Utkání dvou poločasů…

22.12.2014 10:26

HC Studénka – HC Rožnov pod Radhoštěm 6:3 (3:0,3:2,0:1)

 

Branky: 8.Pokorný, 17. Holaník, 19. Štubňa, 21. a 40. Jedlička, 25. Kaňovský – 25. Skopal (Sýs, Prycl), 29. Bambuch (Kroupa), 44. Švajda (Holý)

Vyloučení: 13:6 + Bolek OT, Lyzák OK, Holaník 5 + OK (všichni Studénka)

Využití: 2:1

Oslabení 1:0

Počet střel: 27:38

Diváků: 170

Sestava: Dohnálek, (19. Hnilica) – Svrček Ji., Bambuch, Švrček Ja., Mikel, Sýs, Kunčický – Kroupa, Vaculín, Prycl, Holý, Mikuda, Švajda, Skopal, Halla, Duda, Krátký.

V 15. kole KHL jsme zajížděli na led Studénky. Soutěž se tímto utkáním přehoupla do své druhé poloviny. Naši hokejisté chtěli zapomenout na nevýrazné výkony z posledních zápasů a vstoupit do druhé části stejně dobře jako do začátku sezóny, kdy jsme ve Studénce v 1. kole po bojovném výkonu zvítězili 3:4. Historie se bohužel neopakovala a po tragické první polovině střetnutí jsme prohráli v podprůměrném utkání 6:3. Naši Achillovou patou byly paradoxně vlastní přesilové hry, ve kterých jsme si prakticky nevytvořili šance a naopak v nich soupeř několikrát zahrozil a skóroval. Hlavní rozhodčí Langer nám nabídl 12 přesilových her, kdy jsme dokázali využít pouze jedinou, domácí sehráli čtyři a přesně zamířili hned 2x.

Rožnov nastoupil ve Studénce s kompletními třemi pětkami a na střídačce měl ještě připraveného útočníka Mojmíra Krátkého, který se zapojil do hry ve 21. minutě. Utkání začalo opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu a tak se hrálo převážně ve středním pásmu, hra byla ospalá z obou stran, bez náboje a bez vyložených brankových příležitostí. Na konci 5. minuty jsme dostali možnost první přesilové hry, která se následně změnila ve dvojnásobnou. Bohužel jsme nabídnutou výhodu nevyužili a sami už při hře 5/4 inkasovali. Po špatné rozehrávce ve vlastním pásmu padl první gól z hole Pokorného a bylo to 1:0 pro Studénku. V 15. minutě jsme nevyužili potrestání hráče Holaníka. Tento se při návratu na led zapojil do útočné akce domácích a sám zamířil přesně 2:0. Studénce se v přesilových hrách dařilo lépe. V 18. minutě dostali první možnost a sehráli jí výborně. Zakončoval Štubňa a na světelné tabuli svítilo skoré 3:0. To už nevydržel brankář hostů Dohnálek a nechal se vystřídat. Nutno podotknout, že obrana Rožnova mu vůbec nepomohla a žádný z obdržených branek nešel na jeho vrub. V závěru třetiny byl ještě vyloučen domácí Jedlička.

Do druhé části hry jsme nastupovali s výhodou jednoho muže v poli. Studénku jsme sice uzavřeli v jejím obranném pásmu, ale vyhozený kotouč našel vracejícího se Jedličku z trestné lavice. Svůj samostatný nájezd sice neproměnil, ale dostal se k odraženému puku a ten už dokázal dopravit za brankáře Hnilicu. Stav 4:0 ve 21. minutě byl hrozivý. Naši hráči tropili jednu chybu za druhou a v té chvíli jsme byli zralí na tzv. ručník. Dokázali jsme se prosadit až ve 25. Minutě, kdy Skopal tečoval střelu Sýse při přesilovce 4/3 a vykřesal malou naději - 4:1. V téže minutě jsme však inkasovali pátou branku při hře 4/4. Studénka nepředváděla žádný oslnivý výkon, ale přesto vedla 5:1. V polovině utkání ujel domácí obraně Bambuch s Kroupou, ve středním pásmu si vyměnili kotouč, druhý jmenovaný vystřelil přes obránce a Roman Bambuch jeho střelu dorazil do branky Baldíka. Snížení na 5:2 Rožnovu dodalo morální sílu a najednou bylo na hřišti úplně jiné mužstvo. Kluci začali daleko lépe bruslit, více střílet a přidali na agresivitě. Dostavily se i další brankové příležitosti. Kunčický našel krásnou přihrávkou Švajdu, ten však netrefil odkrytou klec. Nadále se hrálo převážně před brankou Baldíka. Měli jsme sice herní převahu, ale vyložené gólové příležitosti jsme si nevytvářeli ani v dalších přesilových hrách. Když už se zdálo, že druhá třetina skončí smírně, domácí Jedlička využil přesilovou hru a hráči Studénky odcházeli do šaten s náskokem 4 branek (6:2).

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil, hosté byli aktivnější a přestříleli domácí hráče v poměru 6:17. Hráči Studénky faulovali a rozhodčí Langer jejich zákroky trestal. 13 minut z poslední dvacetiminutovky jsme hráli v početní výhodě. Bohužel bez gólového efektu. Snížení na 6:3 přišlo ve 44. minutě už při rovnovážném stavu hráčů. Autorem gólu byl Petr Švajda, který z pravé strany kluziště prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Času na zdramatizování zápasu bylo ještě dost, ale domácí si vítězství bez větších nervů pohlídali, i když střídačku měli v poslední části převážně na trestné lavici. Jen škoda, že jsme toho nedokázali lépe využít. V 57. minutě byl ještě vyloučen domácí Holaník na 5+OK za faul na Honzu Mikudu. Tomuto způsobil krvavé zranění v obličeji a daroval mu tímto krásný dáreček ke štědrovečerní večeři, snad mu nezaskočí nějaká ta kostička a bude mít všechny zuby v pořádku. Selfie na sociální síť proběhlo, tak snad nebude zranění vážnějšího charakteru J

Zápas jsme si prohráli vlastními chybami, špatnou hrou v první polovině utkání a nevyužitými přesilovkami. Překvapením pro mne byl výkon hlavního rozhodčího, který řídil utkání velice dobře a s přehledem.

Neúspěšnou sérii jsme tedy protáhli na šestou porážku v řadě. V dalším kole narazíme na soupeře z Bohumína. Utkání se uskuteční 7.1.2015 na jeho ledě. V domácím prostředí se muži představí až 17.1.2015 a soupeřem jim bude HK Krnov.

 

                                                                                                                                 Barťas