Prohra s děkovačkou HC RpR - HC Kopřivnice 2:4

25.10.2014 21:15

HC RpR - HC Kopřivnice 2:4 (0:2,1:1, 1:1)

První domácí zápas byl dlouho očekávaný a o to větší náboj byl, že se jednalo o derby s Koprem. Utkání přilákalo na 200 fanoušků, kteří vytvořili výbornou kulisu a se hrou obou týmů museli být spokojeni.

4.kolo KLM, 25.10.2014, ZS Bučiska

Branky a nahrávky: 39:03 Tomáš Prycl (Richard Dohnálek), 43:43 Luboš Černý (Yaroslav Ukhin, Luděk Růčka)

Vyloučení: 6:8 navíc Mikuda 10 minut. Využití 1:1. Diváci: 175.

HC Rožnov p.R.: Dohnálek (Mizera) - Čený, Růčka, - Kunčický (Bártek), Švrček Jakub - Švrček Jiří, Bambuch

 Vyvíjal, Duda, Ukhin - Babiš (Skopal), Švajda, Mikuda -   Vaculín, Holý (Prycl), Kroupa,   Trenér: J.Kunčický.

 

Tribuna byla skoro vyprodána i díky fanouškům Kopřivnice, kteří mohli být spokojeni v první třetině hlavně s výkonem hlavního rozhodčího (který přicestoval ze Vsetína - proč nám ze Vsetína vždy posílají blbce těžko říct...). Začátek utkání byl vyrovnaný, ale Kopřivnice byla o chlup lepší díky první pětce, která nám zatápěla. My sice měli velkou šanci, ale dorážka skončila mimo bránu. Kopřivnický platonický tlak mohl potrestat v samostatném nájezdu Filip Vyvijal, ale nedal i když byl evidentně v poslední chvíli zahákován, avšak rozhodčí nic, zato na druhé straně po vymyšleném zákroku vylučoval a Kopřivničák sám před Dohnálkem vymetl šibenici. Ani jsme se nevzpamatovali a po blbých kličkách a následné ztrátě 0:2. Naštěstí Kopřivnice nic nepřidala a tak se do druhé třetiny šlo za rozumného skore. Druhá třetina byla asi nejhorší pasáž zápasu, my se hledali, Kopřivnici se nechtělo, přestáli jsme další oslabení (4 v řadě) a velké šance Kopřivnice. Když už to vypadalo, že se zvedáme, přišla chyba při rozehrávce a gol na 0:3. Z deky nás vysvobodil Prycl, který po nádherné přihrávce našeho golmana nezaváhal a individuální akcí přes obránce zakončil a snížil. To už proběhlo v sestavě několik změn, viz závorky na hoře, nejvíce mrzela vynucená ztráta Honzy Kunčického, zbytek změn byl ale k lepšímu a probudili jsme se. Ve třetí třetině se Kopřivnice snažila hlídat skóre a přidat pojistku, my se snažili dobývat obranný val. Kopr naštěstí orazítkoval jen tyč a zbytek pochytal výborný Dohnálek. To nám umožnilo v přesilovce 5 na 3 snížit po pěkné kombinaci Růčka-Ukhin a Černý, který procedil kotouč mezi betony Kozáka v bráně Kopřivnice. Bohužel další nabídnuté přesilovky jsme nevyužili a dokonce v přesilovce inkasovali, ale to už byla hra vabank a vynikající kombinace Kopru.

Celkově musíme přiznat, že Kopr byl individuálně lepší, ale my jsme na něj dneska měli týmově a chutí, bohužel jsme udělali více chyb, které soupeř nekompromisně potrestal. Je pěkné, že se hosté třepali až do konce o výsledek - jen tak dál!  Věřím, že někoho silného doma zkolíme.

Komentář trenéra Jana Kunčického: bude dodán co nejdříve.

další zápas je už v úterý doma proti Krnovu v 17:00!