Bývalý hráč Rožnova se účastní rybníkového MS

11.01.2017 19:57

Odchovanec Valašského Meziříčí a bývalý člen kádru Rožnova Marek Randýsek se účastní World Pond Hockey Championship, což je hokejové mistrovství světa na přírodním ledě, které se odehraje v Plaster Rock, New Brunswick v Kanadě. Marek je členem týmu 1.československé hokejové légie. 1.ČSHL je vůbec první tým v České i Slovenské republice, který se něčeho takového účastní.  Ziskem divoké karty je tým 1.ČSHL přímo kvalifikován do hlavního turnaje, kde na sebe narazí rekordní počet týmů (120) převážně z Kanady a USA. Že se tento amatérský turnaj nebere na lehkou váhu, dokazuje účast Wayna Gretzkého na zahajovacím ceremoniálu minulého ročníku.

Více se dozvíme od toho nejpovolanějšího Marka Randýska:

„Z České republiky jsem se přestěhoval do kanadského Calgary. Zde také pracuji a hraji hokej za místní tým Senators v CAHL. Zisk divoké karty na tak pravidelné události jako je World Pond Hockey Championship je něco neuvěřitelného.

Marka jsme se zeptali, jak vůbec vzpomíná na angažmá v Rožnově: „V Rožnově jsem působil v letech 2013-13 a nedám na něj dopustit. Byla tu super parta kluků jak v kabině tak mimo ni. Za trenéra Zdenka Matise to bylo opravdu super.

 

Hokejisté mají v plánu jejich působení na WPHCH natáčet. Z natočených materiálů bude následně natočen dokument, který bude odvysílán během květnového Mistrovství světa v ledním hokeji na ČT Sport. Touto cestou máte možnost přispět na natáčení dokumentu přes portál HitHit.com Podle výše příspěvku máte možnost získat některé zajímavé hokejové artefakty. Přispět můžete zde.

Více o dění 1.ČSHL se dozvíte zde.

(tr)