit.  V 31 minutě byla využita přesilová hra po kombinaci Černý – Holiš – Babiš, poslední zmiňovaný zakončoval do prázdné brány. Na 6–0 zvyšoval v 32 minutě Holý. V 32 minutě bylo nařízeno proti Rožnovu trestné střílení, které opět pokryl vynikající Dohnálek. O minutu později ale už nestačil na kombinaci přesilové hry Jičína, ten snížil na 6 – 1. Do konce třetiny Rožnovští zvýšili brankami Dudy a Kroupy na 8 – 1. V divoké druhé třetině padlo celkem 8 gólu, dvakrát zvonila ještě za brankářem NJ "B " tyč. Diváci si museli přijít na své, hráči ukázali několik krásných akcí a kombinací do prázdné.

Do poslední třetiny Jičín vstoupil z jasným cílem už nadále neinkasovat, a Rožnov s cílem dát 10 gólu. V 43 minutě prošla střela od modré a Rožnov podruhé inkasoval, v 50 minutě po závaru před brankou Jičína dával devátý gól Skopal. Vytoužené desítky se Rožnovští fanoušci dočkali v 54 minutě z hole Martina Kroupy. Kdo přišel na poslední domácí zápas v základní části musel být spokojen. V sezoně je to po derby druhé utkání, které tým zvládl a přímý souboj vyhrál. Tímto výsledkem se Rožnov kvalifikoval  do play – off, ve kterém půjde o přeborníka kraje.

Gólostroj hodně vylepšil osobní statistiky hráčů, které můžete vidět: zde

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis: Jsem moc rád, že se nám povedla naše sedmi měsíční práce. V první třetině jsme nedali jasné 4 šance a jednoznačně nás podržel v brance Dohnálek, kdyby nebyl nechytil ty dvě jasné tutovky Jičína, tak se zápas mohl vyvíjet úplně jiným směrem. Útočníci se naštěstí v druhé třetině gólově prosadili. Dozadu už jejich činnost byla o poznání horší, nestačili se vracet s Jičínskýma a na tom musíme ještě zapracovat. Další věc byla špatná rozehrávka, kdy jsem čtyřikrát nedokázali dostat puk z vlastní třetiny a soupeř ho zachytil na modré a šel do gólové šance. Chybí nám hodně hráčů ze základní sestavy, ale hráči, kteří je nahradili utkání zvládli bez problémů.

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák: Z naší strany to dneska vyšlo výborně, hlavně ve druhé třetině nám tam konečně spadlo na co jsme šáhli. Soupeř byl sice oslaben ale  my jsme potvrdili, že do play – off patříme. Pokud nedojde k nějakým organizačním změnám, měli by jsme tam být.