Rožnovské Áčko vydřelo vítězství v Krnově 5:4 a těší se z druhé výhry za sebou!

12.01.2013 19:34

HK Krnov - HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 4:5 (2:2, 0:1, 2:2)

 

Branky Rožnova p.R. :

7´ Skopal (Babiš), 8´ Švrček Jak.(Vaculín), 34´ Duda (Kroupa), 54´ Kunčický (Duda), 56´ Mičulka (Holý)

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Dohnálek – 

Obrany:

Mičulka, Švrček Jak. - Kunčický, Růčka – Černý, Matúš - Paťava

Útoky:

Holý, Vlach, Vaculín - Babiš, Randýsek, Skopal - Kroupa, Duda, Krátký

Vyloučení: 9:10 ( 10min Skopal)
Využití:  3:2
Oslabení:  0:0
Poměr střel: 
Diváci:  422

Foto: zde

 

 

Výborný výkon na ledě Krnova znamená první venkovní výhru a druhé vítězné utkání v řadě pro HC Rožnov p/R A. Po dlouhé době se také tým odlepil z posledního místa!

Výhra se ovšem nerodila lehce, už v čase 1:33 při špatném přebrání hráče ve vlastní třetině Tošenovjak skóroval do prázdné branky.  Naštěstí nepříznivý start zápasu neznamenal podobné fiasko jako v prvním vzájemném zápase a v 6:16 druhý útok napravil svoji chybu a v přesilové hře Robert Skopal vyrovnal na 1:1. Hned o minutu poté po nahození na branku Jakub Švrček dal na 2:1. Po tomto gólu Rožnov překvapivě převzal aktivitu v utkání a začali se hromadit další šancem, bohužel nebyly proměněny. A přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu v oslabení, nádhernou souhru Krnovští zakončili do prázdné branky 2:2. I přes velké šance na obou stranách gol už v první třetině nepadl.

Začátek druhé třetiny byl z obou stran velmi opatrný, šancí bylo méně a hra se odehrávala ve středním pásmu. V polovině třetiny přišel velký tlak Krnova podpořen přesilovými hrami, zazvonila dokonce tyčka. Krnovský tlak naštěstí zlomil rychlý brejk dvojice Kroupa, Duda. Lukáš Duda přesnou nahrávku perfektně trefil do růžku branky 3:2. Stav vydržel až do konce třetiny i přes další dvě šance Martina Kroupy, které chytl golman Krnova Mužík, který odchytal celý zápas, když dostal přednost před Šlupinou.

Do třetí třetiny Rožnov p/R nevstoupil ideálně a hned po 23 vteřinách inkasoval. Začal velký tlak Krnova, a zvonila opět tyč, na druhé straně měl gól na holi Martin Vaculín, střela šla ale nad. Krnovští hodně tlačili, ale nechávali otevřené zadní dvířka. V čase 53:41 po brejkové akci 3 na jednoho ze štěstím zakončil Jan Kunčický 4:3. O minutu a půl později v přesilové hře Mičulka zvýšil na 5:3 za další minutu dokonce Mičulka dával od modré na 6:3, ale rozhodčí gol neuznal pro postavení hráče v brankovišti což nerozchodil Robert Skopal a po osobním trestu šel do sprch. Hned na to vyloučil rozhodčí dva hráče Rožnova p/R na jednou a dlouhou přesilovku 5 na 3 Krnovský Hudečka proměnil. Na ledě a v publiku začaly velké emoce, které jsme s trochou štěstí přežili a vezeme zaslouženě 3 body!

Utkání v Krnově přihlíželo 422 diváků!

 

Hodnocení trenér Miroslav Martyčák: Trošku překvapení, a jsem tomu rád. Navázali jsme na zápas s Horním Benešovem odpovědným výkonem. Když přistoupíme takhle k zápasu, tak vždy pochválím všechny hráče. Chtěli bychom těmito výkony pozvat všechny lidi na další zápas který hrajeme tuto sobotu v 17:00 s Uničovem.

 

 

Lukáš Duda center  třetího útoku poslední dva zápasy 3 golý, třetí útok odehrál zase výborné utkání, Lukáši jak si to viděl ty: Když jsme hráli s benešovem , řekl bych že to byly takové šťasné góly. Dneska jsem nastoupil v útoku s Martinem Kroupou a na ledě si rozumíme, nahrajeme si a oba hodně střílíme. Každý v útoku má svoje úkoly na ledě a prostě to funguje.

 

Jakub Švrček, autor druhé branky hodnotil zápas: Líbí se mi že po Vánocích konečně hrajeme jako tým, navázali jsme na Benešov, lépe bruslíme a myslím že i na pohled je hra lepší. Kde se zápas lámal? Důležitý byl náš třetí gól tam se nám zvedla psychika a i když soupeř vyrovnal my dali rychle na 4:3 a 5:3 to bylo super. Kdyby rozhodčí uznal jasný gól na 6:3 tak bysme to dohráli v klidu, tak jsme se ještě trápili.

 

Tomáš Holý, hodnotil v autobuse zápas následovně: Důležité je srdíčko, musíš se snažit a nejdůležitější je to srdíčko a musíš tomu věřit. Výhráli jsme taky kvůli Luďovi, bez Ludi fakt ne. On nám říká ty zážitky ze Slávie a my tam v šatně okolo něho sedíme a posloucháme, třeba i hodinu a to nám pomáhá.

Daniel Mičulka hrál opět v beku: Jak říkal Holas srdíčko, bojovnost, obětavost a golman podržel.

 

Kamil Babiš, Kamile šance byly ale opět bez gólu? Tak určitě to zamrzí, ale nahrál jsem na gol takže taky super.

 

Ondra Vlach, kapitán: Dnes super. Vezeme body, plnili jsme co jsme měli, každý věděl co má hrát. Dobře jsme bránili střední pásmo a pomohlo nám i hokejové štěstí při odrazech puků. Prostě zavazeli jsme tam kde bylo třeba, hokejově tam byly i chyby, ale zvítězil manšaft. Chtěli všichni, kdo pomohl hodně v brance Dohnálek, našel svůj klid a předal hocelému manšaftu, pokryl několik těžkých střel.

Tys dostal koňára, pak jsi už nenastupoval? Zkoušel jsem to v třetí třetině dvakrát na ledě, ale nešlo to. než abych hrál na 50%tak raději jsem místo přenechal, protože místo mě tam naskočil hráč na 100% připraven.

Miroslav Martyčák říkal, že je to nejspíš tvoje poslední utkání?

Věci se mají tak že odjíždím pracovně na měsíc pryč, potom nevím jestli budu připraven naskočit do posledních utkání. Ale přestože tady nebudu fyzicky, psychicky tady budu. 

Miroslav Martyčák: Rozbije nám to 1 útok, ale je to na dalších hráčích, kteří chodí na treninky, aby se ukázali a Ondru nahradili.