Pět branek venku na body nestačilo

24.09.2017 14:39

HC Frýdek-Místek “B“ – HC Rožnov pod Radhoštěm 7:5 (1:2,4:1,2:2)

Branky: 6. Kunčický (Švajda, Valentík), 10. Švrček (Prycl, Kunčický), 24. Tůma (Cvečka), 41. Prycl (Kunčický), 56. Skopal (Vyvijal, Holý)

Vyloučení: 8:6 

Využití: 1:1 navíc domácí proměněno TS     V oslabení: 1:0

Diváci: 250 diváků (12 RpR)

Sestava:  Mizera (Tkadlec)- Švrček, Tůma, Mynarčík, Holý, Valentík, Mikuš- Prycl, Kunčický, Švajda- Kroupa, Skopal, Vyvijal- Dostál, Fojtů, Cvečka- Štefek, Krejčí

 

V úvodním kole KLH jsme odcestovali na led jednoho ze dvou nováčků v soutěži “B“ týmu Frýdku-Místku. Domácí tým sestavený z odchovanců Frýdku-Místku určitě nechce hrát v soutěži druhé housle.

V čase 5:39 se domácí Zberovský dostal v úniku tělem před Švrčka, který ho pouze zahákoval a rozhodčí nařídil trestné střílení. Domácí hráč si rychlou kličkou do bekhendu roztáhl Mizeru a uklidil puk mezi jeho nohama za brankovou čáru. Za pouhých deset sekund bylo vyrovnáno. Ve skrumáži před bránou se nejrychleji zorientoval Kunčický a vyrovnal stav utkání. Hráče Rožnova poslal do vedení v půli první třetiny Švrček, jehož tečovaná střela skončila za zády domácího brankáře Horvátha. První třetina už více branek nenabídla, takže stav byl po první třetině příznivý pro Rožnov.

Druhá třetina byla jasně v režii domácích. Po 78 sekundách vyrovnali domácí zásluhou Slováka. Za dvě minuty po inkasované brance přišla odpověď Rožnova. Cvečka přiklepl puk na modrou čáru debutantu Radku Tůmovi, který vyslal tvrdý projektil až za Horváthova záda. Pro Radka Tůmu to byl první bod a gól jak v dresu Rožnova, tak i v soutěži, takže schovaný puk musel být samozřejmostí. Během dvou minut domácí zcela otočili průběh hry. Branky Janečky a Vaculy poslaly frýdeckomístecké do vedení 4:3. Tři sekundy před návratem vyloučeného Švajdy na led ujeli domácí do přečíslení dva na jednoho, Mičulka předal kotouč kapitánu Sluštíkovi, jenž zavěsil do odkryté brány. Po druhé třetině byl stav utkání 5:3 pro domácí.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Rožnova jako blesk. Už po šestnácti sekundách hry našel Kunčický přihrávkou Prycla, který si položil domácího brankáře a snížil na 5:4. V čase 44:09 se domácí dostali znovu do dvoubrankového náskoku. Slovák našel zcela volného Fialu a bylo to 6:4. Drama číslo dvě zařídil Skopal. Vyvijalova střela v přesilové hře vypadla domácímu brankáři, k odražené střele se nejrychleji dostal Skopal a bylo to znovu na dostřel. Drama v posledních minutách se nakonec překládalo na jiné utkání. Minutu po vstřelené brance. V oslabení ujela dvojice Mičulka-Slovák a druhý jmenovaný z dalšího brejku překonal Mizeru. V závěru měl Rožnov ještě šanci s utkáním něco udělat. Minutu a 49 sekund před koncem třetí třetiny byl vyloučen Švaňa. Rožnov si vzal oddechový čas, odvolal Mizeru, ale bohužel už to k ničemu nevedlo. Pět branek vstřelených na venkovním kluzišti k bodům nevedlo a z Frýdku-Místku jsme tedy odjížděli s prohrou 7:5.

Hodnocení trenéra Luboše Poruby: „První třetinu jsme zvládli dobře. Ve druhé třetině se bohužel domácí dostávali do přečíslení, z nichž pramenila většina inkasovaných branek. Ve třetí třetině jsme se rvali, byly šance, ale víc branek jsme nedokázali vstřelit. Zápas ale hodnotím kladně. Na krajskou ligu jsem viděl velice dobré utkání. Hodně nám v obraně pomohl Radek Tůma, který dodal vzadu klid.“

Druhé kolo odehrajeme po přeložení ve středu 27.9 v 19:00 na domácím ledě. Soupeřem nám bude Horní Benešov, takže ve středu všichni na Bučiska.