Skvělý hokej a výhra 5:3 nad Kopřivnicí

08.12.2013 08:33

Základní část 12. kolo

HC Rožnov pod Radhoštěm A - HC Kopřivnice 5:3 (2:0,0:2,3:1)

Branky:  16:17 Lukáš Duda, 17:59 Martin Vaculín (Luboš Černý), 49:57 Kamil Babiš (Martin Kroupa), 51:40 Martin Vaculín (Roman Bambuch), 58:10 Vít Matúš (Martin Vaculín)

Diváci: 87

Vyloučení: 4:5, Kopr +10, 5+OK využití: 1:0

Sestava:

Mizera (Hnilica)

Obrany:         

Kunčický, Švrček Ja.

Bambuch, Švrček Ji

Matuš, Černý,

Útoky:           

Vaculín, Duda, Babiš

Kroupa, Martyčák T. Vyvíjal,

Skopal, Holý, Krátký

 

Do Rožnova přijel třetí tým tabulky Kopřivnice a jako vždy s tímto soupeřem se hrálo divácky zajímavé utkání. Kopřivnice před utkáním ztrácela na prvního jen 4 body. V loňském ročníku jsme s Kopřivnicí prohráli všechny 4 utkání, i když tři jen o gól, letos v prvním utkání opět o gól, takže bylo co vracet. Úvodem musím poděkovat fanouškům Valmezu, kteří přijeli kvůli odloženému utkání Valmezu do RpR asi v počtu 20lidí a vytvořili na Rožnov výbornou kulisu a i hráči říkali že se jim hrálo daleko lépe. Kotel Kopřivnice čítal asi 15 lidí, takže byla dobrá kulisa. Nás Rožnováků fanoušků chybělo celkem dost, takže bych tak tipnul že na zimáku byla více než půlka lidí z jinama než Rožnova, prostě ostuda. 

Utkání v kterém byly přeházeny některé útoky a změny byly vidět i v přístupu k utkání z taktické stránky. Už v první minutě šel sám na golmana Kopřivnice Unzeitiga Martin Kroupa, bohužel netrefil přesně růžek brány. Potom byla celkem opatrná pasáž utkání, kdy jsme museli ubránit dvě přesilovky soupeře, v kterých chytil Lukáš Mizera několik těžkých střel.V 13. minutě jsme měli první přesilovku i my a díky ní jsme se dostali do tlaku z kterého padl i první gól z hole Lukáše Dudy. Hned za minutu a půl padl další gól, kdy po závaru před branou  Kopřivnice dával Martin Vaculín. Kopřivnice viditelně znervózněla přitvrdila. Druhá třetina byla herně z naší strany asi nejpovedenější, ale paradoxně v ní Kopřivnice vyrovnala. jak se to mohlo stát? Dva góly jak přes kopirák, Hlavně první inkasovaný gól. Naši byli nastěhovaní v útočném pásmu a točili Kopřivnickou pětku která nemohla vystřídat a jen dvakrát se jí podařilo vyhodit na zákaz a my jsme na ni protočili všechny tři útoky, byly tam střely a skrumáže před brankou kdy něco pochytal i branař, bohužel se zapomělo na obranu a za vysunutého beka se nikdo nevrátil a z ničeho nic brejk dva na jednoho a hráč Kopřivnice prostřelil Mízu. O šest minut později stejná, úplně stejná situace dokonce i útoky na obou stranách byly stejné, jen teď to dali až z dorážky, z ničeho nic 2:2. V tuto chvíli šlo vidět a slyšet ze střídačky mraky zloby, zmaru a neskutečných nervů, 30 tvrdě odpracovaných minut na ledě šlo kvůli dvěma úplně loupým kiksům do hader, jo hokej je o chybách, ale v kabině mezi 2 a 3 třetinou bych být nechtěl.

Třetí třetina byla o gólu, kdo ho dá vyhrál, Kopřivnice začala hodně pasivně, a čekala na naši chybu, dočkala se přesilovky a v ní bylo hodně horko, Mizera se hodně spotil, musel zachraňovat. My byli ale aktivnivnější a to se vyplatilo v 50 minutě Kamil Babiš trefil po tlaku v útočném pásmo dorážku nekompromisně za záda dobře chytajícího Unzeitiga. V tuto chvíli se stáhla sestava na 2 útoky a o 2 minuty později přečetl martin Vaculín výborně hru a potrestal vyjetí Unzeitiga za bránu 4:2 a euforie v ochozech. Kopřivnice hodně znervózněla a začala to nesmyslně řezat, na což dojel Jirka Švrček, už v první třetině byl dvakrát tvrdě atakován a ve třetí třetině po střetu u mantinelu ho odvážela sanitka, kdy celá jeho hlava byla zbarvena od krve! Všichni doufáme že Jirkovi nic není a bude v pořádku, protože odehrál opět výborné utkání a směrem dozadu byl bez chybný. Následovala přesilovka 5 minut, kterou jsme proměnili zásluhou Víťi Matúše a jeho střely od modré(zde se bude rožštilovat asi Kamil Babiš, bo se hlásil k teči, ale v zápise je autorem Vici, jako Kamil makal výborně celý zápas měl hodně střel a osobních soubojů, ale stejně si myslím že Vici si ho zaslouží). Kopřivnice těch pět minut vyšperkovala dalším zbytečným faulem a bylo to 5na3 a tady dochází k dalšímu krásnému okamžiku Rožnovského hokeje, trenéři berou ještě před gólem na 5:2 time a vysvětlují: Kluci nemusíme nikam spěchat nechceme drama, buďme na puku nedovolme nějaké přečíslení, hrajeme hlavou a já nevím co ještě za fráze, ale to by nebyl Rožnovský hokejista kdyby nenahrával přes celé pásmo kolegovi a ten neupadl na modré a Kopřivnice ve třech snižuje na konečných 5:3.

Všechny tři góly dostal náš první útok, na druhou stranu musíme říct že jeho hráči byli u všech našich gólů, i když u 2,3,4 a 5 gólu byli vždy i borci s ostatních útoků! Takže jsme silní ve střídání a v improvizaci, to je taky dobré.

Hvězdy zápasu:

1. Lukáš Mizera

2. druhý útok hrál výborně, jenom nemohl střelit branku

3. TEAM WORK

4. Hra v oslabení a nenechali jsme se zbytečně vylučovat

Pozn.

Valmezáci vyvolávali Luďu a divili se že nehraje.

Lukáš Duda bude měsíc chybět na ledě, tato ztráta se bude muset zaplácnout.

Takže jen tak dál, s nikým silnějším už hrát nebudem, takže kdo chce do play off Karvinou nebo Šumperk? nikdo

Ve čtvrtek v 18:00 HK Krnov v Rožnově! lidi přijďte!

 

Zdeno Matiz hlavní trenér: Pan Matiz mi dal asi 15 minutové intervium takže doplním s časem.

Miroslav Martyčák, asistent: Mám tak poloviční radost, prostě opět nervy a chyby které vždy ten soupeř potrestá. Dneska jsme zas ukázali že můžem porazit každého, bohužel i prohrát s kýmkoliv. Je těžké udržet koncentraci celé utkání, ale kdykoliv povolíme viz poslední gól Kopru tak soupeři jsou natolik vyzrálí že trestají i ve třech. Teď půjdem asi třikrát na Krnov, který je hratelný, staří hráči zkušení tak uvidíme jak k tomu naši hráči přistoupí.

Peťa Šotek, generální manažer: Skvělé, skvělé, prostě gratulace hráčům.

Rozhovor odmítli: Roman Bambuch, Lukáš Mizera, Kamil Babiš