HC RpR - HC Orlová 4:3sn (1:1,1:0,1:2)

24.10.2015 22:04

Branky RpR: 5:13 Michal Bartek (Martin Vaculín, Tomáš Martyčák), 35:17 Filip Vyvijal (Tomáš Martyčák, Luděk Růčka), Martin Kroupa (Miroslav Mikel, Tomáš Holý), samostatný nájezd Filip Vyvijal

Vyloučení: 4:9,  využití: 2:1

Sestava:

Richard Dohnálek (Lukáš Mizera)

Jiří Švrček - Luděk Růčka

Jakub Švrček - Mynarčík

Miroslav Mikel

 

Vaculín - Vyvijal - Kroupa -Tomáš Martyčák - Tomáš Holý - Babiš

- Krátký - Bartek

Diváci: 90

 

Ano, kvůli takovým zápasům se chodí na hokej! Hokej nahoru-dolů, nasazení na hranici možností, drama až do poslední možné chvíle. Silný soupeř,  který ztratil jen dva body, domácí v krizi, zápas měl tedy jasného favorita. Domácí tým, který nastoupil jen ve 13 lidech, začal velmi aktivně a proti velkému favoritovi soutěže vedl od 6.minuty díky dorážce Michala Bartka. Orlová výborně bruslila, ale narážela na pevnou obranu a výborného Richarda Dohnálka, který do 15.minuty likvidoval všechny její pokusy. V 15. minutě ale po chybě obrany, která nedokázala odstřelit puk z prostoru před brankovištěm, vyrovnal Filip Dýr.

    Druhá třetina byla o tlaku Orlové, která měla hodně střel ze střední vzdálenosti, ale jistý Dohnálek všechno lapil, hlavně ve dvou přesilovkách Orlové visel gol na vlásku. Nedáš - dostaneš, a tak gól padl na druhé straně v přesilovce 4na3, kdy po nádherné spolupráci celého útoku prostřelil nekompromisně golmana hostů Filip Vyvijal. Orlová potom znervózněla a moc se ji nedařilo.

    Do třetí třetiny ale vstoupila ve velkém tempu a Rožnovští odolávali jen s největším nasazením, opět neskutečně podržel golman. Gól ale přišel, a to v oslabení kdy Orlovský hráč dostal nahrávku od obránce a vymetl pavučinky střelou pod víko - 2:2. Domácí byli sice pod tlakem, ale i tak spálil velkou šanci Martin Kroupa. Zápas byl hodně na vážkách a napětí stoupalo se závěrem. V čase 58:50 v přesilovce si Rožnov vynutil velký tlak a šťasnou tečí dal Martin Kroupa rozdílový gól. Bohužel to nebylo vše, Orlová odvolala golmana, během power-play se Dohnálek pokoušel vstřelit gól přes celé hřiště, to se mu nepovedlo a nakonec pět vteřin před koncem vyrovnala Orlová po průniku po mantinelu a přesné nahrávce a následné teči. V prodloužení měly oba týmy několik šancí na skórování, ale neproměnily a tak přišly nájezdy. Skvělý Richard Dohnálek chytil první dva pokusy hostů, zatímco Filip Vyvijal dal druhý nájezd domacích, Orlovský hráč v třetí sérii musel dát, ale vyprášil levý beton rožnovského brankáře a tak Rožnov vyhrál po samostatných nájezdech 4:3.                               

Miroslav Škumát trenér domácích: Dneska jsme šli do utkání s novou taktikou, věděli jsme, že nemůžeme hrát otevřený hokej, snažili jsme se bránit střední pásmo a čekat na chyby soupeře. Chyby výborně bruslícího soupeře jsme dokázali využít, ale bohužel to samé udělal soupeř, potrestal ty naše malé chybičky. V samostatných nájezdech jsem už věřil v naše vítězství a výborný Richard Dohnálek to potvrdil. Proti takovému soupeři vítězství vždy potěší. Snad kluci pochopí na jaký herní systém máme a prodají to v dalších utkáních.