Rožnov p/R porazil Horní Benešov 5:4

05.01.2013 20:24

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ – TJ Horní Benešov 5:4 (4:3,1:1, 0:0)

 

Branky Rožnova p.R. :

3´ Duda (Křenek), 4´ Vaculín (Kunčický, Vlach), 10´ Mičulka (Černý, Randýsek), 15´Duda (Mičulka), 25´Holý (TS)

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Hnilica (28.Dohnálek) – 

Obrany:

Mičulka,Švrček - Kunčický, Růčka – Paťava

Útoky:

Holý, Vlach, Vaculín - Babiš, Randýsek, Černý - Skopal, Duda, Křenek - Krátký

Vyloučení: 9:12 (+2 osobní tresty 10min, 1x do konce)
Využití:  1:0
Oslabení:  0:1
Poměr střel: 24:40
Diváci:  85  (Druhá největší návštěva v sezoně)

 

Kdo nepřišel v sobotu na ZS Bučiska, musel litovat. Rožnov pod Radhoštěm se proti třetímu týmu tabulky vytáhl a po dramatickém průběhu oslavil 2 domácí vítězství sezony. Zajímavostí je, že první domácí vítězství bylo taky proti tenkrát 3 celku tabulky Bohumínu.

V začátku utkání jsme udávali tempo a byli jsme lepším týmem. Ve 3 minutě přišel první gól třetího útoku o který se zasloužil centr Lukáš Duda. O 26 sekund později nám stačilo 5 vteřin na využití přesilovky Martin Vaculín 2:0. To nevydržel hostující golman a v čase 3:08 střídal. Soupeř se dostal do hry v 5 minutě po chybě Martina Hnilici, kdy nedokázal zkrotit poskakující puk a hráč Horního Benešova se do prázdné brány nemýlil 2:1. Pořád jsme byli ale lepším týmem na ledě a po několika nevyužitých šancí se prosadil i druhý útok, když ve hře 4 na 4 vybojoval puk Luboš Černý a naservíroval Danielovi Mičulkovi, který se v samostatném nájezdu nemýlil a zvýšil na 3:1 v 10. minutě. Nervózní hostující hráči neudrželi jazyk na uzdě a dostali dva 10minutové tresty a i hloupými fauly chodili do oslabení, kterých jsme bohužel nevyužili. Naopak v jednom z nich jsme opět inkasovali, když s druhým Benešovským hráčem se nikdo ve vlastní přesilovce nevrátil a ten měl lehkou situaci 3:2. Naštěstí v zápětí opět zaúřadoval dobře hrající Duda 4:2. Bohužel to nebyl konečný účet třetiny, Benešov začal tlačit a hromadili se i šance před brankou Martina Hnilici. Minutu před koncem třetiny snížil na 4:3.

V druhé třetině už Benešovští nenechávali moc prostoru před golmanem, my nevyužili dvě přesilovky po sobě a naopak šli do oslabení. V něm výborně vybojoval puk Tomáš Holý a zvládl i lépe osobní souboj než soupeřův hráč a byl zahákován. Následovalo trestné střílení, v kterém ranou pod vyrážečku zvýšil na 5:3. Ještě ve stejném oslabení natlačili do Martina Hnilici soupeři hráče a Martin se musel nechat po tom, co to dvě minuty zkoušel, vystřídat. Benešov byl v tlaku a druhý golman Richard Dohnálek odolával 2 minuty když dostal branku. Stav 5:4 v polovině utkání vyhlížel otevřeně na obě strany, naštěstí už další šance ve druhé třetině nepřišly.

Třetí třetina byla pro každého diváka psychicky i emočně náročná. Na začátku třetiny jsme opět neproměnili dvě dobré příležitosti a Benešov začal stupňovat tlak , který vygradoval od 52 minuty, kdy se hrálo už jen před brankou Rožnova p/R. Naštěstí Richard Dohnálek v brance měl svůj den a vychytal co se dalo, v největší šanci soupeř 3 minuty před koncem netrefil odkrytou branku. Následovaly time outy na obou stranách, několik emočních situací na ledě a neúspěšná minutová power-play. Výhra v prvním utkání nového roku po odpovědném a bruslařském výkonu, by mohla být velkým impulsem do dalších utkání.

 

Hodnocení asisten trenéra Miroslav Martyčák:

Prostě jsme chtěli odčinit nevydařené předvánoční zápasy a omluvit se všem fanouškům. Základ byl začátek utkání, šli jsme do vedení a to nám vyhovuje. Dobře jsme hráli i všechny oslabení. Pochvalu si zaslouží celý tým hráli jsem jak jeden sourodý celek, vyzdvihnout bych chtěl jen Richarda Dohnálka ve třetí třetině byl jistota v brance. Musím přiznat Benešov byl lepší, ale my jsme měli štěstí a kluci to odbojovali, klobouk dolů.           

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis:

Myslím že soupeř o Vánocích nebyl moc na ledě, první třetinu se vyloženě hledali. Od druhé třetiny nás začali přehrávat, ale v zadu jsme neměli tolik chyb jak v minulých utkáních.