Výkon domácích mrazil! HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Studénka 2:11 (1:5, 0:4, 1:2)

08.01.2017 11:03

Výkon domácích mrazil!

HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Studénka 2:11 (1:5, 0:4, 1:2)

Branky: 8:37 Švajda (Prycl), 56:12 Holý

Vyloučení: 8:8 navíc Rožnov TS, Vacula(Studénka) 5+do konce

Diváci: 80 diváků

Sestava: Mizera (Hnilica od 31min) - Švrček, Skopal, Bambuch, Kocur, Mynarčík, Valentík, - Kroupa, Vaculín, Krejčí - Prycl,Kunčický, Švajda – Dostál, Holý, Cvečka – Blaha, Kolíbal, Halla

 

Čas Rožnova nepřišel ani po Vánocích, 80diváků víc mrazil výkon domácích než -18°C venku. Domácím konečně nastoupili v skoro celé síle, chyběl jen Filip Vyfikal a tak fanoušci čekali boj. Bohužel navrátilec Kroupa dostal trest hned v 15 vteřině a Studénka v přesilovce třetí střelu na Mizeru v brance proměnila 0:1. Gólový uragán přišel v 9 minutě kdy hosté po zmatcích domácích z mezi kruhu 0:2 o 20sekund později Petr Švajda z křídla snížil na 1:2 ale o dalších 30sekund hosté 1:3 po identické akci a volném střelci mezi kruhu 1:3. Ihned potom dostal Rožnov minutu a půl přesilovky 5na3, ale kromě dvou dobrých střel dalšího navrátilce Kocoura to byly jen nepřesné přihrávky několikeré promáchnutí a žádná tvrdost. No naskakující čtvrtý hráč Studénky si šel sám na Mizeru a 1:4 ve 12minutě. V čase 14:50další ztráta domácích a rychlý brejk hostů 1:5. Třetina hrůzy bohužel měla pokračování i v druhé a po kolotoči v 25minutě 1:6. Potom opět Studénka ujela v oslabení to byla 30minuta a 1:7 a navrch vlastní gól v 31 minutě vyhnal Mizeru z branky. Musíme zde bohužel říct že po loňské super sezoně se Golanská jednička hledá a tento zápas mu hrubě nevyšel i když 3 gólové střely z mezi kruhu, 2 samostatné nájezdy je práce celéhomužstva!!! Takže od 31minuty v brance Martin Hnilica a měl práce nad hlavu, inkasoval až 6vteřin před koncem třetiny po trmě vrmě – přitom bylo několik možností to odpálit do pryč, ale borci se už viděli v kabině, škoda. Ještě v 36 minutě byl k vidění pěstní souboj který rozhodčí nechali Kroupa x Čáň, kdy Martin Kroupa celkem v pohodě přetáhl dres.

Třetí třetina byla nahoru dolů, prvně jel sám na golmana Studénky Petr Švajda a po super kličce byl faulován před prázdnou bránou, no následné trestné střílení nedal bo jel prostředkem nic nenaznačil a vystřelil až před golmanem – to nemohlo mít úspěch. Desítka padla v 46 minutě po další chybě ve středním pásmu a přečíslení 3na 2 kdy Studénka pěkně kombinovala. Následoval další pěstní souboj kdy do Jirky Hally najel loktem úplně zbytečně až likvidačně Vacula, což smrdělo zraněním. Vacula ještě otřeseného Hallu napadl, ale Jiří na pěsti přesvědčivě vyhrál, což odnesl i čárový který je chtěl chvilku odtrhnout než pochopil že to je marné. Potom šel sám na golmana veterán Kunčický, ale bohužel nedal ve stejném střídání opět sám Švajda, ale ani svůj třetí nájezd nedal. Takže snížení nastalo až v 57minutě zásluhou Tomáše Holého, který ještě měl další ideální šanci a nedal. Poslední slovo měla ale Studénka, v čase 59:43 úplně blbá chyba v rozehrávce od Mynarčíka a jednoduchá situace.

 

Shrnutí:

- Výborná Studénka fyzicky, rychlostně i na puku(v kádru asi jen 3 odchovanci).

- Chaos domácích na ledě dopředu i dozadu, totální chaos a k tomu nekoncentrace v přesilovkách a na koncích třetin.

- Neproměňování nájezdů

- žádné týmové pojetí, každý si dělal na ledě co chtěl

- Lukáš Mizera bez formy.

 

Co nás čeká? Tři klíčové zápasy doma v sobotu Český Těšín ve středu Bohumín(nemusel by dojed v plné palbě) a další sobotu Nový Jičín B. Pokuď na ledě nebude větší koncentrace, jasně rozdané role a týmový duch tak to bude v prdeli, všechny tři mužstva hrajou z obrany a čekají na brejky, dneska jsme z brejků dostali 6gólů!! Nemyslím si že dokážeme při naší koncovce dát více než 4 góly.