S Uničovem bod, a prohra na nájezdy

20.01.2013 09:15

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ – HC Uničov 3:4pn (0:0,2:1, 1:2)

 

Branky Rožnova p.R. :

22´ Jakeš (Duda, Kroupa), 28´ Kunčický (Vaculín), 45´ Kroupa (Kunčický)

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Mizera – 

Obrany:

Jakub Švrček, Jiří Švrček - Kunčický, Růčka – Matúš, Paťava

Útoky:

Holý, Mičulka, Vaculín - Babiš, Randýsek, Skopal - Kroupa, Duda, Jakeš - Hajda, Křenek

Vyloučení: 11:9 (+1 osobní trest 10min)
Využití:  1:0
Oslabení:  0:1
Poměr střel: 
Diváci:  80

 

Po dvou vítězstvích v řadě přišla porážka po nájezdech. Uničiv disponuje relativně mladým kádrem a sází hlavně na precizní obranu a rychlé brejky, o čemž jsme se mohli přesvědčit od první třetiny. Hostující celek začal velmi opatrně, na koně je vysadily až přesilové hry, z nich ale díky výborné hře Rožnova p/R v oslabení gól nepadl.Hra se odehrávala celou první třetinu převážně ve středním pásmu, Uničov byl, ale lepším týmem. Začátek druhé třetiny přinesl Rožnovu první velkou šanci a po perfektní přihrávce Dudy v brejku dva na jednoho zakončil střelou do horního rohu branky Jakeš, v čase 21:40. Hráče Uničova gól překvapil a Rožnovští získali převahu a další šance, další rychlou souhru golově zakončil Jan Kunčický 2:0 v čase 27:03. V této chvíli se zápas lámal, Uničov vypadl úplně ze hry a přišly tři velké šance Rožnova, bohužel chyběla lepší koncovka. To na druhé straně po rychlém přečíslení přišel gól 3 minuty před koncem třetiny a Rožnovští se dostali pod tlak z přesilovek,  který pokračoval i v úvodu třetí třetiny. Výborný Lukáš Mizera, po návratu do základní sestavy v brance čaroval. Naštěstí v 45 minutě přišla přesilovka Rožnova a po 13 vteřinách ji proměnil Martin Kroupa když se nejlépe zorientoval před bránou a z otočky zvýšil na 3:1. Přišla i další přesilovka s velkou šancí Rožnova, místo odskočení na 3 goly ve stejném oslabení ujel Aleš Frieb a byl zahákován. Z trestného střílení se nemýlil 3:2. O další 2 minuty v čase 51:48 bylo ještě hůř po špatném obsazení hráčů ve vlastní třetině střílel z mezi kruhů hostující hráč a najednou byl stav 3:3. V základní hrací době už gol nepadl a nepadl ani v prodloužení i přes šance na obou stranách. Přišly nájezdy, v první serii Uničovský dal Rožnovák ne, v druhé nedal nikdo a ve třetí srovnal Duda. V dalším nájezdu hostující hráč dal my zásluhou Tomáše Holého taky, potom Uničovák nedal a rozhodnutí měl na holi Luděk Ručka, dobře provedený nájezd zastavila tyč! Na druhé straně se rozjel Aleš Frieb a dal zatímco u nás to nezopakoval Tomáš Holý. Zápas rozhodl hostující hráč číslo 16 Aleš Frieb proměnil 3 nájezdy, dal jeden gól ze hry a měl ještě 2 asistence. Musíme také říct že zápas ovlivnil nepřesně pískající hlavní rozhodčí Dobeš ze Vsetína, v sezoně to nebylo poprvé a je jen otázkou co tomu pánovi na Rožnovském hokeji vadí.

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis:

Zklamání, celotýdenní práce celého týmu přišla v niveč. Uničov byl trošku oslaben a my toho měli využít. Zápas rozhodly chyby, které jsem už myslel jsou za námi. Místo abychom vnutili soupeři naši hru, a byli aktivní tak první třetinu to vypadalo že hrajeme venku. Vlekli jsme se na ledě, útočníci si nenajížděli k obrancům na rozehrávku, zbytečně jsme vláčeli puky, naháněli jsme se po mantinelech za brankou soupeře a nestříleli přes hráče. Za stavu 2:0 jsme měli proměnit šance. Za stavu 3:1  10 minut do konce musíme kouskovat hru, hrát do šířky, napadáme v jednom hráči a ne ve dvou a když tam vlítnou dva tak třetí musí být nápomocen obráncům.

 

Hodnocení trenér Miroslav Martyčák:

Zápas byl vyrovnaný, navázali jsme na předešlé výkony, což je pro kluky důležité. Možná chybělo trošičku pokory po dvou vítězstvích, vedeme 2:0 vedeme 3:1 a zápas neudržíme.