HC RpR - HC Šternberk 4:6 (0:3,3:2,1:1)

11.02.2016 08:37

Branky: 22:27 Jan Mikuda (Martin Vaculín), 22:49 Martin Kroupa (Filip Vyvijal), 37:56 Martin Kroupa (Filip Vyvijal), 46:43 Jiří Slovák (Martin Kroupa, Filip Vyvijal)

Sestava: Lukáš Mizera (Martin Hnilica)

Jiří Švrček - Roman Bambuch

Jakub Švrček - Jan Mynarčík

Babiš-Kroupa- Vaculín

Vyvijal-Martyčák-Skopal

Mikuda-Skopal-Prycl

Vyloučení: 3:6

Využití:0:0

Diváci: 45

 

Domácímu týmu se utkání posledních dvou celků nevyvedlo a zaslouženě prohrálo. Hosté začali výborně a domácí do ničeho nepouštěli, hráli kompaktně, vycházely jim všechny nahrávky a jenom díky výbornému Lukáši Mizerovi v brance byl stav do 15 minuty 0:0, hosté nevyužili ani minutu přesilovky 5na3. Avšak ani strážce naší svatyně nemohl zabránit přídělu 3 gólů v posledních 5 minutách 1. třetiny. Domácí hra v obranném pásmu byla chaos a tak hosté po zásluze první třetinu vyhráli 3:0. Do druhé třetiny Rožnovští vstoupili aktivně a hned v 3. minutě dvěma góly dokázali dotáhnout náskok hostů na rozdíl jediné branky. Oba góly přinesla vyšší aktivita, první po dobrém napadání a sledování puku, druhý byla teč od modré. Bohužel další gól nepřišel a hosté se uklidnili a začali opět kontrolovat hru, v rozmezí 35. a 37. minuty dokázali dvěma přesnými góly vrátit pohodlný náskok. Góly byly hodně stejné - vždy po kolotoči v naší obranné třetině zakončoval nekrytý hráč hostů. Kdo jiný než Martin Kroupa dokázal reagovat a to za pouhých 7 sekund. Hned po buly prošel celé hřiště a skóroval - nádherná akce.

Ve třetí třetině bohužel tlak domácích žádné šance nepřinášel a hosté ze svých kombinací hrozili. Kontakní gól přišel v 47. minutě po kombinaci s trochou štěstí a Jirka Slovák sám před golmanem nezaváhal. To domácím vlilo čistou krev do žil, ale síly docházely a po chybě v rozehrávce hosté zvýšili na rozdíl dvou gólů a bylo po zápase.

Ze zápasů lze vidět, že hodně gólů dostáváme na koncích třetin - úbytek sil, hra na dva útoky pro nedostatek hráčů. Chaos při bránění ve vlastní třetině je hrozivý a k tomu se nedařilo ani kombinačně, takže zasloužená porážka.