Po bídných padesáti minutách obrat jako z Hollywoodu

17.09.2016 11:28

HC RpR – HC Nový Jičín “B“  6:5 psn (0:1,1:2,4:2)

Branky: 38:53 Vyvijal, 54:40 Slovák (Babiš, Vyvijal), 55:04 Koryčanský, 56:21 Babiš (Slovák), 59:26 Švrček (Kroupa)

Vyloučení: 4:2   Využití: 0:0   V oslabení: 1:0

Diváci: 35 diváků

Sestavy: Mizera (od 30.min Hnilica)- Jak.Švrček, Mynarčík, Valentík, Bláha- Kroupa, Vaculín, Halla, Vyvijal, Babiš, Slovák, Vojkůvka, Koryčanský, Krejčí, Skopal, Prycl

 

 

Po prohraných utkání v Novém Jičíně a Uherském Ostrohu, jsme si chtěli zvednou sebevědomí a vyhrát v posledním přípravném zápase. Do utkání nastoupilo 15 borců v poli + 2 gólmani.

Zápas pro nás začal děsivě. První minuty nám ukázaly, jak bude vývoj padesáti minut z naší strany vypadat. Řada chyb v obraně i útoku nás deptala celý zápas. Špatné přihrávky, nulové zakládání útoku, špatné bruslení a pohyb na ledě nás srážel celé utkání a soupeř si vlastně dělal co se mu líbilo. V prvních  pěti minutách se ke všemu tomu přidala i nejistá lapačka Mizery, který se po úvodních nezdarech rozchytal a zachránil nás v první třetině od většího přídělu branek. Jedinou branku v první třetině vstřelili hosté v čase 9:30 a to tvrdou střelou do pravého horního růžku Mizerovy svatyně.

Kdo čekal změnu obrazu hry ve druhé třetině tak mohl čekat dále. Ve 31.minutě se po závaru před bránou dostal ke střele hostující Palacký a bylo to 0:2. Naši gólmani měli rozdělenou porci minut v zápase, a proto pod druhé inkasované brance došlo na střídání gólmanů a na led nastoupil Martin Hnilica. V čase 32:48 musel z brány lovit  puk i Hnilica, který byl překonán Škubalou. První letošní branku na domácím ledě v čase 38:53 vstřelil Filip Vyvijal, který v oslabení 5 na 3 vypíchnul  kotouč hostujícím obráncům a v úniku překonal brankáře  Kohna. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:3.

Do třetí třetiny vstoupil do brankoviště hostů mladý gólman Palička a mohl se radovat, když jeho spoluhráči navýšili dvěma rychlými góly skóre utkání už na 1:5 v náš neprospěch. Kluci nejspíše chtěli výsledek upravit, ale nikdo z řad diváku a hráčů netušil, co se stane. V čase 54:40 se trefil Slovák a bylo to 2:5. O 24 sekund později už Koryčanský snižoval na 3:5. V čase 56:21 po vybídnutí Slovákem, uháněl sám na gólmana Kamil Babiš, který zkušeně zakončil svůj únik mezi betony Paličky. V 59.minutě si timeout vyžádal trenér domácích Poruba, aby vytvořili nějakou akci na závěrečné powerplay. Ta se nám vydařila náramně a 30 sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal na 5:5 Švrček.

Rozhodnout tedy musely samostatné nájezdy, ve kterých nás výbornými zákroky podržel Hnilica. Po proměněném nájezdu Vyvijala a vítězné trefě Kroupy jsme se mohli radovat z první výhry v letošní přípravě.