Výborný hokej, prohra s prvním: HC RpR - HC Orlová 2:4

07.12.2014 07:28

HC Rožnov p.R. - HC Orlová 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky: 11:19 Tomáš Holý (Martin Kroupa, Roman Bambuch), 45:06 Tomáš Prycl (Jiří Halla, Roman Bambuch)

Vyloučení: 6:8

Sestava: Dohnálek (Kula) – Švrček Ji, Bambuch, Švrček Ja, Kunčický, Růčka - Holý, Kroupa, Vaculín, - Prycl, Skopal, Vyvijal (Halla) - Švajda, Mikuda, Ukhin, - Krátký.

Diváku: 110


Poslední domácí  zápas v tomto roce přinesl výborný hokej, přijel první tým tabulky Orlová. Utkání bylo velmi vyrovnané a oba týmy si vytvářely šance, nebyla výraznější pasáž pro jeden z nich. Bohužel hned na začátku utkání musel odstoupit se zraněním Filip Vyvijal, kterého trefil u mantinelu orlovský Sznapka, za zákrok nedostal ani malý trest, i když z tribuny byl vidět jasný úmysl hráče zranit. Hra se prvních deset minut přelévala od branky k brance a Rožnov mohl jít i do vedení, kdy po prvním dlouhém zámku nastřelil tyč Roman Bambuch. Bohužel o minutu později v čase 9:23 se od modré trefil nad beton Richarda Dohnálka obránce Orlové, střela prošla klubkem hráčů před golmanem, který nic neviděl. Vyrovnání viděli diváci po pěkné kombinaci prvního útoku o 2 minuty později, kdy super přihrávku od Martina Kroupy trefil Tomáš Holý s první přesně mezi betony golmana. Potom Rožnov přežil minutu a půl v oslabení 5 na 3 a šlo se do kabin. Druhá třetina opět ukázala hokej s vysokým nasazením a šancemi na obou stranách, jediný gól padl v 33.minutě v Rožnovské přesilovce, kdy samostatný nájezd zakončil Orlovský hráč blafákem, na nějž si Dohnálek sáhnul lapačkou, nicméně puk i tak skončil v síti. Gól trochu poznamenal hru domácích a Richard Dohnálek musel hasit několik Orlovských střel, nakonec ale po špatné rozehrávce golmana hostů mohl padnout gól do prázdné branky, bohužel dobře hrající třetí útok šanci nezužitkoval. Poslední třetina začala tužbou po vyrovnání, které přišlo z tlaku v 45.minutě, kdy puk z blízka dostal za záda Orlovského golmana Tomáš Prycl. Bohužel vyrovnaný stav nevydržel dlouho a po chybě na soupeřově modré ujel hráč Orlové a nájezd proměnil střelou pod horní tyč. I přes velkou snahu o srovnání se nedařilo překonat Orlovskou obranu a hosté vyráželi do brejků, které naštěstí likvidoval jistý Dohnálek. Čtvrtý gól hostů padl až v Rožnovské power play do prázdné brány. Utkání by spíše seděla remíza, hra domácích vypadala dobře. Nyní se bude hrát dlouhá venkovní šňůra utkání.

Manažer, asistent trenéra Miroslav Martyčák: Zápas byl z naší strany dobrý, bohužel bez bodu. Opět chyba v naší přesilovce a inkasování, na přesilovkách bysme měli zapracovat, měli bysme je proměňovat, bez nich ty body nebudou.