Patnáct branek v prvním čtvrtfinále

19.02.2017 11:34

HC Bospor Bohumín - HC rožnov pod Radhoštěm 10:5 (5:2,3:2,2:1)

Branky: 2:47 Vyvíjal (Prycl), 15:07 Kunčický, 31:58 Kroupa (Babiš), 37:28 Kroupa (Vaculín), 46:49 Skopal (Vaculín, Krejčí)

Vyloučení: 5:3    Využití: 2:1

Diváci: 70 diváků (15 RpR)

Sestava: Mizera (od 14. Hnilica)- Švrček, Skopal, Bambuch “C“, Babiš, Valentík- Vyvíjal, Kroupa, Cvečka, Krejčí, Prycl, Kunčický “A“, Vaculín, Mynarčík, Holý “A“

 

V prvním čtvrtfinále play-off jsme zajížděli na led silného Bohumína, který disponuje několika hráči se zkušenostmi z nejvyšší soutěže.

Už ve druhé minutě využili domácí špatného postavení Mizery v brankovišti a ujali se vedení. Ve třetí minutě využil zaváhání domácí obrany Vyvíjal, který uklidil puk tam, kde patří- 1:1. V 9.minutě šli po Mizerově zaváhání opět domácí do vedení 2:1. V rozmezí 12.-14. minuty jsme 2x inkasovali a domácí se ujali vedení 4:1. To už nevydržel Mizera, který své místo ve svatyni po 14.minutách přepustil Hnilicovi. To ještě ve 14 minutě domácí neproměnili trestné střílení, protože bohumínský exekutor trefil tyč.  V 16.minutě zkušeně snížil Kunčický na 4:2. Aby nebylo vstřelených branek v první třetině málo, tak domácí Plhoň ještě do pauzy zvýšil vedení Bohumína už na 5:2.

Po chybách při střídání, a Hnilicově chybce byl stav ve 30.minutě už 7:2. Ve 32. minutě Kroupa snižoval na 7:3. O 3.minuty později Vstřelil osmou branku domácích veterán Javín. Do konce třetiny stihl snížit Kroupa na 8:4.

Ve třetí třetině přepnuli domácí na úspornější režim a tak se třetí třetina hrála spíše poklidněji. V rozmezí minuty a půl stihly ve třetí třetině padnout tři branky a stav utkání se zastavil na konečných 10:5. Před koncem zápasu ještě odstoupil Skopal, po souboji u brankoviště si poranil kotník a jeho start v dalším zápase je ohrožen.

V dnešním zápase byl Bohumín hratelný soupeř, bohužel chyby celého týmu usnadnily domácím hru.

Hodnocení trenéra Luboše Poruby: „ Dnešní zápas některým hráčům nevyšel. Dělali jsme zbytečné chyby, a hráči formátu Ivan, Mikšan a Javín s extraligovými zkušenostmi nás za to tvrdě trestali. Projev týmu v dnešním zápase nebyl špatný. Věřím, že ve středu se porveme o výhru a zahrajeme dobrý hokej pro fanoušky.“

Ve středu v 19:00 nás čeká druhé čtvrtfinále, tak neváhej, a přijď nás podpořit!