Debakl 12:1 v Horním Benešově

05.01.2014 09:35

TJ Horní Benešov - HC RpR A 12:1 (5:0, 3:1, 4:0)

Branky:  36. Vyvijal (Jiří Švrček)

Vyloučení: 8+10min :11

Sestava: Hnilica (od 16min Mizera) 

Kunčický, Bambuch,

Švrček Ji., Černý 

 

Babiš, Vaculín, Kroupa,

Martyčák T. ,Holý, Vyvijal, 

Štusek, Skopal, Křenek.

Diváci: 139 (7 hostujících)


Ano do Horního Benešova se pro body nejezdí, spíš pro výprask. Špatné je že v hlavách všech hráčů a trenérů to bylo černě už od začátku. Fanoušci měli jiné přesvědčení a proto jelo podpořit tým 7 statečných. Bohužel i naděje fanoušků se už v 1třetině zhroutila.
Už od úvodního hvizdu byl Benešov daleko více agresivní, rychlejší a Hnilica v bráně se měl co ohánět a když v 2 minutě přišlo první vyloučení tlak se jen vystupňoval, první branka padla ale až v 6minutě v dalším oslabení. O minutu později v dalším oslabení ujížděl Jan Kunčický sám na golmana, zkusil blafák, ale golman Benešova se štěstím kotouč chytl, kdyby tady padl gol byla byto asi sprcha pro domácí. Jak už to ale bývá nedáš dostaneš, a ve stejném oslabení jsme inkasovali. Ohledně prvních třech vyloučeních v prvních 7 minutách(!), by se dalo říct že jedno asi bylo...
Kluci ale ještě hru nezabalili a dobré šance měli v zápětí Tomáš Štusek, Martin Vaculín a Martin Kroupa, bohužel vždy něco chybělo, třeba pohotovější střela nebo lépe umístěná. Rozpad všech nadějí přišel v rozmezí 11až16 minuty kdy jsem 3x inkasovali z přečíslení domácích, první 2na1 pak 3na1 a 3na2, kdy si domácí obranu rozebrali a nedali golmanovi šanci. Poslední gól už dostal Mizera, který střídal po 4 brance Martina Hnilicu. Takže první třetina 5:0, druhá třetina byla bez gólu jen 5 minut a po chybě golmana 6:0 potom byla sprška 4 našich vyloučených, ale inkasovali jsme jen 1 gol, což byl na tu kanonádu domácích úspěch. Pak jsme se dotali k přesilovce i my a skončila gólem! druhá pětka nic nevymýšlela Jirka Švvrček tvrdě vystřelil od modré na branku kde stínili všichni tři útočníci a Filip Vyvijal pohotově snížil na 7:1. Když už se zdálo že tak třetina skončí po přečíslení 2na1 padl minutu před koncem gol na 8:1.



Poslední třetina utkání hrůzy plně dokončila, naši borci už jen dobruslovali a domácí se hnali za desítkou. asistent trenéra Miroslav Martyčák po druhé třetině: Pokyny jsou jasné, ve třetí třetině hrát tak aby se nikdo nezranil a nikdo nepřišel o registračku, chci abysme všichni odjeli zdraví v autobusu domů. Devátý gol jsme dostali v oslabení 5na3 které nemělo být, protože hosté měli hrát ve čtyřech a rozhodčí si nevšimli že hráči nenaběhl na trestné vůbec další trest. Byly marné naše protesty a gól platil i když hráč naskočil na led a neměl tam co dělat! Hosté měli dostat trest za hodně hráčů na ledě a gól neměl platit. Desátá branka přišla v naší přesilovce. Potom ještě samozřejmě následoval Hornobenešovský blikanec, když Filip Vyvijal dostal u hrazení loktem do hlavy v plné rychlosti a to bylo 5minut do konce a za stavu 10:1, hráč benešova si šel odpočinout do kabiny. My už byli v takovém rozkladu že jsme nedali gól ve hře 5na3 a ještě v naší přesilovce 5na4 dostali z brejku další dva góly. Je třeba říct že obrany se točily jen dvě a měly toho už plné zuby a benešovští bruslili výborně.

Borec na konec:
Z naší strany zaslouží pochvalu za to že se dokázali aspoň trochu vyrovnat hráčům HB: Martin Kroupa, Roman Bambuch a Martin Vaculín
Zklamali mladí, kteří nastoupili hodně připosranně, i když je jasné že celé mužstvo má velký blok z HB po tom všem co se stalo.
 

Hlavní trenér Zdenko Matiz: Horní Benešov byl dnes jasně lepší, výborně bruslili a dokázali si přesně nahrát, hráli velmi agresivně, to pojetí je pro vyšší soutěž a myslím že ty ambice tam asi jsou. U nás šel vydět výpadek v treninkové fázi Vánoc, kde jsem nebyl spokojen s docházkou, až na pátek kdy nás bylo 19 na treninku to bylo velmi slabé, ale na druhou stranu jsem rád že utkání máme za sebou ve zdraví a teďka přijdou pro nás ty klíčová utkání. 

asistent trenéra Miroslav Martyčák: Dnešní zápas se hodnotí velmi těžce, myslím že ho jako vždy v HB ovlivní i rozhodčí nastaveným metrem. Na druhou stranu jsem rád že odjíždíme všichni domů zdraví a máme všechny registračky u sebe, jediné o co jsme přišly jsou body, ale to bylo zasloužené HB byl daleko lepší, po 4 utkáních v kterých jsme podovali v řadě jsme asi potřebovali spadnout zpět na zem, i když až tak tvrdě jsem si to nepředstavoval.

Perličky z HB:

Někteří z nás si udělali předzápasový výlet po městečku a náměstí a byli nadšeni o kolik let se vrátili zpět. Jde vidět že už je to těžké jesenické příhraničí.

V hospůdce přibyl sázkový terminál tipsportu z prodejem stíracích losů, vypadal hodně jetě a celou hospůdku dokonale zhnusil. Byly tam i hlášky typu: Tak co jak to dneska vidíte? Dohrajete? (v narážce na Béčko a nedohrané utkání)

Úsměv byly plakáty které lákali na utkání jako vstup zdarma, Márty nám přesto donesl lístky pro hosty zdarma, poté co místní pořadatel řekl na plakáty: Jo toto to je blbost.

Na konec došly párky v rohlíku, takže žádná pozápasová bašta. PS: jeden náš borec je ládoval před utkáním ve velkém.