HC Rožnov – HK Krnov 4:5 PP (3:2,1:1,0:1,0:1,)

13.12.2013 11:53

HC Rožnov – HK Krnov 4:5 PP (3:2,1:1,0:1,0:1,)

Branky: 4. Kroupa(Vyvíjal),  6. Martyčák T.(Vyvijal),  19. Vaculín,  23. Vyvijal(Martyčák T.)

Vyloučení: Rožnov 6x2min. 2xTS.    Krnov 7x2min. 5+OK

Sestava: Mizera,   Kunčický,Švrček Ja.,  Bambuch,Růčka,  Matůš,Švrček Ji.,   

                Vaculín,Babiš,Holý,  Martyčák T.,Kroupa,Vyvijal,  Krátký,Černý,Skopal,  Křenek.

Diváci: 48 

 

Do Rožnova zavítal soupeř, který v posledních kolech nepodával zrovna přesvědčivé výkony a tak domácí cítili šanci na navýšení bodového stavu v tabulce. Tento zápas rozhodoval také o příštím soupeři domácích v následném vloženém kole.

Zápas začal rychle, hned ve 2 min z nenápadné akce domácí inkasovali z hole hostujícího Vaňka. Na tento gól po dvou minutách odpověděl Kroupa, a když v 9 min vstřelil branku Tomáš Martyčák začínali mít domácí mírnou převahu, která ale nepřinesla další navýšení, ale naopak v 9min hosté ne prudkou střelou od modré srovnali. Po tomto gólu se Krnovští otřepali a hru srovnali. V poslední minutě Vaculín brankou do šatny upravil skóre první části na 3:2

Druhá třetina začala náporem domácích a to vyústilo při početní výhodě čtvrtým gólem v síti hostů z hole Vyvijala. To neunesl hostující brankář Šlupina a nastřelil pukem rozhodčího za což nafasoval 5+OK a do brány musel náhradník. Tento moment byl zlomový. Domácí při pětiminutové početní výhodě nerozchytaného a v místní mrazivé hale ztuhlého brankáře nijak zvlášť neohrozili a tak přišel trest v 34 min v podobě snížení na 4:3. Tak skončila i druhá třetina.

Třetí část začali hosté povzbuzeni kontaktním gólem velmi ofenzívně a Rožnovští statečně odolávali. Šance si vytvářely obě strany, ale s postupem času se tlak hostů stupňoval, až přišla 56 min a faul na hostujícího hráče, který v nařízeném trestném střílení výborného Mizeru nepřekonal. Pak přišly černé chvíle domácích. V čase 57:53 min byl vyloučen hostující hráč a zdálo se, že si domácí vítězství nedají vzít. Rožnováci jako by se této situace zalekli a začali kupit chyby a hrát neskutečně křečovitě. Krnov i v oslabení odvolal brankáře a roztočil v obraném pásmu domácích doslova kolotoč. Když už se zdálo, že vše spěje do vítězného konce, neboť v tu chvíli měli domácí puk na holi, ale v nastalém zmatku u brankoviště jeden z domácích hráčů úmyslně posunul brankovou konstrukci a bylo vymalováno. V čase 59:56 nařízeno další trestné střílení a dlouholetý kat rožnováků Hudečka (ročník 1968!!!) se perfektně provedeným nájezdem nemýlil a srovnal na 4:4.

Prodloužení už hosté hráli v pohodě a na domácích bylo vidět velké zklamání a patrně docházely i síly a při hře čtyři na čtyři je to o to víc znatelné. Tak v 63 min pátým gólem hosté rozhodli, že si z Rožnova odvezou o jeden bod navíc.

Komentář Martyčák: Ojoj. Co k tomu říct. Ztratili jsme dobře rozehraný zápas. Soupeř už byl v jednu chvíli na kolenou, ale my jsme ho nedokázali dorazit a zadupat do ledu. Nevím, musíme se ještě pobavit s kolegou, ale zdá se mi, že jdeme herně nahoru a snad v následném vloženém kole něco uhrajem. To samozřejmě za předpokladu že se nebudou opakovat poslední čtyři minuty poslední třetiny. To byl děs. Trestné střílení v závěru byly v pořádku dle pravidel. Pochválit chci hráče za bojovnost. Bohužel pokud k tomu nepřidáme taktické myšlení většinou to na soupeře nestačí.