Áčko po velmi dobrém výkonu nakonec smolně prohrálo v prodloužení 4:3

04.11.2012 22:43

 

7.kolo KHL HC Uničov – HC Rožnov pod Radhoštěm 4:3pp (0:0,0:0,3:3 - 1:0)

 

Sestava: Mizera(Hnilica)-

1.pětka: Paťava,Mičulka – Kroupa,Skopal, Vaculín 

2.pětka Kunčický,Černý- Holý, Duda, Křenek

3.pětka Matuš, Mynarčík – Hajda, Jakeš, Krátký

Branky:

40:21 Vaculín (asistence Mičulka)

45:34 Kroupa (Vaculín)

51:36 Kunčický (asistence Mičulka)

Vývoj skore: 2:0,2:1,3:1,3:3

Vyloučení: 6:13 , využití 3:3

Diváci:186

 

S jasným cílem pohlídat si úvod utkání přistoupil Rožnov k utkání v Uničově. Už ve 22sekundě ale čelil v oslabení domácím a brankář Mizera ukázal dobrou formu. Odpovědný výkon ze zadu překvapil domácí a ti i přes vysoký počet střel nedokázali dát v první třetině gol. Rožnov byl dvakrát v úniku 2 na 1 , ale bohužel nevyužil šanci. Druhá třetina pokračovala v kolejích první s tím že k úspěšnému golmanu Mizerovi se pomalu přidávali útočníci, stav 0:0 po dvou třetinách vypovídal o dobré hře týmu. Což golově vyústilo po 21sekundách třetí třetiny brankou na Vaculína v přesilovce na 1:0.

 

 V čase 45:34 se prosadil Martin Kroupa a Rožnov zaslouženě vedl. Domácí  dostali v 49 minutě výhodu přesilovky a pokořili výborného Mizeru. Velký tlak Uničova ale nepřišel a po individuální akci Kunčický střelou do víka zvyšoval na 3:1. Hned za minutu mohl dát Martin Vaculín na 4:1, golman domácích výborně zasáhl. Tlak Uničova gradoval a Rožnov stáhl hru na dvě pětky, dlouho neodolával po vymyšleném faulu v oslabení 6minut před koncem snížil Uničov na 2:3. Drama gradovalo v posledních dvou minutách, když na trestnou šel Martin Kroupa za vyhození puku, V power play 6 vteřin před koncem Rožnov bohužel inkasoval. V prodloužení po dalším zbytečném faulu inkasovali Rožnovští v oslabení. I přes smolný závěr Rožnov bojoval celé utkání a domácí zaskočil aktivní hrou s kterou se dokázal Uničov poprat až v přesilovkách.

 

Hodnocení trenéra Zdeno Matise: Utkání jsme měli vyhrát, ale bohužel někteří hráči mě na trenincíh asi vůbec neposlouchají, inkasovanému golu 6 vteřin před koncem předcházela spousta chyb zkušených hráčů. Hráči se musí chtít poučit z chyb a to necítím.  

 

Hodnocení trenéra Miroslava Martyčáka: Poučeni z předchozích zápasů jsme vstupovali do tohoto utkání s cílem udržet příznivý stav co nejdéle, což se nám podařilo. Po našem zaslouženém vedení začaly úřadovat vyšší moci  o čemž svědčí poměr vyloučených 6:14 + jedno trestné střílení zlikvidované dnes výborným brankářem Mizerou. I přes nešťastnou ztrátu bodů v samém závěru jsem z výkonem většiny hráčů spokojen. Dobrým výkonem se blýsknul Vaculín a navrátilec Kunčický. Absolutorium zaslouží brankář Mizera, který zlikvidoval 62 střel soupeře.