Fantastický obrat HC RpR – TJ Horní Benešov 5:4

21.02.2016 10:57

Fantastický obrat

HC RpR – TJ Horní Benešov 5:4 (1:1,1:3,3:0)

Branky: 16:47 Michal Kocur (Luděk Růčka), 38:29 Martin Kroupa (Tomáš Prycl), 43:49 Jiří Slovák (Filip Vyvíjal), 47:18 Martin Kroupa (Robert Skopal), 54:10 Jiří Slovák (Roman Bambuch)

Diváci: 86 diváků

Vyloučení: 14:15, Rožnov 2x do konce utkání, Využití: 1:2

Sestava: Lukáš Mizera (Martin Hnilica)

Jiří Švrček-  Roman Bambuch

Luděk Ručka - Jakub Švrček - Jan Mynarčík

 

Kroupa - Vyvijal - Babiš

Prycl - Slovák - Skopal

T.Martyčák - Kocur

Po výhře nad první Orlovou čekal celý Rožnov další vyhecované utkání. S Horním Benešovem je to vždycky tvrdé a emotivní utkání, a diváci se dočkali i tentokrát. Průběh utkání byl oproti Orlové zcela opačný - domácí dostali první gól, vinou vyloučení přišli o 2 beky a už v půlce zápasu prohrávali o 3 góly, ale vše dopadlo jak v americkém filmu a slavilo se až do raních hodin.

Začátek utkání nebyl pro domácí zrovna ideální, ospalou Rožnovku Benešov přehrával lepším bruslením, dal rychlý gól hned v druhé minutě a nebýt Lukáše Mizery v brance, bylo by asi po zápase. Rožnovský golman vychytal 3 oslabení a jak to tak bývá, nedáš dostaneš, v přesilovce v 17. minutě domácí dokázali s první střely na branku skórovat, když se v brankovišti nejlépe zorientoval Michal Kocur a nekompromisně dorazil puk za záda benešovského golmana. Musíme říct že Michal má výborný comeback do týmu a drží si průměr gól na zápas!!! (po dvou zápasech). Potom ještě jel sám na golmana Robert Skopal, ale bohužel gól nepadl. Takže sečteno podtrženo, první třetina tužka s výborným stavem 1:1.

Ve druhé třetině byla od domácích vidět větší snaha a hned v přesilovce v první minutě byly na holích minimálně tři góly, bohužel nepadly. Od 25. minuty začal úřadovat hlavní rozhodčí a udělil Rožnovu 13 trestných minut a dvakrát do konce utkání. V prvním oslabení po po dobré kombinaci v naší třetině hosté dali gól na 2:1, to běžela 25. minuta. Hned po minutě po velkém zmatku v naší obraně zvýšili na 3:1. První vyloučení do konce utkání dostal Jakub Švrček za napadení protihráče v přerušené hře, klasika - Benešovák se s ním vezl přes půl hřiště, provokoval a potom co se chtěl prát, Kuba do něj teda trošku najel a herečka benešovák spadl skoro mrtvý na led, to už bylo po zapískání. Rozhodčí nekompromisně poslal Kubu do konce utkání a ještě pět minut k tomu. Dlouhé oslabení skončilo dalším gólem a Benešov vedl 4:1. Utkání začalo být hodně nervózní, hráči podráždění, nervozita se zvýšila potom, co po zapískání dostal Martin Kroupa pěstí do hlavy a nic, šel na dvě minuty i s Benešovákem. To rozohnilo domácí fanoušky a hráče natolik, že hlavní rozhodčí si vyslechnul velkou nůši vulgarit. O další minutu později Luďa Růčka byl atakován velmi nebezpečně po odehrání puku, rozhodčí byl otočen a nic, a tak Luďa šel rozhodčímu říct že tak ne, než k němu dojel dostal osobní trest a po přátelském poklepání rukou na rozhodčího dostal do konce utkání v 35. minutě. Naštěstí pro domácí to byl impuls a začali po ledě lítat nahoru a dolů. Prvně jel Martin Kroupa sám na golmana bohužel nedal, ale v dalším střídání po akci s tomášem Pryclem už skóroval a snížil na 2:4 v 39. minutě.

Třetí třetina začala jak druhá skončila, najednou Benešov nestíhal a domácí začali dávat i góly. V 44. minutě Jirka Slovák po spolupráci s Filipem Vyvíjalem po nádherné žabce do prázdné snížil a vyfiknul stav na 3:4. V 48. minutě pak Martin Kroupa přímo po buly nádherně trefil do růžku - 4:4. To, že torzo týmu Rožnova přehrává kompletní Benešov hosté psychicky neunesli a od 49. minuty nasbírali 7 vyloučení!  

V 55. minutě v přesilovce 5na3 domácí dokončili obrat. Jirka Slovák to vzal na sebe a přesnou střelou otočil utkání na 5:4! Hosté byli úplně mimo a tak po jedné větší šarvátce si chtěli spravit chuť aspoň v bitce, nejlepší souboj byl Tomáše Prycla, kterého si vybral o hlavu vyšší Benešovák. Tomáš na pěsti jasně vyhrál (Použiji komentář Luďka Růčky „neuvěřitelná frekvence“) a potom i na zemi soupeře zesměšnil. Hosté nedokázali v posledních minutách nic a tak se Rožnov odlepil od posledního místa, nejméně do neděle.

 

Hvězdy utkání: Lukáš Mizera – držel tým první druhou třetinu nad vodou

Martin Kroupa, Jiří Slovák, Tomáš Prycl – od půlky utkání se dokázali prosadit v každém střídání na ledě do zakončení, neuvěřitelné

Jiří Švrček, Roman Bambuch, Jan Mynarčík – torzo obrany neinkasovalo od půlky zápasu