HC RpR - HC Orlová 4:8 (2:3, 0:2, 2:3)

05.03.2015 06:55

HC RpR - HC Orlová 4:8 (2:3, 0:2, 2:3)

Branky: 6:40 Yaroslav Ukhin (Martin Kroupa), 48:09 Petr Švajda (Filip Vyvijal, Kamil Babiš)

Vyloučení: 11:10,  RpR 2x10min  TS, Kopr 1x10min, využití: 0:2

Sestava: Mizera (od 27:52 Dohnálek) 

Švrček Ji - M. Mikel,

Švrček Ja - Sýs,

Kunčický -

Ukhin - Skopal - Kroupa,

Krátký - Vaculín - Halla

Babiš - Švajda - Vyvijal

Prycl - Holý -

Diváku: 260



Více zde: https://hcrpr.webnode.cz/news/favorit-nam-nedal-sanci-hc-rpr-hc-kopr-2-7/

Branky: 5:50 Prycl (Vyvijal, Kroupa), 13:42 Vyvijal (Prycl, Sýs), 41:08 Kroupa (Martyčák, Švajda), 59:59 Holý (Prycl, Valentík)

Vyloučení: 9:6 navíc Kunčický (čas 30:16) do konce utkání

Sestava:

Martin Hnilica (od 8:25 Lukáš Mizera)

Jiří Švrček - Mikel

Jakub Švrček - Valentík 

Sýs

Švajda-Martyčák-Kroupa

Holý - Vyvijal - Prycl

Kunčický - Krátký

Diváci: 55

V posledním domácím utkání viděli diváci otevřený hokej, ve kterém kromě druhé části první třetiny tahal Rožnov za kratší konec. Rožnov kvůli velké marodce nastoupil jen s pěti beky a 8 útočníky a od půlky zápasu dohrával na 7 útočníků. Orlová začala tlakem a hned v 2.minutě vykombinovala nádhernou akci - 0:1. O minutu později se situace opakovala, kdy nekompromisní střelou Orlová zvýšila na 0:2. Tímto rychlým náskokem se ale hosté nechali paradoxně uspat a rožnovští zatlačili hosty do třetiny a v 6.minutě po výborné kombinaci celého útoku Prycl snížil na 1:2. Byly i další obrovské šance, které zneškodnil orlovský Urbánek. Bohužel po domácím vyloučení přišla smolná branka na 1:3, to nevydržel domácí golman Hnilica a přenechal místo Mizerovi. Domácí ale přesto zůstali v tlaku a zásluhou skryté střely Filipa Vyvijala snížili na 2:3. Hned o minutu později měli domácí přesilovku, kterou Orlová se štěstím ubránila a tak se šlo do kabin se stavem 2:3. Na konci první třetiny domácí předváděli asi nejlepší hokej, druhá třetina byla totiž plně v režii hostů, kteří domácí zatlačili a nepůjčili jim puk. Lukáš Mizera i přes skvělé zákroky dvakrát inkasoval a Orlová si udělala komfortní náskok, který byl ještě mírný k průběhu třetiny. Rožnov také přišel o Kunčického, který po diskuzích s rozhodčím dostal trest do konce utkání.

Třetí třetina nabídla hokej nahoru a dolů se spoustou kombinací Orlové a nečekaně velkým počtem střel Rožnova. Hned na začátku třetiny Kroupa snižoval,  ale hosté kontrovali rychlým gólem. V 56.minutě přidali další dva góly. ale poslední slovo měl rožnovský Tomáš Holý, který v čase 59:59 ukončil letošní mužskou hokejovou sezonu na domácím ledě. Příští týden se hraje poslední zápas na ledě Horního Benešova.

 

Komentář asistent trenéra Miroslav Martyčák: 

V dnešním utkání jsme chtěli Orlové sebrat nějaký bod. Bohužel se tak nestalo jak vinou nízkého počtu našich hráčů i samotným nástupem do utkání. V první třetině jsme hráli vyrovnaně později nám docházely síly. Určitě nám neprospělo když utkání nedohráli další dva obránci. Pozitivum vidím snad jen v tom, že jsme se snažili o aktivni střelbu.

 

Nejlepší hráči utkání: Tomáš Prycl, Martin Kroupa, Kamil Valentík a Lukáš Mizera