HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Orlová 2:9 (2:2, ,0:4, 0:3)

11.12.2016 16:42

HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Orlová 2:9 (2:2, ,0:4, 0:3)

 

Branky: 6:29 Kunčický, 17:50 Vyvijal(Prycl)

Vyloučení: 9:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:3

Diváci: 68 diváků

Sestava: Hnilica od 40min. Netolička- Skopal, Valentík, Kunčický, Mynarčík, Švajda - Krejčí, Prycl, Holý, Cvečka, Prycl, Vyfikal, Vaculík, Blaha, Švrček

Do Rožnova přijel první tým tabulky a oproti prvnímu domácímu utkání měli hosté více problémů, hlavně v první třetině, která skončila 2:2. Orlová začala náporem a Martin Hnilica v brance domácích předvedl několik perfektních zákroků, pomohlo tomu hned vyloučení Valentíka za faul kolenem i když soupeři vystavil nádherný bodyček. Bohužel hlavní rozhodčí pokračoval v tendenčním pískání i dále a nebýt poslední třetiny poměrvyloučených byl 7:1. Domácí oslabení přežili a na druhé straně po výletě golmana Urbánka do vedení, kdy do prázdné branky vrátil puk pohotově Jan Kunčický v čase 6:29. Když o minutu později Rožnovští přežili oslabení. Výborně hrající veterán Kunčický projel celé hřiště, ale Urbánek vychytal. Další příležitost měl Filip Vyfikal, ale z brejku bekhendem Urbánka opět nepřekonal. Nedáš dostaneš, Orlová s tlaku dokázala v 15 a 17 minutě skore otočit, kdy po kombinacích vždy uklidili do poloprázdné branky. Naštěstí o minutu později Filip Vyvijal svůj druhý nájezd proměnil a po první třetině překvapivě 2:2! V poslední minutě třetiny ještě byl faulován Martin Vaculík při zakončení, ale hlavní rozhodčí nic neviděl. Bohužel v druhá třetina začala špatně a po 30vteřinách 2:3. Konečný zlom přišel v 27minutě kdy při vlastní přesilovce po špatné rozehrávce ujel hráč hostů Roman Pavlas a zkompletoval hattrick. Rožnovští se snažili, bohužel Orlová trestala z brejků a to v 36 a 39 nminutě. Po dvou třetinách 2:6.

Do třetí třetiny šel do brány Marek Netolička několika výbornými zákroky, inkasoval z dorážky v 45 minutě, potom kuriozně po vlastní špatné rozehrávce a 2 sekundy před koncem po brejkuhostů. Na druhé straně Tomáš Holý trefil tyč Robert Skopal vyhrál pěstní souboj s Voznicou a Patrik Cvečka dvakrát po pěkných průnicích nepřekonal Urbánka.

Dnešní zápas vypadal lépe než minulé, kluci dobře bruslili hráli do těla a na začátku hráli i takticky a bez zbytečných chyb. Závěr byl horší, dostat 3 góly ve vlastní přesilovce je hrozné! Když k tomun připočteme tendenčního sudího, výsledek mohl být 2:4 nebo 2:5 a ne 2:9. Snad se lepší hra potvrdí v dalších zápasech. Co se týče diváků, hráčům se nedaří a tak návštěvy jsou poloviční než v loni, tak typické pro diváky, nepomůžou hráčům. Palec nahoru přípravce která hrála utkání o přestávce, ogárci jezdili.

 

Hvězdy zápasu:

1 hvězda Jan Kunčický - bral odpovědnost na sebe, hrál s velkou chutí

2 hvězda Martin Hnilica - v první třetině exceloval, pak mu nepomohla obrana

3 hvězda René Urbánek golman Orlové - od druhé třetiny to zavřel

 

Ropák utkání: Hlavní rozhodčí

 

17.12.2016 od 17:00 na Krnov!