HC RpR "A" - HK Krnov 3:9 (1:5, 0:2, 2:2)

28.10.2012 09:45

5.kolo Krajské hokejové ligy (KHL)

HC Rožnov pod Radhoštěm „A“ – HK Krnov 3:9 (1:5, 0:2, 2:2)

 

Rožnov pod Radhoštěm "A": Hnilica (od 12min. Dohnálek) - Mičulka , Paťava, Matuš, Růčka, Černobila, Mynarčík , Vaculín, Holý, Kroupa, Babiš, Štusek, Skopal, Křenek, Duda, Hajda, Jakeš, Krátký.

Branky: 20. Babiš, 41.Skopal (Kroupa, Holý), 44.Kroupa (Ručka, Křenek)

Počet diváků: 65
Foto:  zde

Video: zde

 

Asi nejrychlejší time-out historie valašského hokeje vidělo 65 diváků na Bučiskách, v čase 1:12 si ho vzal za stavu 0:2 domácí trenér, nepomohl a zraněnými oslabený Rožnov v 13.minutě prohrával už 5:0! Když pátý gol Krnova padl v 2minutové přesilovce Rožnova 5 na 3. Ve vlastním oslabení snížil 12 sekund před koncem první třetiny Kamil Babiš po úniku na 1:5, ale zkušeně hrající Krnov ujel znovu v oslabení, k tomu přidal branku v přesilovce a po 2 třetině byl stav 1:7. Ve třetí třetině konečně domácí zahodili deku, která na nich ležela od začátku utkání a snížili na 3:7, následovaly další šance, ale malý důraz v osobních soubojích a před brankami byl potrestán dalšími 2 goly v Rožnovské síti. Premiéra byla hlavně hořká pro Luďka Růčku, dlouholetou oporu Valašského Meziříčí, která se po 12 letech vrátila zpět do domovského klubu, zatím ve formě hostování.

 

Obránce Luděk Růčka hodnotil utkání následovně:

V první třetině jsme vůbec neplnili co nám trenér řekl před utkáním a Krnov má zkušené mužstvo, které toho využilo. I za stavu 1:5 jsem cítil že by jsme se mohli dotáhnou, protože šance jsme měli, ale ne všichni tomu od nás uvěřili. K tomu přišly ještě hloupé chyby. Celkově je tu hodně mladých kluků, kteří přešli z juniorky a musí si zvyknout na mužský hokej.  

 

Trenér Martyčák:

Na utkání jsme byli celkem natěšeni, i přesto že se musíme obejít bez osmi zraněných hráčů základní sestavy.Prakticky se nám rozpadla celá druhá řada Vlach,Martyčák, Vyvíjal, a někteří ještě hráli s šrámy z minulého utkání v H. Benešově. Od začátku bylo na hráčích znát že do zápasu naskočili bezhlavě a bez patřičného nasazení, čemuž odpovídala celá první třetina. Ve druhé části jsme ještě pomýšleli o dotažení výsledku, ale po hrubých chybách v přesilovkách a některých zbytečných vyloučeních jsme znovu inkasovali a bylo prakticky rozhodnuto. Polovinu týmu tvořili mladší hráči z malými zkušenostmi v mužském hokeji, přesto snahu jim nejde upřít a snad to bude k dobru do budoucna.

 

Redakce doplnila profily hráčů a statistiky z této sezony Tým/soupiska a Tým/statistiky. Kdo je nejtrestanější hráč po 5.kole a kdo odehrál všechny 4 utkání, kdo je nejlepší střelec, nejlepší nahrávač? Podívejte se na statistiky.