Přinášíme rozhovory hráčů před derby!

06.11.2013 22:22

O rozhovor hráčů jsme požádali nejlepšího střelce "A" týmu Rožnova Martina Kroupu a brankáře "B" týmu Rožnova Richarda Dohnálka.

 

Martin Kroupa, útočník Rožnova p. R. "A"

Ahoj Martine, jak vidíš šance obou týmů v derby?

 

Tak šance vidím padesát na padesát. O hře béčka toho moc nevím, jejich zápasy jsem neviděl, ale slyšel jsem, že mladí kluci z Frýdku mají docela nabrusleno. My jsme v tabulce zatím pod nima, ale herně jsme se určitě zvedli, takže se dá očekávat vyrovnaný zápas, který může dopadnout jakkoliv. Důležité pro nás bude zlepšit koncovku a určitě výkon brankáře, který poslední zápasy chytá velmi dobře. Samozřejmě kdybych si měl vsadit, tak dám čistou 2 (hrajeme jako hosté).

 

Derby bude určitě zase vyhrocené a osloví spoustu diváků, myslíš že bude plný dům ?

 

Doufám, že bude zase plno jako oba zápasy loni. Snad svým výkonem získáme další fanoušky, kteří budou chodit na hokej pravidelně. Akorát ty tribuny pořád chybí.

 

Myslíš si, že panuje v obou táborech stejná rivalita jako loni nebo se něco změnilo?

 

Myslím si, že oproti loňsku se to celkem uklidnilo. Nějaké hecování sice sem tam proběhne, ale žádné drama to není. Prostě si hrajeme to svoje a béčko bereme jako káždý jiný tým v lize, ale musím přiznat, že vzájemné zápasy pro nás budou vždy o něco prestižnější, než s jiným soupeřem. Je to prostě derby, ikdyž těch Rožnováků tam moc není.

 

Když se podíváš na tabulku KLM, jsi spokojen s pozicí vašeho týmu a překvapuje tě některá postavení týmů v tabulce?

 

Samozřejmě spokojený být nemůžu, ale věřím, že zaberem a naše místo bude někde kolem 6. místa. Zase tolik bodů neztrácíme, důležité bude bodovat teď s béčkem. To by nás mohlo nakopnout. Potom nás čeká Orlová, to snad bude taky hratelný soupeř. Jinak překvapení nevidím žádné, první 3 místa jsou dle očekávání.

 

 

Richard Dohnálek, brankář Rožnova "B"

Ahoj Richarde, jak vidíš šance obou týmů v derby po přestupu z áčka do béčka?


Ahoj Honzo. Už jenom proto, že oba týmy se pohybují u dna tabulky, tak jsem toho názoru, že zápas bude hodně vyrovnaný. Každý tým má hráče, kteří dokážou rozhodnout zápas, nebo ho taky určitým způsobem prohrát (zbytečné fauly atd.). Bude hodně záležet, jak se nám či vám povede v zakončení a s tím se dá spojit, že bude rozhodovat i forma brankářů.

 

Derby bude určitě zase vyhrocené a osloví spoustu diváků, myslíš, že bude plný dům ?


O vyhrocenosti není pochyb, hlavně ze strany Áčka. Někteří kluci v béčku, kteří nezažili Rožnovské hokejové problémy, tyhle derby si myslím tak neprožívají. Nevím, co u nás v aréně znamená plný dům :D, ale pokud se dostaví aspoň tolik diváků, jako vloni, tak bude pěkná atmosféra.

 

Myslíš si, že panuje v obou táborech stejná rivalita jako vloni, nebo se něco změnilo?

 

To nemohu soudit. Vloni v Áčku byla rivalita velká a v Béčku jsem nebyl, tak nevím, jak to vypadalo u nich v kabině. A letos je to přesně naopak, každopádně my v Béčku moc rivalitu nepociťujeme, ale samozřejmě je to speciální zápas a budeme chtít vyhrát a rozsekat vás jak se sluší a patří. :)

 

Když se podíváš na tabulku KLM, jsi spokojen s pozicí vašeho týmu a překvapují tě některá postavení týmů v tabulce?


S pozicí našeho týmu nemůžu být spokojený. Hlavně mě mrzí fakt, že ve většině zápasů rozhodla o naší prohře pasáž několika minut, kdy jsme totálně přestali hrát a dostali branky, na které jsme už nenašli odpověď. A jestli mě překvapuje pozice některého týmu, tak to musí být právě Rožnovské Áčko. Po loňském finiši a po poměrně zajímavé letní přípravě jsem od vás očekával víc bodů.