Gólové hody s vítěznou tečkou

13.10.2016 18:52

HC Rožnov pod Radhoštěm - HK Krnov 8:5 (2:2,4:2,2:1)

Branky: 10:21 Valentík (Švajda), 19:55 Vyvijal (Holý), 21:29 Kroupa (Švajda, Mikuš), 30:56 Kroupa (Koryčanský, Švajda), 31:36 Kitzberger (Krejčí), 35:03 Kitzberger (Mynarčík), 42:46 Švajda (Kroupa), 49:35 Mynarčík

Vyloučení: 8:10 z toho Slovák 5+OK – Ševčík 5+OK, Holiš 20min

Využití: 2:0

Diváci: 80 diváků

Sestava: Mizera (Hnilica) – Kunčický,Švrček-Holý,Valentík-Mynarčík,Skopal-Blaha,Mikuš – Švajda, Kroupa, Koryčanský-Vyvijal,Slovák,Dostál-Kitzberger,Halla,Krejčí-Cvečka,Fojtášek

 

Velmi důležité tři body pro naše mužstvo přineslo středeční utkání s mužstvem Krnova. Před úvodním buly byl předán pohár pro nejlepšího střelce sezony 2015/16 našemu kapitánovi Martinu Kroupovi.

Začátek úvodní periody byl z obou stran hodně divoký. Během prvních pár minut mohli diváci přihlížet několika neproměněným únikům a přečíslení na obou stranách. Jako první se v čase 3:17 ujali vedení hosté zásluhou Vysloužila. Naše mužstvo dokázalo odpovědět a to zásluhou Valentíka- 1:1. V 16. minutě to byli opět hosté, kdo se dostal do vedení. Už to vypadalo, že do kabin budeme odcházet z nepříznivého stavu. To vše ale napravil v čase 19:55 Vyvijal, který se štěstím procedil kotouč za hostujícího gólmana. Do první pauzy tedy vstupovaly obě mužstva s nerozhodným výsledkem.

Po změně stran jsme to byli my, kdo se dokázal lépe vypořádat s nastolenou taktikou, a v čase 21:29 vstřelil v přesilové hře Kroupa gól na 3:2. Střelecké dostihy pokračovaly, a ve 28. minutě hostující Ševčík srovnával na 3:3. Obdržená branka naše hochy nakopla, a v čase 30:56 opět Kroupa využil další přesilovou hru. Neuběhla ani minuta, a časoměřiči museli opět měnit skóre po brance Kitzbergera – 5:3. V čase 35:04 to byl opět Kitzberger, kdo navyšoval náš počet branek, a vstřelil také branku rozdílovou- 6:3. Ani tahle branka nebyla ve druhé třetiny poslední. Tu si připsal 40 sekund před druhou sirénou útočník hostí Kostovský.

Cíle pro závěrečnou třetinu byly jasné: porazit doposud vedoucí tým Klh. To se našim dařilo náramně. V čase 42:48 vstřelil Švajda gól už na 7:4. Dostihy neustávaly, 46 minuta 7:5. V 50 minutě jsme se opět dostali do tříbrankového trháku. Mynarčíkovo nahození na bránu zpoza modré čáry propustil brankář hostí Plánovský za svá záda – 8:5. I díky špatnému výkonu Plánovského to byly z naší strany takové hody. V 56. minutě přišel zbytečný zákrok hostujícího Ševčíka na Jirku Slováka. Hostující hráč až sprostě trefil Slováka po odehrání kotouče loktem na hlavu. Slovák se z nárazu rychle oklepal, shodil rukavice a šlo se na věc. V době, kdy hostující hráč zasadil Slovákovi první ránu schytal jich dobrých deset. S přehledem a hlavně zaslouženě náš hráč pěstní souboj vyhrál. Hostující hráč by opravdu měl přemýšlet  jestli takový zákrok za stavu 8:5 do hokeje vůbec patří. O minutu později vyfasoval hráč hostí za nesportovní chování desetiminutový osobní trest. To mu bylo málo, a na trestné lavici si neodpustil třísknutí hokejkou o plexi, za což vyfasoval  další osobní trest a cestu pod sprchy. Ve třetí třetině až na potyčku mezi Švrčkem a hostujícím kapitánem se nic nestalo, a tak můžeme slavit první tříbodové vítězství v letošní sezoně.

Pozápasové hodnocení trenéra Poruby: „První třetina byla z naší strany špatná, rychlostně jsme nestíhali. Druhou třetinu kluci rozhodli bojovností. Kombinačně jsme zaznamenali velké zlepšení oproti první třetině. Některý kombinace byly od kluků opravdu vydařené. Třetí třetinu jsme si pohlídali a utkání zvládli. Příště ale musíme být opět nohama na zemi.“

Další zápas hrajeme v sobotu na ledě Horního Benešova a v příštím týdnu nás čeká v pátek 21.10 dohrávka druhého kola s Bohumínem, a v sobotu zápas se Studénkou.