Bohumín nad naše síly

22.10.2016 10:46

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Bospor Bohumín 3:7 (1:1,1:3,1:3)

Branky: 10:52 Krejčí (Kroupa, Mynarčík), 26:20 Švajda (Švrček, Vojkůvka), 41:49 Dostál (Kroupa)

Vyloučení: 4:7 navíc Vyvijal (RpR) 10min

Využití: 0:2     V oslabení: 0:1

Diváci: 100 diváků

Sestava: Mizera- Švrček, Skopal, Štědrý, Holý, Valentík, Mynarčík, Blaha, Mikuš- Vojkůvka, Kroupa, Prycl, Vyvijal, Švajda, Slovák, Krejčí, Babiš, Halla, Dostál, Cvečka

 

K dohrávce 2.kola zavítal na Bučiska dosud neporažený celek z Bohumína. Tým vedený kapitánem a hrajícím trenérem v jedné osobě Markem Ivanem, přijel do Rožnova s bodovými ambicemi.

V první třetině to byli hosté, kdo se první ujal vedení. V čase 4:19 došlo před Mizerovým brankovištěm k závaru, čehož využili hostí a díky nešťastné teči jednoho z domácích borců doklouzal kotouč až za záda bezmocného Mizery. Hostím však vydrželo vedení pouze do 11.minuty. To když se v ponechané výhodě do úniku dostal Kroupa. Skvělou kličkou mezi nohama se zbavil hostujícího obránce, a předložil puk před bránu úplně volnému Krejčímu, pro kterého už to byla jednoduchá práce a uklidil puk do prázdné brány. Za stavu 1:1 se šlo i do kabin. V první třetině jsme byli mírně lepší, úspěšně jsme vyhrávali osobní souboje a byli nebezpečnější směrem dopředu.

Při nástupu do druhé periody byli hosté aktivnější. To vyústilo v to, že v čase 20:56 po nastřelené tyči uklidili bohumínští kotouč do naší brány. Hosté navyšovali skóre, a ve 24.minutě po naší chybě v útočném pásmu, jsme propadli a hosté dokázali přečíslení tři na jednoho zužitkovat- 1:3. V čase 26:20 využil přečíslení Švajda a dostal nás na dostřel. Bohužel hosté ve 38.minutě opět navýšili skóre. Přesilovou hru 5 na 3 dokázal využít Ivan 2:4. Do konce druhé třetiny se už nic nestalo.

Do poslední třetiny jsme opět vstoupili aktivněji my. V úvodu třetí třetiny Kroupa skvěle naznačil střelu, a sklepl puk do osy hřiště na mladého Dostála, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a upravil skóre na 3:4. Ani tohle skóre dlouho nevydrželo. Čtyřicet sekund na to po chybě Holého, který odehrál mizerný zápas, hosté opět odskočili do dvoubrankového trháku, který už jen navyšovali. Ukazatel skóre se na konci zápasu svítil krutým výsledkem 3:7.

Z naší strany nebyl zápas vůbec špatný. První třetinu jsme měli mírně navrch. Ve zbylých třetinách nám už ale docházely síly.

Vzhledem k tomu, že zápas s Bohumínem byla dohrávka, čeká naše mužstvo dnes 22.10 v 17:00 těžký zápas se Studénkou. Studénka se nenachází letos v ideální formě. Se sedmi body je jen o příčku výše než my. Doufejme tedy ve tříbodový příděl a vylepšení naší pozice v tabulce. Přijďte tedy všichni podpořit naše mužstvo při dalším domácím zápase.

 

Pozápasové hodnocení trenéra Poruby: Dnešní utkání se muselo líbit. Kombinační hokej nahoru - dolů. Bohumín hrál s přehledem, ikdyž za stavu 3:4 jsem viděl naději. Je vidět že se zlepšujeme a to mě těší. Samozřejmě velký problém je v obraně kde nám chybí beci a řešíme to útočníky.