Špatný výkon, skvělý výsledek HC RpR - HC Studénka 6:3

16.11.2014 07:38

HC RpR - HC Studénka 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a asistence: 7:41 Martin Kroupa (Tomáš Holý), 15:56 Martin Kroupa (Martin Vaculín, Tomáš Holý), 31:34 Jan Mikuda (Jan Kunčický, Tomáš Prycl), 34:35 Tomáš Holý (Martin Vaculín, Martin Kroupa), 56:15 Martin Vaculín (Roman Bambuch, Tomáš Holý), 56:37 Filip Vyvijal (Lukáš Duda, Luděk Ručka)

Sestava:

Brankář: Martin Hnilica (Richard Dohnálek)

1.ob: Jiří Švrček - Roman Bambuch

2.ob: Luděk Růčka - Jakub Švrček

3.ob: Jan Kunčický(Michal Bartek - 15 minut na ledě při osobním trestu J.K.) - Miroslav Mikel

 

1.útok: Martin Vaculín - Tomáš Holý - Martin Kroupa

2.útok: Skopal - Duda - Vyvijal

3.útok: Prycl - Švajda - Mikuda

125 diváků, přesilovky: 9:9 , RpR 2x 10minut, využití 0:1, střely


Na led stadionu Bučiska přijela Studénka, které se letos vůbec nedaří a serii nezlomila ani v RpR. Utkání hostující tým začal ve vysokém tempu a hrálo se převážně v obranném pásmu Rožnova. V čase 1:22 vyplynulo z tlaku Studénky vyloučení a za 16 sekund využili odrazu od zadního mantinelu ke skorování do prázdné brány. Hosté měli i další šance a hra se srovnala až v přesilovce Rožnova 5na3, která opět skončila bez gólu. Potom jsme přežili dlouhé oslabení a v 15.minutě první útok po kombinaci vyslal do brejku nádherně Martina Kroupu, který nezaváhal a po kličce mezi betony srovnal na 1:1.
Druhá třetina byla nejpovedenější, hrálo se nahoru a dolů a bylo hodně šancí před brankou Studénky. Gól padl až v oslabení Rožnova a to do branky Studénky, kdy ujel Tomáš Prycl,nahrál za sebe na Honzu Kunčického a ten nádherně na Jana Mikudu, který do prázdné brány dával na 3:1. Krásná kombinační akce, byla vyhlášena akcí utkání. Studénka se ani nevzpamatovala a po tlaku prvního útoku, který hrál v tomto utkání nejlépe, Tomáš Holý dorážel na 4:1. Bohužel místo dalších gólů ze šancí přišla po buly nečekaná střela a snížení na 4:2.
Třetí třetina byla v první polovině výhradně v režii Studénky a dvakrát zachránila dobře chytajícího Martina Hnilicu i horní tyčka brány. Přesto gól na 4:3 padl, tlak Studénky byl vysoký, Rožnováci si nedokázali ani nahrát, ale ubránilo se i oslabení. Nedáš-dostaneš a tak uklidňující gól přišel, když Martin Vaculín trefil střílenou přihrávku Romana Bambucha. Studénka byla v šoku a po 30 sekundách dostala na 6:3, kdy po nepodařené střele Lukáše Dudy překonal zmateného golmana Studénky Filip Vyvijal.
Rožnov potvrdil i proti slabší Studénce výborné výsledky a i přes horší výkon v pororvnání v zápasech s favority z Kopřivnice, Horního Benešova a Orlové a drží se 3 body za prvním týmem tabulky. V loňské sezoně jsme se Studénkou prohráli 4 z 5 utkání a vždy s nakládkou viz. zde, o to je pěknější ji pokořit již podruhé v sezoně. V dalším zápase už tuto sobotu přijede poslední Bohumín, tak věřme, že uvidíme jako vždy ofenzivní hokej s pěknými akcemi.
Gratulujeme i výherci grilovaného kolena v losování vstupenek, jimž se stal Petr Skopal. Losoval Peťa Šotek, jenž zavítal jako host na toto utkání, přejme tomuto hokejovému srdcaři, který se nikdy nevzdává, další zlepšení stavu.
Losování o okoleno bude i v zápase s Bohumínem, tak lístky nevyhazujte, výherní číslo bude napsáno na obrazovce v bufetu po losování ve druhé třetině.
 

První hvězda zápasu: Tomáš Holý - 4 body v jednom zápase, i když bez skvělých spoluhráčů v lajně by to nešlo

Druhá hvězda zápasu: Martin Hnilica - měl i dobře postavené tyče

Třetí Hvězda zápasu: Luděk Ručka - přehled, elegance, pobavení fanoušků


Tabulka

 
 
  #     Tým Web   Z   V   VP   PP   P   Skóre   B  
 
  1.   web >   7   6   0   0   1   31:22   18  
 
  2.   web >   7   5   0   0   2   34:19   15  
 
  3.   web >   7   5   0   0   2   26:16   15  
 
  4.   web >   7   5   0   0   2   23:19   15  
 
  5.   web >   7   2   0   0   5   32:33   6  
 
  6.   web >   7   1   0   0   6   15:32   3  
 
  7.   web >   6   0   0   0   6   12:32   0  

 

Komentář Miroslav Martyčák: Výsledek je pro mně příznivý, ale předvedená hra už taková sláva nebyla. Nebýt několika chyb soupeře a naších světlých okamžíků kdy se nám podařilo dát rozhodující branky tak to bylo trápení až do konce. Nesmíme soupeře podceňovat, ale hrát pořád bojovný hokej se kterým přicházejí i výsledky. Snad se z toho poučíme.