HC RpR-SK Karviná 2:8, aneb hurá hokej nefunguje

23.11.2013 22:11

Základní část 9. kolo

HC Rožnov pod Radhoštěm A - SK Karviná 2:8 (0:5,1:2,1:1)

Branky:  26:57 Tomáš Martyčák (Kunčický,Vyvijal), 49:26 Tomáš Martyčák (Kroupa,Vyvijal)

Diváci: 80

Vyloučení: 8:12, využití: 1:2

Sestava:

Hnilica, (Mizera)

Obrany:         

Kunčický, Švrček Ja.

Bambuch, Černý

Matuš, Švrček Ji,

Útoky:           

Vaculín, Duda, Kroupa,

Babiš, Martyčák T. Vyvíjal,

Skopal (41.Křenek), Holý, Krátký

 

Do Rožnova zavítal jeden z velkých aspirantů na výhru v soutěži a bohužel si to domácí hráči neuvědomili. V brance dostal od začátku šanci Martin Hnilica a jen díky němu nebylo skóre dvojciferné. Ale od začátku Karviná měla vlažný start a úvod vypadl pro Rožnov, ale ve třetí minutě musel Hnilica likvidovat první ze samostatných nájezdů Karvinských, o minutu později už přišla branka ze závaru před domácí brankou 0:1. Další goĺ přišel z brejku, když trojice Karvinských rozebrala dva obránce o 6 minuty později opět identická souhra a 0:3. V 16minutě už byla Karviná v tempu a po rozebrání obrany z mezikruží 0:4 a v poslední sekundě první třetiny další kolotoč a 0:5. Prostě klasické školení, Rožnovští nastoupili s tím že budou hrát otevřený hokej, ale proti druhému mužstvu tabulky to nemohlo mít úspěch, mohl být rádi jen za 0:5, protože Hnilica opravdu měl zákrorů na celý zápas.

Druhou třetinu Karvinští povvolili a mohli litovat, ale z mnoha šancí se skórovat nepovedlo. Hlavní příčina byla v malé agresivitě u dorážek a pomalé orientaci v brankovišti. Gól přišel až ve hře 4na4 po pěkné souhře druhého útoku. Potom ale přišly blikance a v rozmezí 6 minut bylo vyhozeno pět Rožnovských!!! karviná sanmozřejmě trestala dvěma góly. Proč se faulovalo a vyhazovaly puky za mantinel tak nesmyslně???

Třetí třetina už ukázala vyrovnanou hru a na jejím začátku ještě využitou Karvinskou přesilovku 3 sekundy po návratu domácího hráče. Potom přišly i šance domácích ale spíše se mohlo děkovat Hnilicovi. V jedné z mnoha přesilovek ještě korigoval na 2:8 Tomáš Martyčák, bohužel v situaci sám před golmanem šancí na hatrik pohrdl.

 

Bohužel naši hráči nepochopili že přijel jeden z nejlepších klubů soutěže a hráli naivní otevřenou hru! Bylo to velké taktické selhání a Karviná ukázala že tím pádem promění zápas ve svoji exhibici. JE TO ŠKODA PROTOŽE PŘIŠLO HODNĚ LIDÍ A MUSELI BÝT ZLAMÁNI. No snad se z chyb poučíme a v Šumperku zvolíme jinou taktiku.

 

Zdeno Matiz hlavní trenér: Bohužel začátek utkání byl hrůzostrašný, pak jsme sestavu zredukovali ať ten výsledek není pohroma a zastavili brankostroj bohužel v 2. třetině jsme měli od 14 do 19 minuty 5 vyloučených za úplné blbosti, jinak si myslím že druhá třetina byla vyrovnaná. Třetí třetina už byla jen dohrávána. Ale pokuď hráči nechtějí nebo neumí hrát takticky tak to tak dopadá. Karviná dneska nebyla o tolik lepší, šlo ji potrápit daleko více, ale to by si měli uvědomit hráči, že nemůžou hrát hokej jak z 50let, volný bez taktiky.