V zápase plném zvratů prohra 3:6

16.11.2013 22:05

Základní část 9. kolo

HC Rožnov pod Radhoštěm A - HC Orlová B 3:6 (0:2,3:0,0:4)

Branky:  21:06 Jan Kunčícký, 30:10 Filip Vyvijal, 36:40 Lukáš Duda (Martin Vaculín)

Diváci: 60

Vyloučení: 10:5, v poslední třetině z toho: 6:1 !!!

Sestava:

Mizera, (Hnilica)

Obrany:         

Kunčický, Švrček Ja.

Bambuch, Kolovrátník

Matúš, Švrček Ji,

Útoky:           

Vaculín, Duda, Kroupa,

Babiš, Martyčák T. Vyvíjal,

Bukovjan, Holý, Krátký

 

V tomto důležitém zápese bohužel přišla porážka a to i přes to že v druhé třetině TÝM otočil zápas ze stavu 0:2 na 3:2. Ale pojďme od začátku, první třetina začala opět hodně opatrně, první velkou šanci měl Bukovjan, ale z blízka  neuspěl, bohužel v prvním oslabení přišla velká individuální chyba a 7 minuta a stav 0:1. V dalším průběhu první třetiny byla Orlová lepší, měla rychlý agresivní start na puk a naši borci se do předu nemohli vůbec prosadit. V 17 minutě přišel za pasivitu trest, 3 útok špatně pokryl hráče Orlové  a po vynikající kombinaci první pětky Orlové přišel gol do prázdné, 0:2.

Druhá třetina naštěstí začala výborně v přesilové hře se trefil Jan Kunčický nechytatelně do růžku branky a 1:2. Hráči Rožnova ožili a začali tlačit zedvou závarů ještě nic nevzniklo. Gól na 2:2 přišel až ze samostatného nájezdu, když Flip Vyvijal nedal hostujícímu brankáři šanci. Potom nastal drtivý tlak domácích a podpořen hrstkou domácích fanoušků se podařilo dát na 3:2, po velkém závaru v 36minutě byl gól který nešel moc vidět připsán Lukáši Dudovi. Rožnovští byli v laufu a hlavně druhý útok měl ještě dvkrát na holích zvýšení vedení, bohužel bez úspěchu.

Třetí třetina bohužel začala velkou chybou, Orlovskou rozehrávku napadalo více hráčů než bylo zdrávo a z brejku 2:2 se štěstím Orlová vyrovnala. Potom vzal osud utkání do rukou hlavní rozhodčí za 9 minut vyloučil pět Rožnovských a Orlová dokázala dát na 3:4. Rožnovu se i přes další závary vyrovnat nepodařilo a ve hře bez golmana na konci utkání dvakrát inkasoval do prázdné brány.

 

Zdeno Matiz hlavní trenér: My jsme po dvou dobrých třetinách takticky zklamali ve třetí, nehráli jsme agresivně, nechali se zbytečně vylučovat a otevřeli hru. Takové individuální chyby jako v první třetině a zbytečná vyloučení ve třetí, třeba za vyhozené puky se může stát opravdu jen nám. Odvolali jsem na závěr ještě golmana, ale bohužel nám to nevyšlo, ale zkoušet se to musí. Jsem zklamaný, práce šla v niveč, individuální chyby a hra jak z doby kamenné ve třetí třetině. Příští týden přijede Karviná, můžeme vyhrát ale pokuď se nevyvarujeme chyb tak to dopadne jak dnes, vyrovnané utkání ale prohra.

Jan Křenek vedoucí mužstva: Přístup mužstva v první třetině, žádný náboj, někteří hráči propadávali, vůbec neposlouchali pokyny trenéra.