Studénka školila v Rožnově p.R. 4:8 (2:1,1:3, 1:4)

03.02.2013 09:51

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ – HC Studénka 4:8 (2:1,1:3, 1:4)

 

Branky Rožnova p.R. :

12´ Kroupa (Duda, Vaculín), 19´ Babiš (Vaculík, Tomáš Martyčák), 27´ Randýsek (Babiš, Tomáš Martyčák), 53´ Kunčický (Vaculín)

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Dohnálek – (Hnilica)

Obrany:

Jakub Švrček, Jiří Švrček - Kunčický, Růčka – Matúš (od 3tř. Černý), Mičulka (od 2tř. Paťava)

Útoky:

Holý, Jakeš, Černý(od 3tř. Krátký) - Babiš, Tomáš Martyčák, Randýsek - Kroupa, Duda, Vaculín

Vyloučení: 6:5 (+1 osobní trest 10min)
Využití:  1:2
Oslabení:  1:1
Poměr střel:  36:34
Diváci:  80

 

Po třech vítězstvích a jedné prohře v prodloužení Rožnovské Áčko narazilo. V první třetině tomu ale nic neodpovídalo, utkání  bylo zcela v režii domácích. Od začátku byly před brankou Studénky šance a několika závarům chyběl jen větší důraz, nebo zvednout z bezprostřední blízkosti puk. Střely domácích brankář hodně vyrážel, ale k dorážkám se Rožnovští nedostávali. Jak už bývá tradicí z velkého tlaku přišel brejk a jeli 3 hráči Studénky na osamoceného Víťu Matúše, ten ještě stačil puk vypíchnout, ale čtvrtý dojíždějící byl opět hráč Studénky! Ten vrátil puk před branku a po kulečníkovém ťukanci Jan Sochorek do prázdné 0:1. O 2 minuty později využil Rožnov přesilovku, když se prosadil Martin Kroupa. Rožnov zůstal v tlaku a v 19 minutě zápas otočil když se trefil Kamil Babiš, 2:1 po první třetině. Druhá třetina začala jak první a Studénka se nedostávala k šancím a hlavně útok Kroupa-Duda-Vaculín měl několik šancí dát branku. Ale přišel opět brejk a nekompromisní střela pod víko. Naštěstí po 13 vteřinách odpověděl nádhernou individuální akcí Kamil Babiš a Marek Randýsek neměl problém do prázdné 3:2. Zlom v utkání nastal v 35 minutě, když ve vlastní přesilovce ujel ze Studénky Pokorný 3:3 o 3 minuty později Studénka využila přesilovku, když trest dostala lavička domácích a rázem byl stav 3:4 po 2 třetinách. Kdo očekával ve třetí třetině další zvrat byl zklamán. Hra domácího celku se proměnila v chaos. V 53. minutě už lépe bruslící Studénce zapadla za golmana Dohnálka střela z kruhu a v čase 52:13 po dalším samostatném nájezdu 6:3. Za 30 sekund už ve vlastním oslabení Rožnovu vyšel taky brejk a snížil na 4:6. V závěrečné power-play, ale dostal do prázdné a o dalších 20sekund po absolutním zmatku upravila Studénka na konečné skore 4:8. Příští týden se jede do Bohumína, takže je týden na to aby se hráči dali do psychické pohody, pozápasové rozhovory se neskutečně shodují. Ze zápasu odstoupil v průběhu první třetiny Daniel Mičulka, ve třetí třetině i druhý bek Víťa Matúš, oba dva problémy s třísly.

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis: Přístup katastrofální od hráčů, místo toho abychom od druhé třetiny hru stabilizovali a kouskovali, tak my ji otevřeli. Střední pásmo neexistovalo, neměli jsme přístup k hráčům, osobní souboje jsme nedohrávali, soupeř jezdil jak chtěl. Pak jsme na 5 minut zabrali, ale jen někteří hráči, někteří se jen vozili. Když je utkání vyrovnané, když se láme tak není možné aby obránci jezdili do předu, já nevím co chtěli ukázat. Třetí třetina neměla s hokejem nic společného. My pořád chceme hrát otevřenou hru, ale to je pak chaos a soupeři toho využívají. Asi do dalšího zápasu zamícháme sestavou.

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák: Špatné utkání. Do branky na 3:2 jsme byli vyrovnaným soupeřem možná i trochu lepší, ale potom hráči přestali plnit pokyny trenéra a k tomu se přidala nedisciplinovanost ve hře. Bohužel takhle se o body nebojuje. Porážka mne ani tak nemrzí jako fakt že jsme zase začali hrát rybník jako v některých zápasech před koncem roku. Máme s kolegou o čem přemýšlet a samotní hráči taky.

 

Hodnocení centr 3 útoku Lukáš Duda:  Začátek jsme hráli tak jak jsme chtěli, ale potom jsme zjistili že bysme mohli vyhrát a každý si myslel že to urve, prostě jsme se zbláznili a rozpadli jsme se na jednotky a nehráli jako tým. Studénka snad z každé šance dala gol. Myslím si, ale že by nám to mohlo do dalších zápasů pomoct.

 

 Hodnocení kapitán Martin Vaculín: Dneska nám nechyběla bojovnost, ale hlava. Vrátili jsme se k našemu podzimnímu hokeji. O Studénce se ví že má lepší útok než obranu, my do nich bušili, oni nás trestali z brejků.

 

Pavel Jakeš, útočník: První třetinu se dodržovalo co jsme měli. Drželi jsme důsledně střední pásmo a sbírali puky a chodili do tlaku. Vedli jsme 2:1 všichni ruce nahoře, sranda s nima nemůžem prohrát. Od půlky druhé třetiny jsme přestali bruslit, útočníci nepomáhali obrancům, ještě se rozhodila sestava v obraně a my jim nepomohli. Byl to náš typický hu- hu styl, návrat před Vánoce. 

 

Jak řekl Štusa a Dohny: Nemůžeme přece pořád vyhrávat ;-)