HC RpR -HK Krnov 4:3 (1:3, 2:0,1:0)

07.01.2016 06:31

Branky RpR:  5:53 Mikel (Prycl), 15:06 Švajda (Kolovratník, Prycl), 15:30 Kroupa (Bartek, Vyvijal), 35:14 Švajda (Růčka), 46:09 Bartek (Růčka), 52:14 Kroupa (Vyvijal, Bartek), 54:26 Prycl (Švajda, Švrček)

Vyloučení: 7:6,  využití: 2:3

Sestava:

Lukáš Mizera (od 22:51 Richard Dohnálek)

Jakub Švrček, Miroslav Mikel, Luděk Růčka, Jan Mynarčík, Kolovratník

Michal Bartek, Kroupa, Vyvijal, Prycl, Švajda, Skopal, Krátký

Diváci: 85



Více zde: https://hcrpr.webnode.cz/news/oslabeny-tym-moc-chyb-pad-pokracuje-hc-rpr-hc-nj-b-8-9-po-s-n/

Branky: 6:05 Petr Švajda (Filip Vyvijal, Martin Kroupa), 20:37 Tomáš Martyčák (Miroslav Mikel), 31:30 Martin Kroupa (Miroslav Mikel), 49:57 Tomáš Holý (Miroslav Mikel)

Sestava:

Richard Dohnálek

Mynarčík-Bambuch

Růčka - Jakub Švrček

Mikel - Bartek

Vaculín-Kroupa-Vyvijal

Holý - Martyčák - Skopal

Petr Švajda - Prycl -

Vyloučení: 3:5

Využití: 1:0

Diváci 75 

 

V Rožnově byl k vidění výborný zápas, kterému chyběla jen větší divácká kulisa. Na druhou stranu 75 lidí kteří přišli, zápas chytl a svůj tým hlasitě podpořili za což jim patří poděkování.  Začátek utkání nebyl ideální, bylo několik navrátilců do sestavy po delší absenci a než se rozkoukali tak po chybě v rozehrávce po pěkné kombinaci Krnova bezmocný Dohnálek inkasoval, bylo to v čase 2:03. Krnov byl nebezpečnější a hra se přelívala nahoru dolů s většími šancemi pro Krnov, ale gól dal Rožnov, využil důrazu po závaru v obranném pásmu Krnova a Petr Švajda vyrovnal na 1:1. Tlak Krnova i přes obdržený gól pokračoval, prvně nastřelili spojnici tyček, ale o minutu později v čase 8:43 po špatném rozebrání hráču další povedenou kombinaci zakončili o dalších 40 vteřin po brejku dva na jednoho už zvyšovali na 1:3. S Rožnovem to v tu chvíli vypadalo špatně a jen stěží dokázal čelit rychlé kombinaci hostů, jejich přechodu přes do útoku a hlavně obranným postavením Krnova na modré, přes kterou nešlo projít. Hodně podržel golman Dohnálek. I když byly i šance na druhé straně hlavně Tomáše Martyčáka zázračně vychytal hostující brankář.

Do druhé třetiny po bouřce v kabině vstoupil vyměněný Rožnov, přepnul na vyšší obrátky a golově začal po 37 vteřinách hry nadvakrát dostal puk za záda Tomáš Martyčák po buly kdy střílel Miroslav Mikel a závaru před golmanem. Hlavně vyhraná buly v útočném pásmu  a střely a nahození od modré vytvářely drtivý tlak domácích. Jen Tomáš Holý dvakrát z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat puk za záda hostujícího golmana. Hosté začali být nervózní a začala vylučovací pasáž utkání. Domácí nevyužili několik přesilovek kdy mohli po nádherných kombinacích vyzkoušet rychlost přemisťování golmana hostů Vaculín dvakrát, Vyvijal a Kroupa. Vyrovnávací branka nakonec přišla v přesilovce v 32 minutě po šikovném nahození Miroslava Mikela tečoval Martin Kroupa 3:3! I přes pokračující tlak domácích další branka do śítě Krnova. Diváci i hráči byli po dvou třetinách spokojeni a čekalo se na třetí třetinu, která vše rozhodne.

Krnov chtěl rozhodnout velkým tlakem na startu třetiny. Po dvou minutách dostal výhodu přesilovky a nebýt výborného Dohnálka bylo by to asi špatné. Krnov několikrát otřel boční síťku a pro změnu točil domácí, naštěstí platilo nedáš dostaneš a v polovině třetiny po další přihrávce Miroslava Mikela Tomáš Holý nekompromisně prostřelil v nájezdu hostujícího golmana, neskutečná radost a euforie 4:3. Další tři minuty byl Krnov otřesen a Martin Vaculín mohl po ošklivém zranění oslavit návrat gólem ale v prvním případě po další super kombinaci nedokázal dostat puk do brány díky super zákroku golmana hostů a po druhé individuální akci slabě vystřelil. V závěrečných minutách Krnov odvolal golmana, ale k vyrovnání to nevedlo a tak se po měsíci a půl Rožnovský tým i fanoušci mohli radovat.

 

Hvězdy utkání: Bylo těžké nevyzdvihnout tým work od druhé třetiny , kdy všichni poctivě makali. Individuálně ale přesto čtyři hráči vyčnívali:

Miroslav Mikel - tři první asistence, v přesilovkách kreativita

Richard Dohnálek - báječná druhá a třetí třetina

Tomáš Holý - který celý zápas bojoval, ve druhé třetině šel do děla a dokázal se dostat do šancí, plus vyhraná buly

Tomáš Martyčák - neskutečné množství soubojů, gól, a hlavně výborná obranná fáze od útočníka v posledních deseti minutách

 

Hodnocení trenéra Romana Bambucha: Do zápasu jsme se dostali až od druhé třetiny za stavu 1:3, kdy jsme začali více bruslit, chodit do osobních soubojů  a nepříznivý stav otočili. Jsme rádi, že startujeme po vánocích výhrou, musíme se rychle vrátit do zápasového rytmu z ostrých „mezisvátkových“ tréninků.

 

Další zápas bohužel nebude Winter classic v Rýmařově s HB ale bude se hrát normálně v HB (HB posunulo utkání až na Uničov.....škoda).

Doma je 16.1.2016 HC Orlová tradičně od 17:00! Takže zkusme se přemluvit a nalákat co nejvíce lidí! Přijďte!

Tým bohužel opouští Miroslav Mikel, kterého si vytáhl po změně trenéra zpátky Valmez. Poděkujme mu za vše co v Rožnově na hřišti udělal a přejme mu ve Valmezu jako Valmezákovi štěstíčko a úspěch, myslím že si to za přístup v RpR zaslouží. Bohužel nejdou dělat střídavé starty takže jsme o něj přišli asi do konce sezony.