HK Hokej Šumperk 2003 – HC Rožnov „A“ 7 : 3 (1:0,4:1,2:2)

01.12.2013 16:25

HK Hokej Šumperk 2003 – HC Rožnov „A“ 7 : 3 (1:0,4:1,2:2)

Branky: Duda (Holý), Martyčák T. (Vyvijal), Duda (Černý)

Vyloučení: ŠU 6x2min,1x20,1x5+OK. RO 10x2min,1x10,2x5+OK.

Sestava: Hnilica, Švrček Ja, Švrček Ji, Bambůch, Černý, Kolovrátník, Holý, Duda, Matůš, Vyvijal, Martyčák T., Kroupa, Krátký, Skopal, Babiš.

 

Hráči Rožnova tuto sobotu zajížděli na led vedoucího Šumperku. Čekali jsme, že nás soupeř bude od prvních minut prohánět a to se také potvrdilo. V první minutě jsme hráli oslabení ve třech hráčích, které jsme ubránili, ale dvě minuty na to jsme inkasovali. Domácí se dostávali stále víc do tempa a místy až do drtivého tlaku. Rožnovští hráči plnili stanovenou taktiku úporně bránit a nedělat chyby ve středním pásmu. Podpořeno několika skvělými zákroky Hnilici skončila první trětina 1:0.

Druhé dějství začali hosté v první minutě opět oslabením, při kterém neinkasovali. V 25min. se trefil Duda a srovnal tak skóre na 1:1. V tu chvíli se zdálo, že domácí trochu znejistěli a bude je možné více potrápit. Jenže během minuty dokázali domácí střelit branku a v 27 minutě byl za zbytečný faul vyloučen Holý na 5+ do konce a v pětiminutovém oslabení hosté 2x inkasovali. Do konce druhé části domácí přidali ještě jednu branku. V této třetině se Rožnovu všechno sesypalo a po zásluze odcházeli do šaten za stavu 5:1.

Třetí třetina byla plná vyloučení a hodně rozkouskována. Ve 43 min. po přihrávce Vyvijala skóroval T. Martyčák a 48 min uzavřel po teči střelecký účet Rožnova Duda. Jelikož domácí přidali také dvě branky skončila třetina 2:2.

Komentář Martyčák: Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání a hráče jsme na to upozorňovali. Když se za vyrovnaného brankového stavu, necháme strhnout ke stylu hry, který je vidět snad jen někde na rybníku a k tomu nepřesný sudí nemůžu se ani divit tomu že během pěti minut obdržíme čtyři branky. Ve druhé třetině nás potkal totální výpadek v koncentraci a disciplíně, což jednoznačně rozhodlo utkání. Hráči si musí uvědomit, že nikdo nám nic zadarmo nedá, každý chce vyhrát a soupeř naše blikance tvrdě trestá. Bohužel tyto výpadky nás potkávají skoro v každém zápase. Solidní výkon předved brankář Hnilica, který zabránil většímu brankovému přídělu.

 

Tak snad tuto sobotu od 17:00 proti Kopru bez blikanců!