Ve Studénce porážka 7:4

19.01.2014 09:19

HC Studénka-HC RpR A  7:4 (3:0, 2:4, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 4. Tatarčík (Janečka, Martinčík), 4. Čáň (Urbanec, Bolf), 11. Štubňa (Bolek), 29. Štubňa (Pokorný, Orszulik), 32. Novák (Martinčík), 51. Merta (Tatarčík, Martinčík), 60. Martinčík – 26. Vyvijal (Holý), 29. Kunčický (Duda), 32. Martyčák (Vyvijal, Babiš), 34. Kunčický


HC Studénka: Medek (od 34. Baldik) – Janečka, Novák, Bolf, Veselský, Bolek, Holanik, Pauliak, Koval – Merta ("C"), Martinčík, Tatarčík – Lindovský, Čáň, Urbanec – Orszulik, Pokorný, Štubňa.


HC Rožnov pod Radhoštěm: Mizera (od 32. Hnilica) – Matuš, Švrček Jakub, Švrček Jiří, Babiš, Křenek, Kunčický ("C"), Duda, Růčka, Kroupa, Vyvijal, Skopal, Bambuch, Holý, Krátký, Martyčák T.


Rozhodčí: Aleš Langer – Lukáš Janda, Martin Rajnoch

Domácí začali utkání aktivně a brzy se ujali vedení. Hosté se snažili zastavit nápor domácích, ale ti byli v této fázi hry lepší jak bruslařky tak technicky. Bezchybně hrající Studénka postupně navýšila skóre na konečných 3:0 po první třetině. Na Rožnovských hráčích bylo vidět že jim ruce svazuje nervozita a také nasazení nebylo na sto procent.

Do druhé třetiny provedli trenéři menší změny v sestavě a na led vyjelo úplně jiné mužstvo. Hostující hráči začali bruslit a dohrávat soupeře. V tu chvíli jich byl plný led a domácí nevěděli, co mají hrát. Začali chybovat v rozehrávkách čehož využil dvakrát Kunčický, pěkným blafákem Vyvijal a dorážkou Martyčák. Bohužel ale pro hosty také dvakrát inkasovali a po pátém gólu se nechal vystřídat dnes né zrovna jistě chytající brankář Mizera náhradním gólmanem Hnilicou. To samé proběhlo i na druhé straně kdy se brankáři vyměnili po čtvrté brance. Druhá třetina přesto jasně vyzněla pro hosty, a to ještě v samém závěru zůstaly velmi pěkné šance nevyužity. Do třetího dějství se čekalo na opravdu zajímavý hokej.

Třetí třetina začala a kdo neviděl, neuvěří. Je až absurdní jak s ledovým klidem dokáže hlavní arbitr utkání zaříznout v určité části hry lepší tým. Od začátku si hosté nezahráli v plném počtu a cekem hlavní sudí udělil šest dvou minutových trestů plus jednu desítku. To znamenalo, že hosté odehráli z poslední dvacetiminutovky pouze šest minut v plném počtu a sebralo jím to mnoho sil, ale přesto se snažili o srovnání utkání za což dostavají velké plus. Bohužel ale také jednou inkasovali a v závěrečné hře bez brankáře, když se snažili smazat dvou brakové manko domácí upravili na konečných  7:4. Pochvalu zaslouží brankář Hnilica, který nastoupil do rozjetého utkání a určitě nezklamal.

Komentář trenér Martyčá: Utkání se pro nás z počátku nevyvíjelo zrovna dle našich představ. Druhá třetina to už bylo něco úplně jiného. Myslím, že jsme zaskočili nejen domácí hráče ale i samotného rozhodčího, který přišel na to co má dělat až v šatně mezi druhou a třetí částí. Nechápu, když nám v poslední době stejný sudí píská třetí utkání a v předchozích dvou, má nastavený nějaký metr, který není problém respektovat. V tomto zápase nevím, co jsme mu provedli, ale chvílemi mi běhal mráz po zádech, co předváděl. Je to smutné. Jinak musím pochválit všechny hráče, že to nezabalili a rvali se až do samotného konce. Doufám, že jím to vydrží do příštího zápasu.

 

Příští týden přímý souboj o play off: 25.01.2014 17:00  19.kolo HC RpR - HC RpR "B"