HC Slovan Orlová - HC Rožnov pod Radhoštěm A 5:1

01.10.2012 18:54
1.kolo, neděle 30.9.2012

HC Orlová - Rožnov pod Radhoštěm "A"  5:1  (2:0, 1:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 13. Kanaloš (Hanzl), 17. Galgonek (Mintěl), 25. Studený (Grepl), 41. Zákuťanský (Galgonek), 53. Galgonek - 40. Holý (Mičulka). Rozhodčí: . Vyloučení: 10:6, navíc Švrček Ja. (Rož) 5 + do konce utkání. . Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

 

HC Orlová: Kolář (Ferčák) - Csobok, Szajter, Golab, Šurin, Novák J., Studený, Urbánek, Galgonek, Grepl, Zákuťanský, Kanaloš, Novák M., Hanzl, Mintěl, Plášek, Fábry, Zámečník, Maczurek.

 

Rožnov pod Radhoštěm "A": Hnilicia (Mizera) - Švrček Ji., Švrček Ja., Černobila, Mičulka, Vaculín, Holý, Kroupa, Babiš, Martyčák, Vyvijal, Křenek, Duda, Hajda, Krátký.

 

První utkání a hned na ledě největšího favorita soutěže. Naši nastoupili s 3 útoky a asi si je můžem zapamatovat: první útok zkušenosti byl Vaculín-Holý-Kroupa , druhý tvořili "mladí" Vyvijal-Martyčák-Babiš a třetí Duda-Křenek-Hajda. Desátý útočník Mojmír Krátký se nakonec taky ukázal na ledě. Ale na led nastoupily jen 2 obranné dvojice Mičulka-Švrček Jakub a Švrček Jiří-Černobila.

K vývoji utkání Orlová od začátku byla lepší bruslařky, ale dlouho se nemohla prosadit přes Martina Hnilicu který nastoupil jako jednička, záda mu kryl Lukáš Mizera. Až ve 13 minutě se prosadila Orlová a o 4min pozdějc zvýšila na 2:0,. Ve třetí třetině Filip Vyvijal dobře při napadání ziskal puk ale minul prázdnou bránu a hned jsme dostali na 3:0, ještě 3krát nás zachránila tyč. Ke konci třetiny ale domácí kapitán atakoval Tomáše Holého krosčekem na hlavu- jen za 4 tr.minuty!!! Ztrhla se mela a Jakub Švrček zmastil jednoho Orlováka jak cip, no jenže si u toho znovu vyhodil rameno, které už před tím mu dávali zpátky z jednoho ze soubojů. podruhé rameno už nenahodil tak že ho musela odvážet sanitka a nejméně 3 týdny bude mimo hru. Takže držíme palce za rychlé uzdravení. Z celé situace vyplynula naše přesilovka 4na3 v délce 4min, kterou hnedka využil Tomáš Holý nechytatelnou střelou od modré 3:1.Škoda špatného vstupu do 3třetiny kdy jsme dostali hned ve vlastní přesilovce na 4:1 pak se už jen dohrávalo, Orlová dala ještě na 5:1.

 

Hodnocení Márty: Kluci určitě zaslouží pochvalu za bojovnost (v této sestavě a proti takovému soupeři). Pochvalu zaslouží Hlína 48 zákroků. Brzké uzdravení Švrkovi Kubovi.

Další hlasy:

1.) Doma je jebnem

2.) myslím že jiné týmy tady dostanou větší příděl

 

 

Před utkáním jsme se bavili i s Reném Urbánkem, který přestoupil z RpR do Orlové.

René co tě přivedlo do Orlové?

"ambice jsou zde jasné postup a kádr je daleko kvalitnější než RpR.

Proč nebudeš dnes hrát?

nastoupit nemůžu kvůli nedořešené registraci.

Co říkáš na A-B tým RpR?

Určitě se zajedu podívat, měl bych mít volno.