HC Studénka – HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 8:3 (3:1, 2:0, 2:3)

15.11.2012 09:42

8.kolo KHL

HC Studénka – HC Rožnov pod Radhoštěm “A“  8:3 (3:1, 2:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 12. Janečka II (Křivák), 14. Křivák (Merta, Lindovský), 16. Urbanec (Čáň, Tatarčík), 32. Bolf (Janečka II, Merta), 35. Čáň (Sochorek), 57. Merta (Křivák), 58. Pauliak (Lindovský), 60. Matějný (Pauliak, Merta) – 15. Vlach (Vaculín, Kroupa), 46. Babiš (Paťava), 49. Vlach (Babiš).

 

Vyloučení: 5:6 Využití: 2:0 V oslabení: 0:1 Poměr střel: 45:28 Buly: 41:26

Rozhodčí: Polášek – Krakovčík, Goláň.

Diváci: 120.

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 8:3.

Sestavy:

HC Studénka: Válek (Medek) – Bolf, Veselský, Pauliak, Holanik, od 21. Kvasnica, Bolek, Janečka I – Merta, Křivák, Janečka II – Matějný, Sochorek, Lindovský  - Tatarčík, Čáň, Urbanec – Orszulik. Trenér: Pokorný st.

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ :

Brankář: Hnilica (Mizera)

1 útok: Holý,Vaculín, Kroupa     1 obrana: Mičulka, Švrček

2 útok: Babiš, Vlach, Černý           2 obrana: Paťava, Minarčík

3 útok: Krátký, Duda, Křenek      3 obrana: Černobila, Koubek

Do Studénky dorazilo 9 lidí z Rožnova pod Radhoštěm a kromě hokeje mohlo vidět  i namontované sedačky z Vítkovic na hlavní tribuně ZS Studénka. Na utkání bylo i více fanoušků než je oficiální zápis 120 tipnul bych tak 150-175. Zápas začal aktivně Rožnov, tlačil se do šancí, ale Studénka se dostávala do nebezpečných přečíslení. Martin Hnilica zlikvidoval dvě situace, když na něj jel samotný hráč v 8 minutě a minutu potom po propadu Mičulky na i beku dvojice hráčů. V půlce třetina začala být Studénka aktivnější a z tlaku vydolovala dva góly, kdy kvůli špatnému postavení hráčů vždy zůstal před brankářem volný hráč pro nějž nebyl vždy problém puk uklidit pod víko. Naštěstí rožnovští  reagovali a po dorážce Ondry Vlacha 1:2. Místo aby se hráči po kontaktním golu uklidnili, přišla třetí chyba  a gol jak přes kopírák, hráč byl sám před brankářem a po točení naši pětky zvýšil na 1:3. První třetina byla z naší strany plná šancí ale i tragických chyb vzadu. Druhá třetina byl totální kolaps HC RpR A, a můžeme děkovat jen Martinovi a hráčům Studénky že nepřišel debakl! Třetina skončila více než přijatelně 0:2. Dle hodnocení lidí byl výkon hodný grotesky.  No měli jsme i dvě velké šance když Tomáš Holý nastřelil břevno a v poslední minutě nedal Martin kroupa trestné střílení. Ve 3. třetině jsme se prvních 5 minut bránili v oslabeních. To už někteří borci seděli. V 46 minutě ve vlastním oslabení nádherně nahrál Paťava na Kamila Babiše a ten se v samostatném nájezdu na brankáře Válka(jméno brankáře Studénky) nemýlil a nádherným blafákem zopakoval gól proti Krnovu. Babiš byl při chuti a hned v dalším střídání obehrál za brankou hráče a naservíroval Ondrovi Vlachovi na 3:5. Studénka se začala obávat o výsledek a naši dostali chuť, hlavně Kamil Babiš byl u dvou střel. Z našeho závěrečného tlaku chodila Studénka do brejků a za vydatné podpory našich beků dokázala střelit v posledních 3 minutách 3 góly.

Výsledek 8:3 není krutý, mělo to skončit tak 12:6. Hlavně totální chaos v zadních řadách rozhodl. Celkově je špatná práce obrany a součinnost s útočníky v obranném pásmu. Herně jsme jako jedinci vyrovnaným soupeřem, ale celkově bez systému a velkých chyb to opravdu působí jako groteska. Nedůraz před brankovišti rozhoduje a když k tomu připočítáme chybné postavení ve vlastní třetině… Dalším příkladem je že první pětka jede dvakrát  3 na 1 a všichni tři hráči jedou na střed a pokaždé se puk vrací do tandemu!!! Místo aby se hráči rozjeli na strany a přihrávkou do strany se uvolnila možnost nahrát do na střed nebo na druhé křídlo.

Hvězdy utkání dle hodnocení fanoušků:  Rozhodčí – pískal skvěle neudělal chybu, takového bysme brali do Rožnova!

Z našich hráčů nebyl hvězda nebyl nikdo, pochvala možná Kamil Babiš za poslední třetinu- nechápali jsme proč nehrál tak dobře i v prvních dvou. Martin Hnilica až na poslední 3goly ze třech střel pochytal co se dalo.

Kdo zklamal, doufám že to všichni vezmou jako pozitivní kritiku: Tak po zranění určitě Koubek  na bruslích byl špatný, Mičulka hrál totálně bez zájmu, jezdil jak vagon uhlí, až na posledních 10minut v útoku. No obrana celá špatná.        Útok: Holas ztratil formu v Horním Benešově, od té doby jezdí taky jak uhlák. Třetí útok hrál nejhorší utkání v sezoně. Ondra Vlach dal dva góly ale na ledě byl snad u tří inkasovaných. Jinak se omlouvám všem, které jsem zapomněl zmínit bo návrhů na zpáteční cestě v autě bylo víc než dost. 

 

Hodnocení trenéra Miroslav Martyčák:  Zápas ve Studence ukázal dvě strany naší hry. Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec.a hráli naivně, bez bojovnosti. V polovině třetí třetiny se ukázalo že snad jsme nezapoměli hrát hokej a škoda velkého množstvi nevyužitých šancí. Ovšem závěr patřil zase " mistrům" , když za nadějného stavu 5:3 jsme v samém závěru dokázali během tří minut tříkrát inkasovat.