Neúspěšný závěr sezony, nový trenér

26.12.2015 10:09

Nový trenér Roman Bambuch hodnotí závěr roku 2015

O komentář posledních dvou zápasů jsme požádali nového trenéra Romana Bambucha, který nahradil Miroslava Škumáta, který skončil u týmu po vzájemné domluvě. Miroslavu Škumátovi vadil přístup hráčů k tréninku a to že před sezonou nepřišly posily do týmu. Vedení týmu chtělo řešit špatné klima mezi hráči a trenérem a najít úsporu v nákladech na tým. Novým trenérem se stal Roman Bambuch, dlouholetý hráč a srdcař, který je nyní zraněný.

Popřejme mu v nové funkci v týmu hodně štěstí a trpělivosti, bude to třeba.

HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Uničov 4:7

První třetina z naší strany se dá hodnotit herně spíše povedená, škoda prvního obdrženého gólu 3 vteřiny před první sirénou. Zlom v utkání vidím v naší slabší chvilce ve druhé třetině, kdy nám soupeř odskočil o 3 branky na průběžný stav 4:1. Přesto nás to nepoložilo a utkání srovnali, nicméně v poslední desetiminutovce nás rozhodčí poslal do dvou oslabení v níž jsme obdrželi 2 góly - na ty jsme již odpověď nenašli. Soupeř poté potvrdil své vítězství brankou při naší hře bez brankáře. Chtěl bych pochválit útočníka J. Holiše, který nabudil mančaft ke srovnání vstřelenou brankou a povedenou bitkou se soupeřem. Takové zaujetí pro hru, bych chtěl vidět u každého našeho hráče. Bohužel ztráta dalšího útočníka M. Krátkého předzvěstila to, že do Šternberka budeme odjíždět jen s torzem „provozuschopných“ hokejistů.

 

HC Šternberk – HC Rožnov pod Radhoštěm 9:2

O 24 hodin později, nabuzení zlepšeným výkonem z předešlého zápasu s Uničovem, jsme se na Hané chtěli rozloučit před vánoční přestávkou vítězstvím, ale opak byl pravdou. Začátek, jenž byl posunut kvůli opravě rolby, byl pro Rožnovské hráče spíše z kategorie zlých snů. Pro mě překvapivě nás Šternberk převyšoval snad úplně ve všem po celé utkání. Nepustili nás k ničemu, byli rychlejší, důraznější, přesnější v zakončení a hlavně měli větší hlad po vítězství, to vše se odrazilo na děsivém konečném výsledku, který nás psychicky dorazil na samé dno této sezóny. Na klucích jsem viděl, že by chtěli, ale síly nebylo kde brát.

Je pravdou, že hrajeme již několikáté utkání na dvě lajny a to někteří se zraněním. Naši účast na tréninkách a předvedenou hru v zápasech komplikují pracovní a studijní povinnosti některých našich klíčových hráčů. Zaplať pánbůh, že máme pauzu, čekáme na doléčení marodů Vaculína, Bambucha, Švrčka, Holého a Koryčanského. Během Vánoc musíme zapracovat hlavně na obranné hře a nárůstu fyzické kondice hráčů. Věřím, že po svátcích, jak již tradičně, se herně zvedneme a posuneme se o pár míst výše, mančaft tady na to je, jen musíme být kompletní, disciplinovaní a poctivě na sobě makat, roky, kdy si v kraji nemusel trénovat, jsou již dávno pryč.