Martin Vaculín: Stavíme na dlouhodobé koncepci

16.11.2012 17:16

Martin je jeden ze stavebních kamenů. Největší srdcař kterého znám, hráč který se vždy postaví za tým a také zástupce kapitána.

 

Vaci řekni nám něco  o sobě kde si hrál a tak?
Začínal jsem tady v Rožnově, pak jsem odešel do Vsetína a přes Nový Jičín a Kopřivnici se vrátil zpět do Rožnova

Jaké máš pocity po prvním Rožnovském derby?
Dojem z derby je i přes porážku výborný. Pro takové zápasy se hokej hraje.

Přišlo hodně lidí, jak se před takovou návštěvou hrálo?
Vždycky se hraje líp když je plný dům, než když se na vás dívá znuděný rolbař a dva pořadatelé...

Říkalo se že za B tým nastoupí hodně cizích, ale nakonec to byli převážně Rožnováci?
Abych řekl pravdu, moc se o to kdo hraje za béčko nezajímám.

Cíle před sezonou byly ať si zahraje co nejvíc mladých a manšaft se dá dohromady, ale vidím na vás že prohrané zápasy vás trochu mrzí. Co ty nato?
Když jsme před sezonou skládali zpět rozpadlý mančaft, nečekal jsem, že bude mít tolik kluků zase chuť hrát hokej. Všem nám bylo jasné, že výsledky nepřijdou hned, spousta kluků z nejrůznějších důvodů několik roků nehrála, junioři se s mužským hokejem teprve seznamují, takže to chce čas a držet se toho, co jsme si předsevzali - stabilizovat rožnovskou základnu a makat. Stavíme na dlouhodobé koncepci.

Zápas s Karvinou byl hodně o přesilovkách, které jsme nevyužili, s Benešovem to neustála nekompletní obrana, s Krnovem byl marný celý manšaft v čele s chybama mladých, v Uničově obrana OK, ale zkušení hráči nezvládli závěr, a v derby chybovali zase nejzkušenější, jak to vidíš ty?
Tyto zbytečné chyby nás neustále sráží a stále se opakují. Musíme to odbourat. Každý si musíme sáhnout do svědomí a jít na led s nějakou zodpovědností.

V Uničově byli vylučováni opakovaně Kroupa, Mičulka, Paťava doma v derby ani jeden s nich nešel na trestnou, ale zase je nahradili Vlach, Kunčický, co ty na to?
Jak už jsem říkal, je to neustále dokola. Dokud se nevyvarujeme zbytečných vyloučení a taktických chyb v obramě, nikam se neposuneme.

Myslím že fyzicky na tom jste dobře, aspoň dle posledních třetin?
Tréninky pod panem Matisem jsou náročné, ve fycičce problém není.

Je to v hlavách? Těch chyb je hodně?
Každý kdo jde na led, tam musí jít s tím, že ví co má na ledě dělat. Jsme na konci tabulky a tak k našemu hokeji musíme začít přistupovat. Ne že si budeme myslet, že soupeře přejedeme jak válec a pak ejhle. Musíme začít hrát hokej podle našich aktuálních možností, tzn. jednoduše, poctivě zezadu pokrývat každý svého hráče, za kterého je na ledě zodpovědný a hlavně bez zbytečných vyloučení a kiksů, kdy místo jednoduchého řešení situace vymýšlíme složité, ze kterých pak dostáváme góly.

Manšaft je teď celkem široký, v kabině je vše OK?
Parta je perfektní. To je základ, pro tu to všichni hrajeme. I přes 10 zraněných hráčů základní sestavy hrajeme na kompletní 3 pětky, což je velká příležitost pro mladé kluky otrkat se v mužském hokeji a v příštích letech patřit ke stabilním kamenům sestavy. Porážky mrzí, ale kdybych si měl vybrat, jestli hrát v mančaftu, který je na špici nebo s touto partou, neváhám ani minutu.

Jak to vidíš se Bohumínem?
Bohumín letos patří mezi nejlepší, jsou jiné mančafty se kterými by jsme měli sbírat body, takže v sobotu můžeme hrát v klidu a jenom překvapit.

Ať sa daří.