Druhé vítězství v řadě, čas Rožnova vskutku přichází po Vánocích

10.01.2016 00:13

Tj Horní Benešov – HC Rožnov 3:4 (1:0,0:3,2:1)

 

Branky: Švajda, Vyvijal, Slovák, Švajda

 

Brankáři: Dohnálek (Mizera)

Obrana: Mikel, Bártek, Bambuch, Švrček Jakub

Útok: Vyvijal, Slovák, Švajda, Prycl, Holý, Martyčák T., Kroupa

 

Do zamračeného Horního Benešova odjelo čtyřmi auty opět jen torzo týmu, oproti poslednímu zápasu s Krnovem vypadli ze sestavy Skopal, Ručka, Mynarčík a Vaculín, přibyla naopak posila z VM Jiří Slovák. Od začátku utkání bylo patrné, že rozhodčí bude klasicky na straně hornobenešovských, neustále nás posílal do oslabení a jen díky dobré obraně a gólmanovi Masarykovy univerzity jsme neinkasovali. V první třetině se však domácí jednou radovali, když Dohnálkovi po pěkné kombinaci propasoval útočník Benešova puk nad loktem. 

V první třetině jsme již odpověď nenašli, naopak v druhé jsme soupeře doslova rozstříleli, nejprve srovnával Švajda dorážkou z mezikruží, poté bobr Slovák nastartoval svoje motory, ve vlastním oslabení ujel obraně a na dvakrát překonal gólmana domácích - zakončení kolenem do vikýře se nevidí ani v All Star Games. Ve druhé třetině ještě stihl dát krásný gól Vyvijal, když naznačil střelu, na kterou brankář zareagoval rozklekem a pak ve stylu Jardy Jágra objel bránu a zasunul touš do odkryté klece. I ve druhé třetině jsme několikrát hráli oslabení, Dohnálek spolu s obranou však všechny kritické situace s ledovým klidem vyřešil.

Do třetí třetiny jsme tedy šli za vedení 1:3. Neuběhlo moc času, když Kroupa nadýchanou žabkou vybídl veterána Švajdu, který zavzpomínal na své mládí a nedal brankáři šanci. Už to vypadalo, že si dojdeme pro vítězství, dokonce fanoušci začali fandit nám. To bychom ale museli hrát stále stejně. Benešovští využili špatné rozehrávky, ocitli se sami před brankou a vykoupali Dohnálka. V další části třetiny opět po chybě v obranném pásmu snížili po dorážce do prázdné branky již na 3:4. V závěru zápasu nás rozhodčí poslal opět do čtyř, Benešov umocnil přesilovku odvoláním brankáře a tlačili se do branky. 20 sekund před koncem se pokoušel Dohnálek trefit odkrytou klec, ale zvolil raději jistější vyhození do soupeřova rohu, kde naše útočná esa puk zašlápla.

 

Hvězdy zápasu:

 

Především makal celý tým. Držely se pokyny Honzy Kunčického a hlavně díky týmovému duchu jsme dokázali vyhrát i druhý zápas v tomto kalendářním roce.

 

1. hvězda: Petr Švajda : dva góly a asistence, na druhou stranu spálené šance, ale výrazný podíl na výhře

2. hvězda: Richard Dohnálek : golman masárny, co dodat, jistota v bráně

3. hvězda: Honza Kunčický : coaching, ochota, děkujeme

 

Hodnocení trenéra Romana Bambucha: Perfektně takticky zvládnuté venkovní utkání s velmi nepříjemným soupeřem. Pozitivní je, že jsme celé utkání vydrželi hlavně fyzicky (i přes hru pouze na dvě pětky). Skvěle zachytal gólman Dohnálek. Škoda jen menších komplikací, kdy deset minut před koncem si necháme dát 2 góly a ze zápasu tak máme zbytečné drama. Ale v tomto je Rožnov typický. Skvělá pozvánka pro fanoušky na zápas s první Orlovou v sobotu 16. ledna 2016.

Musíme poděkovat Janu Kunčickému (viceprezident HC Rožnov pod Radhoštěm), který nám pomáhá s „coachingem“ během utkání.

 

 

Již v sobotu 16. ledna přivítáme na rožnovském ledě vedoucí Orlovou. Tu jsme už doma porazili, zopakujeme úspěch z prvního kola a potvrdíme rostoucí formu po Vánocích? Přijďte najít odpověď v 17 hodin!!!