Třetí třetina rozhodla

28.09.2017 16:50

HC Rožnov pod Radhoštěm – TJ Horní Benešov 3:5 (0:0,3:1,0:4)

Branky: 25. Švajda (Fojtů, Prycl), 30. Kunčický (Tůma, Vyvíjal), 33. Kroupa (Vyvíjal, Fojtů)

Vyloučení: 2:3      

Využití: 1:2

Diváci: 90 diváků

Sestava: Machač (Tkadlec)- Švrček, Tůma, Mynarčík, Valentík, Holý, Vítek- Kroupa, Skopal, Vyvíjal, Prycl, Kunčický, Švajda, Dostál, Krejčí, Štefek, Cvečka, Fojtů, Babiš, Mikuš

 

V prvním domácím utkání jsme hostili celek z Horního Benešova. Hosté chtěli odčinit prohru 8:1 na ledě Českého Těšína, kde jim zápas vůbec nevyšel.

Od úvodních minut zápasu bylo vidět, že se na ledě potkávají dva vyrovnané celky. V první třetině krom jednoho vyloučení na straně Horního Benešova a nastřelené tyče Machačovy branky nebylo k vidění nic extra. Samozřejmě jak to v zápase s Benešovem bývá, tak i časté dohrávání soubojů z obou stran. Po úvodní periodě se šlo do kabin za stavu vyrovnaného stavu 0:0.

Druhá třetina začala pro oko rožnovského fanouška radostně. První branku po skvěle přihrávce Fojtů vstřelil v čase 24:46 Petr Švajda. O pět minut později zvýšil vedení Rožnova Kunčický, kterému to v nové sezóně opravdu pálí. Ve 33. minutě zvýšil Kroupa po skvělé kombinaci v přesilové hře už na 3:0 a zápas vypadal skvěle. Do konce druhé třetiny pak hostující Vrábel snížil na 3:1 z pohledu Rožnova.

Třetí třetina byl ale úplný opak toho, co jsme mohli v té předchozí sledovat. Od úvodu třetí třetiny převzali hosté otěže zápasu do svých rukou. Hosté dostali možnost přesilové hry a tu po 30 sekundách zužitkovali a snížili na 3:2. Za další minutu dostali hosté znovu výhodu přesilové hry, ve které opět po 30 sekundách vstřelili branku a vyrovnali stav utkání. I za stavu 3:3 byli hosté aktivnější ve všech směrech a to rodilo ovoce. V 57. minutě Hostující Zigmund prostřelil Machače a hosté otočili utkání ze stavu 3:0 na 3:4. Při závěrečné power play hornobenešovští trefili odkrytou bránu a konečné skóre utkání

 

Škoda dnešního utkání. Určitě to měla být výhra a neměli jsme přestat hrát za stavu 3:0. Musíme ale pochválit Jakuba Machače v bráně, který chytal opravdu skvěle. Ročník 1999, jenž nastupoval v loňské sezóně za starší dorost Vsetína v extralize staršího dorostu. Musíme jen doufat, že do třetice to v Porubě na body už stačit bude.