Favorit nám nedal šanci, HC RpR - HC Kopr 2:7

22.02.2015 08:49

HC RpR - HC Kopřivnice 2:7 (1:3,0:3,1:1)

Branky: 6:40 Yaroslav Ukhin (Martin Kroupa), 48:09 Petr Švajda (Filip Vyvijal, Kamil Babiš)

Vyloučení: 11:10,  RpR 2x10min  TS, Kopr 1x10min, využití: 0:2

Sestava: Mizera (od 27:52 Dohnálek) 

Švrček Ji - M. Mikel,

Švrček Ja - Sýs,

Kunčický -

Ukhin - Skopal - Kroupa,

Krátký - Vaculín - Halla

Babiš - Švajda - Vyvijal

Prycl - Holý -

Diváku: 260


První a poslední gól zápasu vstřelil Rožnov, ale na výbornou Kopřivnici to nestačilo. V bojovnosti jsme byli Kopřivnici vyrovnaným soupeřem, ale v rychlosti, hokejovosti a koncovce jsme zaostávali, ale i tak museli být diváci velmi spokojeni, na zápas jich přišlo 260 a to je nejlepší návštěva v sezoně, je potřeba říct, že 80 jich přijelo z Kopřivnice. I když přijela Kopřivnice bez Radka Bonka, čekal jsem návštěvu, která bude atakovat rekord z Rožnovského derby(300 diváků), no nic - snad příště. Na ledě se od začátku jezdilo na 100% a akce střídala akci, Kopřivnice dostala v 5. minutě TS, které ale neproměnila. Nejkrásnější okamžik zápasu nastal v čase 6:40 kdy Yaroslav Ukhin dal na 1:0, když z bezprostřední blízkosti zašvrdlal s pukem a pak ho uklidil mezi betony golmana Kopru, na tribuně došlo k horečnému veselí. Bohužel náskok vydržel jen 3 minuty, tady vidím zlom v zápase. Kopřivnice dokázala několika rychlými nahrávkami rozhodit celou naši pětku a střelou z mezikruží vymetl Macháček pavučinky Mizerovy branky - 1:1. O 20 vteřin později se akce zopakovala jen s tím, že střílel neatakovaný hráč z mezi kruhů do opačného víka - 1:2. Aby toho nebylo málo, Kopřivnice využila i svoji první přesilovku - 1:3. Rozdíl byl hlavně v pohybu hráčů bez puku, kdy Kopřivničtí nepřestávali bruslit a pořád se nabízeli, tím si vytvářeli volné prostory a přelévali hru z leva do prava a naši nestíhali.
Druhá třetina dopadla velmi špatně, Kopřivka ještě zvýšila tempo a naši nestíhali, výsledkem byly 3 góly v naší síti a po druhém gólu i opuštění branky Lukášem Mizerou, ani se nedivím. Kopr si dělal, co chtěl. Střídání brankářů a hrozba debaklu zabrala, naši začali hrát odpovědněji a více do těla, což Kopřivnici nevyhovovalo, na ledě vzniko několik šarvátek a hodně domácích vyloučení, naštěstí potrestané už žádné nebylo. I my jsme měli dvě gólovky, bohužel Filip Vyvijal a ani Yaroslav Ukhin své šance neproměnili.
Ve třetí třetině Rožnov bojoval a opět byly i šance od Tomáše Holého, Petra Švajdy a 2x Filip Vyvijal, všichni však neproměnili. Na druhé straně musíme říct, že Richard Dohnálek se taky nenudil, v 46. minutě i inkasoval, naštěstí to byl poslední gól v síti RpR. Bylo to velmi kuriozní, kdy golová přihrávka Kroupy zpoza branky Kopřivnice vyslala útočníka Kopřivnice do samostatného úniku, který proměnil. O minutu později Rožnov jen korigoval na konečných 2:7 z hole Petra Švajdy, po kombinaci celého útoku. Za zmínku ještě stojí pěstní souboj Skopal x Kameníček, který rozhodčí nechali citlivě proběhnout pro potěšení diváků. Navrh měl celou dobu náš borec, bohužel na konci souboje spadli tak, že Kopřivničák byl nahoře a Robert už od rozhodčích nedostal šanci to změnit.

Celkově hodnotím utkání kladně, přijelo spousta kopřivnických fans a fandili slušně, naši borci dali do toho bojovnost a trochu zodpovědnosti (píši trochu, neboť mohlo ji být více) a neopakoval se tragický výkon ze zápasu s Bohumínem. Kopřivnice je velmi silný manšaft do předu, vzadu je šlo potrestat více, ale to od impotentního útoku nemůžeme chtít, góly tahají vyloženě jen Vaculín, Kroupa, Ukhin a od nich nemůžeme chtít hattricky v každém zápase, měli by se snažit i ostatní.

Komentář trenéra domácích Jana Kunčického: Kopřivnice byla hokejově lepší a zaslouženě vyhrála, my jsme opět neproměnili velké šance, což dávám na vrub tréninkovému manku. Kromě stabilních tahounů zahrál dobře i Mojmír Krátký. Když se sejdou všechny aspekty brankář, odpovědnost a efektivita v koncovce, tak věřím, že překvapíme a Orlovou v posledním domácím zápase potrápíme.  

-rprside-